Ο CKEditor θα είναι ο default editor στο Drupal 8

dimitris | Πέμ, 02/07/2013 - 14:45 | 3' | 1

Η επόμενη μεγάλη έκδοση του Drupal, του δημοφιλούς συστήματος διαχείρισης περιεχομένου, θα έχει για πρώτη φορά έναν προεπιλεγμένο editor: τον CKEditor.

Αυτό ανακοίνωσε ο ιδρυτής του Drupal, Dries Buytaert, πράγμα που θα χαροποιήσει πολλούς developers που μέχρι σήμερα είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε διάφορους editors που καθένας είχε τα δικά του μικροπροβλήματα.

Η ομάδα ανάπτυξης του Drupal είχε αποφασίσει αρχικά (το καλοκαίρι) να επιλέξει τον Aloha Editor, αλλά τα σχέδια άλλαξαν όταν ο βασικός developer του CKEditor υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα για να δουλέψει με το Drupal απροβλημάτιστα.

Όπως είπε ο Dries, η σύγκριση των δύο editor ήταν εξαντλητική. Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα πίνακα όπου συγκρίνονται ένα προς ένα τα στοιχεία των δύο editors.

Δείτε εδώ τη σχετική συζήτηση που γίνεται για την επιλογή editor για το Drupal 8.

Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει η νέα έκδοση 4.1 του CKEditor που θα φέρει προηγμένο έλεγχο στα δεδομένα και widgets. Στις επόμενες εκδόσεις αναμένεται να διορθωθούν και τα «κενά» που εντοπίστηκαν στη λειτουργικότητά του.

To Drupal 8 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2013 και να φέρει ένα βήμα πιο μπροστά το CMS που χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο, από μεγάλες εταιρείες μέχρι τον Λευκό Οίκο - και φυσικά είναι το σύστημα στο οποίο έχει στηθεί το linuxinsider.gr :) Μια λειτουργία που θα δούμε στο Drupal 8, είναι το "click here to edit" ή inline editing (δείτε εδώ ένα παράδειγμα), δηλαδή θα επιτρέπει στον χρήστη να διορθώνει το κείμενο με κλικ σε ένα κομμάτι κειμένου. Η ύπαρξη αυτής της λειτουργίας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή του CKEditor αντί του Aloha όπως και το γεγονός ότι ο CKEditor είχε τη λογική του backend editor εδώ και χρόνια σε αντίθεση με τον Aloha.

Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Επιτέλους! Ήταν καιρός να έχει έναν editor, ουτ οφ δε μποξ, το Drupal-άκι. Θα προτιμούσα κάτι πιο light
http://drupal.org/project/bueditor π.χ αλλά οκέειιιι :)