Synergy: διαμοιρασμός πληκτρολογίου και ποντικιού σε δύο PC

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Τετ, 01/19/2011 - 09:05 | 3' | 3

Το Synergy είναι ενα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα που επιτρέπει να χειρίζεστε δύο μηχανήματα με το ίδιο πληκτρολόγιο/ποντίκι. Με το Synergy, δεν χρειάζεται να αλλάζετε συνέχεια πληκτρολόγιο ή ποντίκι από το ένα PC στο άλλο! Αρκεί να έχετε οπτική επαφή με τις οθόνες. Το Synergy "μοιράζει" το ποντίκι και το πληκτρολόγιο στα δύο PC με πολύ φυσικό και φαντεζί τρόπο.

Η εγκατάσταση του Synergy είναι απλή (υπάρχει πακέτο στο Ubuntu και το Fedora) αλλά πρέπει να το εγκαταστήσετε σε κάθε ένα μηχάνημα που θέλει να συν-χειρίζεστε και να το ρυθμίσετε.

Ρύθμιση Synergy

Έστω ότι έχετε δύο μηχανήματα, ένα desktop με IP διεύθυνση 192.168.1.64 (και όνομα desktop) και ένα laptop με την 192.168.1.67 (και όνομα laptop). Δεν χρειάζεται να τρέχουν την ίδια διανομή.

Στο desktop, όπου θα τρέχει ο synergy server, φτιάξτε ένα αρχείο στο home σας με όνομα .synergy.conf (προσοχή στην τελεία στην αρχή!). Mέσα σε αυτό γράψτε τα εξής:

section: screens
laptop:
desktop:
end
section: links
laptop:
right = desktop
desktop:
left = laptop
end
section: options
heartbeat = 5000
switchDelay = 500
end

Ουσιαστικά του λέτε: “έχω δύο μηχανήματα, το desktop και το laptop, και θέλω να μοιράσω το πληκτρολόγιο και το ποντικι του desktop και στα δύο. Η αλλαγή θα γίνεται όταν θα πηγαίνω το ποντίκι στην δεξιά άκρη της οθόνης του desktop ή στην αριστερή άκρη του laptop”. Σώστε το αρχείο. Τώρα, από την γραμμή εντολών του desktop δώστε:
synergys -f

Τέλος, τρέξτε τον client στο laptop:
synergyc -f 192.168.1.64

Αυτό είναι όλο. Τώρα αν μετακινήσετε το δείκτη του ποντικιού του desktop στην δεξιά πλευρά της επιφάνειας εργασίας, ο δείκτης θα μεταφερθεί αυτόματα στην οθονη του laptop το οποίο μπορείτε να χειρίζεστε (με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο του desktop!) Μπορείτε να κάνετε και copy/paste κειμένου!

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

auto to programma douleuei mono otan k oi duo upologistes trexoun me linux i tha mporouse k enas apo tous 2 na trexei windows?

Από το επίσημο site της εφαρμογής (http://synergy2.sourceforge.net/), εξαρτάται από ποιά έκδοση των Windows έχεις...

Ναι, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να μοιράσεις πληκτρολόγιο/ποντίκι ανάμεσα σε Windows και Linux.