PCLinuxOS 2008 "MiniMe"

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Τρί, 01/08/2008 - 18:55 | 2' | 1

Ανακοινώθηκε η κυκλοφορία της MiniMe έκδοσης του PCLinuxOS 2008. H MiniMe είναι ένα ...μίνι Live CD με KDE. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Texstar, το PCLinuxOS 2008 "περιλαμβάνει πυρήνα 2.6.22.15, ALSA 1.0.15 και ένα βασικό περιβάλλον KDE 3.5.8. Πρόκειται για να μινιμαλιστικό live CD που είναι bootable, και μπορεί να εγκατασταθεί."

Το PCLinuxOS 2008 MiniMe επιτρέπει να το προσαρμόσετε κατά το δοκούν αλλά και να προσθέσετε πακέτα και άλλων εφαρμογών - η εγκατάσταση Ελληνικών δεν είναι δύσκολη. Η ομάδα ανάπτυξης έχει προσθέσει νέα εργαλεία για εύκολη εγκατάσταση drivers για κάρτες ATi & nVidia, αλλά και γραφικές εφαρμογές για δημιουργία Live εκδοχών του PCLinuxOS 2008 για CD και USB φλασάκια, και ρύθμιση του menu.lst του GRUB ώστε να προσθέτετε πιο εύκολα άλλα λειτουργικά συστήματα. Το Live CD περιλαμβάνει επίσης και το NdisWrapper για ασύρματες κάρτες.

Λήψη ISO & MD5
pclinuxos-minime-2008.iso

MD5 (για να διαπιστώσετε την εγκυρότητα του ISO).

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

το οποιο minime ειναι τοσο minimal που μας αφηνει πολλα πειθωρια για "παιγνιδακια".

Βλεπετε, εχει ολους τους codecs, αλλα κανεναν player.

Εχει αρκετους drivers, και ndiswrapper, αλλα μονο kongueror. Ο οποιος εκτος απο την περιηγηση μας στο διαδυκτιο, θα αναλαβει να ανοιξει και τις φωτογραφιες μας, η καποια απο τα εγγραφα μας.

Ευκαιρια λοιπον να ανοιξουμε το πολυ γρηγορο synaptic (πλησιαζει σε ταχυτητα ενα ubuntu) και να κατεβασουμε για εγκατασταση, ακριβως τα πακετα που χρειαζομαστε και τα προγραμματα της αρεσκειας μας, και τιποτα παραπανω.

Στο desktop θα βρουμε και τον φακελο "utilities". Αν τον ανοιξουμε, θα βρουμε ολα τα εργαλεια που χρειαζομαστε για να πετυχουμε συνδεση στο internet, να εγκαταστησουμε drivers για την καρτα γραφικων μας.

Mπορουμε πολυ ευκολα, να κανουμε remaster, φτιαχνοντας ετσι ενα εντελως προσωπικο live cd, η να δημιουργησουμε ενα live usb, το οποιο δεν εχει σε τιποτα να ζηλεψει μια κανονικη εγκατασταση, ενω εχει το πλεονεκτημα οτι bootαροντας το σε οποιοδηποτε pc, εχουμε παντα το ... δικο μας pc.

the hamster's is out there