openSUSE 12.2 Milestone 3 !

Etern4L | Κυρ, 04/15/2012 - 02:57 | 5' | 0

Παρά τις καθυστερήσεις που οφείλονται στην κίνηση προς έναν πυρήνα i686 Desktop για συστήματα 32-bit, η milestone 3 είναι επιτέλους διαθέσιμη. Έχει γίνει πρόοδος σε μια σειρά από χαρακτηριστικά όπως τα GNOME 3.4, LibreOffice 3.5.2, Plymouth και περισσότερα.



Όπως και η Μ2, υπήρξε καθυστέρηση. Μερικές αλλαγές στον πυρήνα κατέστησαν αρχικά αδύνατο να οικοδομήσουμε την 32bit έκδοση του openSUSE. Κατεβάστε το από software.opensuse.org. Ως συνήθως, μια λίστα από τα πιο ενοχλητικά σφάλματα διατηρείται και μπορείτε να δείτε τη λίστα των σφαλμάτων και / ή να υποβάλετε ένα νέο στο Bugzilla. Διαβάστε μερικές λεπτομέρειες σχετικά με την απελευθέρωση και πώς μπορείτε να βοηθήσετε!
Ο χάρτης πορείας δείχνει ότι η Milestone 4 θα είναι έτοιμη στις 26 Απριλίου.


Factory development

Το openSUSE, όπως ίσως γνωρίζετε, έχει αναπτυχθεί στο Factory. To Factory είναι ένα έργο για την υπηρεσία του openSUSE Build κατά την οποία μπορείτε να χτίσετε ένα πακέτο. Αν λειτουργεί καλά, μπορείτε να τo υποβάλετε στο factory και να συνεχίσει να δουλεύει εκεί.


Status: in!


Στo Factory υπάρχουν οι πιο πρόσφατες εκδόσεις του GNOME 3.4, KDE 4.8.2 SC (με πολλές KDE PIM διορθώσεις!) και το LibreOffice 3.5.2.
Σε ένα πρόσφατο blog του openSUSE συνεισφέρων "tittiatcoke" υπέβαλε μια ενημέρωση για τη υποστήριξη του Plymouth στο openSUSE. Το Plymouth γι 'αυτό το ορόσημο Plymouth δεν είναι ακόμα η προεπιλογή καθώς είναι ακόμα υπό ανάπτυξη. Για την πρόοδό του μπορείτε να δείτε τη σελίδα στο wiki.
Η ενσωμάτωση του Grub2 bootloader συνεχίζεται με γοργά βήματα καθώς ζητάμε άτομα για τη δοκιμή του. Δυστυχώς στα LiveCDs δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το grub2 σε αυτό το milestone (δείτε τα στα ενοχλητικά σφάλματα).


Status: Out!


Ο GCC 4.7 είναι έτοιμος να μπει κι αυτός σε μία από τις επόμενες milestone καθώς ένα σφάλμα δεν αφήνει τον zypper να χτιστεί. Αυτό θα διορθωθει τον Ιούνιο με τον GCC 4.7.1 αλλά θα υπάρξει νωρίτερα μία διόρθωση για να μπει στην επόμενη milestone.
Η χρήση των USRMove και TMP-on-tmpfs βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση, η τελική απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμη, αλλά φαίνεται πως θα περιμένουμε λίγο ακόμα.


Βελτιωμένη αναζήτηση λογισμικού

Οι βελτιώσεις στο λογισμικό αναζήτησης που δοκιμάζονται τις τελευταίες εβδομάδες έχουν μπει software.opensuse.org και οι χρήστες που αναζητούν να εγκαταστήσουν λογισμικό στο σύστημά τους, μπορούν τώρα ν' απολαύσουν το νέο περιβάλλον, το οποίο διαθέτει πλάνα και εκτενέστερες πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες εφαρμογές.


Βοήθεια!


Φυσικά θα αναρωτιέστε πώς μπορείτε να βοηθήσετε. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει με τις δοκιμές. Πηγαίνετε στο software.opensuse.org κάντε λήψη της Milestone 3 και δοκιμάσετε τη στο σύστημά σας! Μπορείτε να ελέγξετε, τα πιο ενοχλητικά σφάλματα για να δείτε αν υπάρχουν προβλήματα, αν όχι, μπορείτε να δείτε τη λίστα των σφαλμάτων και / ή υποβάλετε ένα νέο στο Bugzilla. Εάν το σφάλμα που θα βρείτε είναι πολύ σοβαρό, προσθέστε το στη λίστα των ενοχλητικών σφαλμάτων!
Αν είστε συσκευαστής (packager), υπάρχουν φυσικά πολλά να κάνετε. Ο καθορισμός σφαλμάτων σε πακέτα είναι ένας καλός τρόπος να μάθετε τα μέσα συσκευασίας (βλ. τεκμηρίωση). Μπορείτε να διαβάσετε για το πώς να το κάνετε με ένα απλό σύνολο βημάτων.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)