Newsbytes #5

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Τρί, 03/18/2008 - 11:12 | 3' | 0

Μετά την πιλοτική δοκιμή στο Περού, όπου θα εγκατασταθούν τελικά 260.000 ΧΟ και όπου ο Ivan Krstić έμεινε έκπληκτος από τις συνέπειες της χρήσης του XO, το πιλοτικό πρόγραμμα του OLPC συνεχίζεται στην Αιτή, αυτή τη φορά σε συνεργασία με την Inter-American Development Bank (IDB). Στόχος είναι η διανομή XO σε 13000 μαθητές και 500 δασκάλους σε ένα σύνολο 60 δημοτικών σχολείων της Aίτης. Δείτε βίντεο. Επίσης, ο OLPC ανακοίνωσε ότι οι Δήμοι της Ρώμης και της Φλωρεντίας θα αγοράσουν 5.000 XO για τα δημοτικά σχολεία τους ενώ παράλληλα θα πληρώσουν για άλλα 5.000 laptops που θα πάνε στην Αφρική. Ακόμα, μέσα στο 2008 θα δημιουργηθεί ο οργανισμός OLPC America για τη διανομή των XO και στις Πολιτείες των ΗΠΑ. Τέλος, ο Steve Wozniak πρότεινε να δοθεί Νόμπελ Ειρήνης ως αναγνώριση στον Ν. Negroponte. Αντιθέτως, ο B. Gates πιστεύει ότι τα φθηνά laptops δεν θα βοηθήσουν τους φτωχούς...Από την άλλη, στη Βραζιλία, οι φορείς δημιουργούν μια εναλλακτική λύση για τα δημόσια σχολεία, με surface PCs...

To CodecBuddy του Fedora 9 δεν θα έχει παραπομπές στα non-free codecs του Fluendo, εκτός από το MP3 decoder, όπως αποφάσισε το Fedora Advisory Board.

Η Red Hat εξαγόρασε την Amentra, μια αμερικάνικη εταιρεία υπηρεσιών IT, που ειδικεύεται σε εγκαταστάσεις του JBoss (που ανήκει επίσης στην Red Hat).

O Gaël Duval, ιδρυτής της Mandrake και τώρα του Ulteo, ανακοίνωσε την beta 1 του Ulteo Application System, που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ. Παράλληλα, το Ulteo Online Desktop, το thin client λειτουργικό μέσα από browser, θα προσφέρει 1GB ελεύθερο χώρο δωρεάν.

Πόσο ανθεκτικό είναι το ASUS EeePC; Τι θα γίνει αν το ριξετε από ύψος ενός μέτρου στο έδαφος ή το στριμώξετε ανάμεσα σε δύο τραπέζια; Οι απαντήσεις σε αυτό το βίντεο:
http://www.dailymotion.com/search/eee/video/x4dhhl_tests-resistance-cho…

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)