H Dell παρουσιάζει διαφήμιση για το Ubuntu! (via Ελευθέριος Κοσμάς)

thanos | Δευ, 07/26/2010 - 11:41 | 3' | 0

Ελευθέριος Κοσμάς: η Dell παρουσιάζει διαφήμιση για το Ubuntu! -

 
 

Ubuntu Inside

H Dell, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής και εμπορίας laptop παγκοσμίως εδώ και καιρό προσφέρει το Ubuntu την πλέον δημοφιλή διανομή Linux ως εναλλακτική επιλογή για πολλά προϊόντα της.

Φυσικά και πολλοί άλλοι κατασκευαστές προσφέρουν διάφορες διανομές Linux ωστόσο η Dell σε σύγκριση με άλλους κατασκευαστές υπολογιστών ξοδεύει ένα σημαντικό κομμάτι του PR και του Marketing της στο να γνωστοποιήσει στο χρήστη ότι μπορεί αν θέλει να επιλέξει Ubuntu στην θέση των Windows. (Αν και από την άλλη συνιστά στο χρήστη τα Windows 7 και προτείνει το Ubuntu σε άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με το προγραμματισμό ανοιχτού κώδικα). Από την άλλη εδώ και λίγες μέρες οι πελάτες της Dell στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι σε θέση να παραγγείλουν μηχανήματα με προεγκατεστημένο Ubuntu παρά μόνο μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας.

Αυτό όμως που δεν περίμενα να δω (τουλάχιστον στην φάση αυτή, και με τις προηγούμενες εξελίξεις) είναι τηλεοπτική διαφήμιση της Dell για την δυνατότητα που δίνει στους πελάτες της ένα εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα. Νομίζω ότι στο μέλλον θα δούμε και άλλους κατασκευαστές να προωθούν την δυνατότητα επιλογής Linux στα μηχανήματα τους ανεξάρτητα από το πια διανομή θα προσφέρουν. Αν και οφείλω να εξομολογηθώ ότι θα ήθελα σύντομα να δούμε παρόμοιες διαφημίσεις και στους δικούς τηλεοπτικούς μας δέκτες στα Ελληνικά και (γιατί όχι;) από ντόπιες εταιρείες υπολογιστών.

Παρακάτω ακολουθεί το επίμαχο βίντεο της διαφήμισης του Ubuntu από την Dell.

Ubuntu from Keith Kenniff on Vimeo.

 

μοιραστείτε το: email Add to favorites PDF RSS del.icio.us Facebook Google Bookmarks Twitter FriendFeed Identi.ca LinkedIn Reddit StumbleUpon Netvibes NewsVine Ping.fm

σχετικά άρθρα:

[Πλανήτης ΕΛ/ΛΑΚ]

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)