openSUSE 12.2 RC1!

Etern4L | Σάβ, 07/14/2012 - 15:37 | 6' | 1

Το openSUSE 12.2 Release Candidate 1 είναι πλέον διαθέσιμο για να το κατεβάσετε.

 

Αποκτήστε το!

Κατεβάστε το από το software.opensuse.org/developer. Ως συνήθως, μια λίστα από τα πιο ενοχλητικά σφάλματα διατηρείται και μπορείτε να τη δείτε και / ή να υποβάλετε ένα νέο στο Bugzilla.

 

Αναβαθμίσεις!

Από τη Beta 2, οι ακόλουθες αλλαγές έχουν γίνει:

Ο grub2 ενημερώθηκε στη 2,0 τελική έκδοση. Το branding του επίσης ενημερώθηκε. Υπήρξαν διορθώσεις για το udev, και τα udisks και udisks2 για την απόκρυψη των LVM κατατμήσεων RAID και έγιναν πολλές διορθώσεις στο autofs. Πολλές διορθώσεις ήρθαν στο systemd.

Πολλά πακέτα περιλαμβάνουν τώρα systemd αρχεία εγγενώς, και έτσι αυτά αφαιρέθηκαν από το ίδιο το πακέτο του systemd, για παράδειγμα για το Plymouth, το οποίο έχει ενημερωθεί στην έκδοση 0.8.5.1. όπου το rpm καλεί τώρα το systemctl daemon-reload όταν εγκαθιστά νέα init scripts.

Στον τομέα της διαχείρισης των πακέτων, το zypper ενημερώθηκε στην έκδοση 1.7.3, φέρνοντας καλύτερο καθαρισμό και υποστήριξη για διπλό πλάτος γραμματοσειράς. Το OSC, ο Open Build Service πελάτης, αναβαθμίστηκε στην έκδοση 0.135.1, με πολλές διορθώσεις και προσθέτοντας πακέτα στήριξης για archlinux. Στο YaST UI διορθώθηκε ένα segfault.

Ενημερώθηκε ο gcc στην έκδοση 4.7.1, διορθώνοντας πολλά σφάλματα του gcc47. Ενημέρωση για το automake στην έκδοση 1.12.1 επίσης διορθώνοντας επίσης αρκετά σφάλματα. Αναβαθμίστηκε και το OpenJDK, στην έκδοση 1.7.0. Το vim είναι τώρα στο 566 patchlevel με πολλές μικρότερες διορθώσεις. Το Kiwi, που χρησιμοποιείται στη διαδικασία δημιουργίας εικόνας λογισμικού, έλαβε επίσης πολλές διορθώσεις που του επιτρέπει πιο αξιόπιστη ανάπτυξη στο openSUSE 12.2.

To ALSA έχει λάβει πολλές μικρές διορθώσεις, και ένα segfault βρέθηκε και διορθώθηκε. Ενημερώσεις έγιναν σε μεγάλο αριθμό των πακέτων, μια μικρή επιλογή είναι τα VirtualBox, nmap, R, pango, Go, phpmyadmin, vym, aria2, GnuTLS, mariadb και jedit. Το Xorg είναι τώρα στη τελευταία έκδοση 1.12.3, και πολλές διορθώσεις έγιναν στα πακέτα του πηγαίου κώδικα.

Tα μεγάλα γραφικά περιβάλλοντα εργασίας ενημερώθηκαν επίσης.

Το KDE έχει ενημερωθεί στην τελευταία έκδοση, 4.8.4, φέρνοντας βελτιώσεις σε ολόκληρη την επιφάνεια εργασίας. Ένα σοβαρό πρόβλημα με το Soprano που επηρεάζει πολλά προγράμματα του KDE έχει επιλυθεί.

Στο GNOME έγιναν πολλές μικρές διορθώσεις. Τα Empathy, Tracker, Pidgin, Rhythmbox, gnome-bluetooth, έλαβαν σημαντικές ενημερώσεις.

Το Lxpanel του LXDE έχει ενημερωθεί στην έκδοση 0.5.1, και διορθώθηκε ένα σφάλμα στο xfdesktop του XFCE.

Το LibreOffice βρίσκεται τώρα στην έκδοση 3.5.4.6, ένα πρόβλημα στο Gimp βρέθηκε και διορθώθηκε, ο Chromium αναβαθμίστηκε στην έκδοση 22.0.1190, και έγιναν διορθώσεις στο εικονίδιο του Scribus για τη βελτίωση στη χρήση του στο GNOME.

 

Επόμενα βήματα!

Στο μήνα Αύγουστο θα δείτε εντατικές διορθώσεις σφαλμάτων, οπότε δοκιμάστε και αναφέρετε σφάλματα. Η τελική έκδοση έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου και η RC2 θα είναι διαθέσιμη στις 2 Αυγούστου.

Οι συσκευαστές και οι δοκιμαστές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ανάπτυξη του openSUSE 12.2 γίνεται στο δικό του branch, έτσι το Factory είναι πολύ μπροστά από το 12.2. Το δημόσιο 12.2 αποθετήριο θα ενημερωθεί στη συνέχεια με την RC2 και οι αναβαθμίσεις θα είναι διαθέσιμες σαν online ενημερώσεις.

Αλλαγές στο μοντέλο ανάπτυξης για το openSUSE θα εξακολουθήσουν να συζητούνται στην λίστα openSUSE-factory.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια