Η Javascript γίνεται η default γλώσσα του GNOME

dimitris | Δευ, 02/04/2013 - 15:03 | 2' | 1

Η ομάδα ανάπτυξης του GNOME αποφάσισε το δημοφιλές περιβάλλον εργασίας να αποκτήσει μια default γλώσσα προγραμματισμού για τις εφαρμογές της με γραφικό περιβάλλον.

Και το όνομα αυτής: Javascript. Ναι, καλά διαβάσατε, οι developers επέλεξαν την γλώσσα που χρησιμοποιείται στην ανάπτυξη ιστοσελίδων, στο Firefox OS αλλά και βέβαια στο GNOME Shell.
gnome

Σύμφωνα με ανάρτηση στο blog του Travis Reitter, η απόφαση να επιλεγεί η Javascript ελήφθη στο τελευταίο Gnome Developer Experience Hackfest που έγινε στις Βρυξέλλες και ήταν ομόφωνη.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, στο εξής η Javascript θα προτείνεται πλέον στους προγραμματιστές που θέλουν να αναπτύξουν μια νέα εφαρμογή GNOME η οποία απευθύνεται στους τελικούς χρήστες, ενώ για τις βιβλιοθήκες θα εξακολουθεί να προτείνεται η C.

Η επιλογή μιας default γλώσσας, υποστηρίζει ο Reitter, θα επιτρέψει στην κοινότητα του GNOME να γράψει σωστή και ολοκληρωμένη τεκμηρίωση.

Όπως είπε όμως, η επιλογή της Javascript ως default γλώσσας δεν σημαίνει ότι θα πάψουν να συντηρούνται και να αναπτύσσονται τα bindings για άλλες γλώσσες προγραμματισμού.

Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)

Σχόλια