Το Android 4.4 θα είναι σοκολατένιο και θα λέγεται KitKat

dimitris | Πέμ, 09/05/2013 - 17:42 | 3' | 5

Ξεχάστε το Key Lime Pie. Το επόμενο Android 4.4 θα λέγεται KitKat και φυσικά θα θυμίζει/διαφημίζει το ομώνυμο σοκολατένιο προϊόν. Και αντίστροφα.

Αυτό είναι ουσιαστικά το περιεχόμενο της εμπορικής συμφωνίας της Goole με την εταιρεία Nestlé, που παράγει τις γνωστές σοκολατένιες μπάρες. Μάλιστα, οι δύο εταιρείες κυκλοφόρησαν ήδη διαφημιστικά τρέιλερ για το πάντρεμα του mobile λειτουργικού της Google με τις σοκολάτες KitKat.

Υπενθυμίζουμε ότι αρχικά είχε σχεδιαστεί το Android 4.4 να λέγεται Key Lime Pie αλλά μπροστά στην win-win συμφωνία και για τις δύο πλευρές, το όνομα εκείνο εγκαταλείφθηκε.

Τι ακριβώς κερδίζουν και οι δύο πλευρές; Προβολή. Σύμφωνα με τη συμφωνία, θα κυκλοφορήσουν περισσότερες από 50 εκατομμύρια συσκευασίες KitKat με το σήμα του Android σε 19 χώρες. Επιπλέον, όσοι αγοράσουν τις ειδικές αυτές συσκευασίες θα μπορούν να κερδίσουν δώρα από την Google όπως την ταμπλέτα Nexus 7 ή κουπόνια για το Google Play.

Υπενθυμίζουμε ότι το Android KitKat θα είναι η νέα έκδοση του mobile λειτουργικού (που βασίζεται στον πυρήνα Linux). Το KitKat συνεχίζει την "παράδοση" που είχαν όλες οι προηγούμενες εκδόσεις Android: τα ονόματα τους είχαν ως πρώτο γράμμα το επόμενο γράμμα από την προηγούμενη έκδοση. Π.χ. το Android 1.5 λεγόταν Cupcake, το Android 1.6 λεγόταν Donut, το Android 2.0 Eclair, το Android 2.2 Froyo, το Android 2.3 Gingerbread, το Android 3.0 Honeycomb, το Android 4.0 Ice Cream Sandwich κοκ.

Δείτε εδώ το βίντεο που ετοίμασε η KitKat για το Android 4.4 όπου τα πάντα εξηγούνται με τις σοκολατένιες μπάρες:
https://www.youtube.com/watch?v=OKOrkLxOBoY

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

darkheart]

Άντε και το επόμενο να το βγάλουν CocaCola

:) Τίποτε δεν αποκλείεται πλέον. Ηταν να γίνει η αρχή, τώρα το βλέπω να γίνεται μόδα. Πλάκα θα είχε να το έκανε και ο Linus κάποια στιγμή. Αντί για "Linux for workgroups" να ονομάσει κάποια επόμενη έκδοση "Ferrari" για να δούμε τι ντόρο θα κάνει...

Είχα δει την ανάρτηση από την πρώτη ημέρα, αλλά σκέφτηκα να μην απαντήσω για να δω αντιδράσεις...

Ειλικρινά μου κάνει κατάπληξη που δεν υπάρχει κάποιος να κατακρίνει την συγκεκριμένη διαφημιστική πρόωθηση.. Θα ήθελα πραγματικά να έβλεπα αντιδράσεις εάν π.χ. η Microsoft ή Apple είχαν προβεί σε τέτοιες ενέργειες.. Θα είχε σκάσει ηφαίστειο από αντιδράσεις...

Προσωπικά θεωρώ την κίνηση αυτή λίγο ως πολύ απαράδεκτη και αθέμιτη. Είναι άλλο γεγονός να προωθείς προϊόντα και υπηρεσίες μέσω διαγωνισμών σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα και άλλο να ταυτίζεις στην συνείδηση (κυρίως των ανηλίκων αφού μιλάμε για σοκολάτα) τα δύο προϊόντα ως ένα, ώστε όταν ο κάποιος άνθρωπος έχει την επιθυμία για σοκολάτα να σκέφτεται ταυτόχρονα και το κινητό ή, αντίστροφα, όταν χρησιμοποιεί το κινητό του να σκέφτεται για σοκολάτα.

apkoutsou]

Ειλικρινά μου κάνει κατάπληξη που δεν υπάρχει κάποιος να κατακρίνει την συγκεκριμένη διαφημιστική πρόωθηση.. Θα ήθελα πραγματικά να έβλεπα αντιδράσεις εάν π.χ. η Microsoft ή Apple είχαν προβεί σε τέτοιες ενέργειες.. Θα είχε σκάσει ηφαίστειο από αντιδράσεις...

Καλά κάνεις και το αναφέρεις αυτό - όντως αν ήταν από αυτές τις εταιρείες θα λεγόντουσαν διάφορα. 

Πάντως, εγώ δεν συμφωνώ 100% ότι πρέπει να κατακρίνουμε το γεγονός ότι σε μια έκδοση ενός λειτουργικού δόθηκε ένα όνομα ενός προϊόντος σοκολάτας. Γιατί μόνο αυτό ειναι το "καινούριο" διαφημιστικά. Το υπόλοιπο κομμάτι ειναι τυπικό: προώθηση ενός προϊόντος μέσα από ένα άλλο και αντίστροφα (αναφέρομαι στο ότι εμφανίζεται το android πάνω στη συγκεκριμένη σοκολάτα και κερδίζεις κάποια δώρα αν την αγοράσεις).