Εντοπίστηκε στο διαδίκτυο το openSUSE 12.1 RC1!

Etern4L | Τρί, 10/25/2011 - 15:11 | 4' | 1

 

Όπως είχε ήδη δημοσιευθεί σε blog, λίγες εβδομάδες νωρίτερα η τελευταία milestone μας κυκλοφόρησε ως beta 1, η πρώτη δοκιμαστική έκδοση του openSUSE 12.1 είναι στο διαδίκτυο!



Τί άλλαξε;

Η επόμενη έκδοση του openSUSE αναμένεται να φέρει ένα μεγάλο αριθμό από βελτιώσεις και αλλαγές. Πολλές από αυτές είναι οι «συνήθεις» ενημερώσεις που κάθε διανομή Linux προσφέρει. Αυτές περιλαμβάνουν τις τελευταίες εκδόσεις του Firefox, το GNOME 3.2 και το Plasma του KDE 4.7. Έχουμε πυρήνα του Linux 3.1 και αναμένουμε να είμαστε η πρώτη διανομή που θα περιέχει τη νέα γλώσσα προγραμματισμού της Google, Go. Ανανεώθηκε επίσης, η διαδικασία εκκίνησής μας εισάγοντας τα systemd και Grub2 και φυσικά θα υπάρχουν τα τελευταία εργαλεία και βιβλιοθήκες ανάπτυξης καθώς και όλα τα καλούδια για τους sysadmin που ως γνωστόν προσφέρει το openSUSE!
Αλλά έχουμε επίσης και κάποιες πραγματικά μοναδικά εργαλεία. Το πιο cool μεταξύ αυτών είναι το Snapper, ένα btrfs-based εργαλείο που σας επιτρέπει να δείτε τις διαφορές μεταξύ των σημερινών και προηγούμενων εκδόσεων αρχείων στο σύστημά σας και σας επιτρέπει να επαναφέρετε τις αλλαγές, φέρνοντας πίσω τα χαμένα αρχεία ή επαναφέρει κατακερματισμένα αρχεία από αντικαταστάσεις.



Δοκιμάζοντας

Οι αλλαγές στην υποκείμενη τεχνολογία εκκίνησης, τα νέα εργαλεία, όπως το Snapper, καθώς και το υπόλοιπο λειτουργικό σύστημα χρειάζεται μια καλή δοκιμή πριν την απελευθέρωση! Έτσι, τώρα χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας! Πηγαίνετε στη σελίδα λήψης και κατεβάστε το δικό σας αντίγραφο του openSUSE 12.1 RC1 και δοκιμάστε το στον υπολογιστή σας, σε ένα VM ή σε ένα φορητό υπολογιστή!
Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη δοκιμή στις σελίδες wiki του openSUSE Testing οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης ένα υπερσύνδεσμο με τα πιο ενοχλητικά σφάλματα. Βοηθήστε μας να μειωθεί ο κατάλογος με επανέλεγχο των προβληματικών περιοχών ή από τον καθορισμό των bugs, ή βοηθήστε μας να βρούμε νέους τομείς για βελτίωση!
Αποκτήστε το openSUSE 12.1 RC1 από αυτή τη σελίδα.



Περισσότερες πληροφορίες και άλλες βοήθειες

Η σελίδα openSUSE 12.1 Portal έχει δημιουργηθεί, αλλά χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά. Υπάρχουν εικόνες που πρέπει να ληφθούν, σημειώσεις κυκλοφορίας να γραφτούν και να εμπλουτιστεί η Τεκμηρίωση. Επίσης, θέλουμε βοήθεια και με τη μετάφραση!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια