KDE Plasma Active 2

dsyrmalis | Πέμ, 12/15/2011 - 23:57 | 2' | 0

Το τελευταίο διάστημα απο τις εταιρείες όπως η Hp μέχρι και τις κονότητες του ανοικτού λογισμικού έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στις μικρές συσκευές. Έτσι είδαμε προσπάθειες όπως το Gnome 3 και το Unity. Απο το όλο σκηνικό δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και το KDE. Η έκδοση 4.8 πλησιάζει και όπως φαίνεται μια απο τις σημαντικότερες βελτιώσεις θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση.
Φυσικά αναφερόμαστε στο Plasma Active 2 το οποίο απευθύνεται σε ανθρώπους που βρίσκονται σε συνεχή κίνηση και έχουν συσκευές όπως Palmtop, Netbook ή ακόμα και υπολογιστές στο αυτοκίνητο τους!
Η δεύτερη αυτή έκδοση υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις, μεγαλύτερη δυνατότητα παραμετροποίησης των εφαρμογών απο το χρήστη και μεγαλύτερη φιλικότητα σε όσους εργάζονται με οθόνες αφής.
Φυσικά οι παραδοσιακές λειτουργίες του KDE θα παραμείνουν ως έχουν. Άλλο ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό φαίνεται να είναι οι "Συστάσεις" (Recomendations) που θα μας δίνονται ανάλογα με τις συνήθειες μας. Θα μας προτείνονται δηλαδή εφαρμογές, περιεχόμενο, ιστοσελίδες κλπ. Τα Reccomendation φαίνεται πως οφείλoυν τις δυνατότητες του στο Nepomuk.
Ας πάρουμε όμως και μια γεύση στο παρακάτω βίντεο για να δούμε τι μας περιμένει:

    



Οδηγίες εγκατάστασης, διαθέσιμα iso, συμβατές συσκευές και πολλά άλλα θα βρούμε στη σελίδα του KDE Wiki.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)