Εκκινήστε τον τον Opera browser maximized

jvarkas | Σάβ, 05/28/2011 - 20:14 | 3'

Καλησπέρα σε όλους,

δεν ξέρω αν έχει τύχει σε κανένα αλλά στον φυλλομετρητή opera, από μία έκδοση και μετά (δε θυμάμαι, τώρα είμαι στην 11.11 build 2109), όταν ξεκινούσε δεν ήταν σε maximized mode αλλά το παράθυρο ήταν κεντραρισμένο με μήκος (άξονας x) μικρό. Το ύψος (άξονας y) ήταν ΟΚ. Οπότε και κάθε φορά έπρεπε να το κάνω maximize και επίσης παρόλο που όταν το έκλεινα ήταν maximized, αν ξεκινούσα ξανά τον opera το παράθυρο ήταν στην μορφή που ανέφερα παραπάνω. Ψάχνοντάς το λίγο το θέμα βρήκα μια λύση, την οποία και παραθέτω μήπως και βοηθηθεί και κάποιος άλλος:

Χρειάζεται να ανοίξουμε με τον αγαπημένο μας text editor το αρχείο operaprefs.ini, το οποίο θα το βρούμε στον κρυμμένο φάκελο .opera στο home folder μας (οπότε κανονίστε να είναι εμφανή τα κρυφά αρχεία στις ρυθμίσεις του file manager, π.χ. στον Dolphin πηγαίντε View -> Show Hiden Files). Στο αρχείο αυτό θα πειράξουμε τη ρύθμιση:

Window Placement By Opera : Από 1 το κάνουμε 0

Η αλλαγή πρέπει να γίνει με τον opera κλειστό. Αποθηκεύουμε το αρχείο και το κλείνουμε. Ανοίγουμε τον opera ο οποίος μπορεί ακόμα να έχει θέμα. Κάντε το παράθυρο maximize και μετά κλείστε τον. Λογικά την επόμενη φορά που θα τον ανοίξετε θα είναι maximized. Αν όχι, κλείστε τον και ανοίξτε πάλι το αρχείο operaprefs.ini. Βρείτε τη ρύθμιση

Browser Window

και αλλάξτε τον τρίτο αριθμό ανάλογα με την ανάλυση της οθόνης έτσι:

Αν έχετε ανάλυση 1280x1024 τότε κάντε τον 1280
Αν έχετε ανάλυση 1024x768 τότε κάντε τον 1024
Αν έχετε ανάλυση 800x600 τότε κάντε τον 800
κ.ο.κ.

Ελπίζω να βοηθήσει!

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)