Ubuntu 11.10 tips

dsyrmalis | Πέμ, 10/20/2011 - 19:59 | 3' | 4

Το Ubuntu 11.10 είναι εδώ με ένα αρκετά βελτιωμένο Unity. Υποθέτουμε πως είστε απο αυτούς που σας αρέσει το Unity αλλά έχετε αδύναμο επεξεργαστή. Επιλέγετε λοιπόν το δισδιάστατο Unity αλλά δυστυχώς στην επόμενη επανεκκίνηση ξεκινά πάλι το βαρύ για τον υπολογιστή σας τρισδιάστατο Unity φορτωμένο με όλα του τα εφέ. Ας ρυθμίσουμε λοιπόν τη συμπεριφορά του lightDM ώστε να γίνει το δισδιάστατο Unity το προκαθορισμένο περιβάλλον εργασίας για το παλιό σας pc. Το μόνο που χρειάζόμαστε είναι το τερματικό μας και μια εντολή:
sudo sed -i 's/user-session=ubuntu/user-session=ubuntu-2d/g' /etc/lightdm/lightdm.conf

Τι γίνεται όμως με όλους αυτούς που θέλουν να εργαστούν με το shell του κλασσικού Gnome; Δεν είναι η τέλεια λύση αλλά μπορούμε να έχουμε κάτι που να μοιάζει αρκετά, επίσης με μια εντολή:
sudo apt-get install gnome-session-fallback

Αν μας αρέσει το Gnome 3; Και εδώ χρειάζεται απλώς μια εντολή και μόλις λίγα MB κατεβάσματος αφού στην πραγματικότητα το Ubuntu 11.10 είναι χτισμένο πάνω στο Gnome 3 και αλλάζει απλώς η εξωτερική εμφάνιση. Ας προσθέσουμε λοιπόν και το κέλυφος (shell) που χρειαζόμαστε:
sudo apt-get install gnome-shell

Αν τώρα αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα και θέλουμε ως default το Gnome 3 και όχι το Ubuntu (Unity) τότε θα παίξουμε και πάλι λίγο με τον lighDM:
 sudo /usr/lib/lightdm/lightdm-set-defaults -s gnome-shell

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

dsyrmalis]Ωραίο Theme vagrale. Τι εικονίδια είναι αυτά;

Τα εικονιδια ειναι απο το θεμα Remix με επιπλεον καποιες αλλαγες που εχω κανει. Δεν το βρισκω ανεβασμενο καπου ομως,  εδω http://gnome-look.org/content/show.php/Christmas+Remix?content=115985 ειναι η εκδοση Christmas, παρομοια.

Κατεβασε απο εδω http://ubuntuone.com/0oTfMLDF8op6nRfFBaum6m

Το βασικό tip που ήθελα να δείξω ήταν το πέρασμα του μενού του Mint στο Ubuntu 11.10. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Το "κόλπο" πιάνει μέχρι το Ubuntu 10.04 και ίσως και στο 10.10. Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορώ να το ανεβάσω.