Ανακτηστε ολες τις εφαρμογες που ειχατε, μετα απο ενα καταστροφικο format η λαθος του Grub

Constantinos | Παρ, 02/05/2010 - 23:10 | 3' | 2

Ομολογω πως ειμαι ψιλοτεμπελακος & μερικες φορες βαριεμαι να κανω & τ'αυτονοητα.

Αρα ψαχνω τροπους να κανω τα πραγματα οσο το δυνατο πιο απλα....

Ας παρουμε καποια ενδεχομενα:

1. Χαλασε ο δισκος

2.Τα παιξε γενικα το πισι

3. Τη κανατε τη πατατα & κανατε φορματ εκει που ειχατε το λειτουργικο

4. Τα παιξε ο Grub

5. Δουλεψε ο Νομος του Μερφυ

6. κλπ...κλπ...κλπ

 

Οπως & να εχει σαφως & θυμομαστε μερικες στανταρ εφαρμογες που χρησιμοποιουμε, μα ανα καιρους προσθετουμε ενα σωρο αλλα πραγματακια.

Σιγουρα οταν γινει η οποια στραβη, σε καμια περιπτωση δε θυμομαστε πως ηταν το συστημα λιγα δευτερολεπτα Π.Σ (προ στραβης)

 

Εναλλακτικες σαφως υπαρχουν καμποσες, μα ας παρουμε τα χειροτερα δεδομενα.

Το ερωτημα λοιπον ειναι:
"-Μπορω αν τυχει η οποιαδηποτε στραβη, στο μελλον & μ' ελαχιστο κοπο να εχω απο πριν οοοοοολες αυτες τις εφαρμογες/εφαρμογιδια, που ανα καιρους εγκατεστησα με μερικα κλικ??

Εεεεεεεε??? Μπορω??"


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Φυσικα & μπορεις!! & η πιο απλη λυση αυτη τη στιγμη ακουει στ' ονοματακι: AllmyApps.

                                           

Tι ειναι αυτο??? Σε μια εποχη που το cloud computing, εχει εξαπλωθει & οπως δειχνουν τα πραγματα ισως & να επικρατησει, εχουμε ενα ας πουμε Ubuntu Software Center (η το οποιο αντιστοιχο της καθε διανομης), μα on-line (κοινως ειναι απαραιτητο να εχουμε συνδεση στο internet).

Κανουμε λοιπον ενα λογαριασμο στο παραπανω site, του ΑllmyApps.

Aφ' ενος μπορειτε να κανετε κατι, που οι linuxαδες το γνωριζουν χρονια & αυτο ειναι οτι μπορειτε να κατεβασετε οποια εφαρμογη θελετε απο τις χωρισμενες σε κατηγοριες λιστες που εχει.

Το πιο καλο ομως ειναι οτι μπορειτε να δημιουργησετε μια λιστα με τα δικα σας προγραμματα (εφαρμογες), που εχετε εγκαταστησει & ετσι να τις ξαναεχετε ολες οτι & αν γινει, αν χρειαστει να κανετε φορματ η οτι αλλο.

Κοινως θα εχετε τη διανομη σας οπως & πριν.

Αν λοιπον εχετε απο Ubuntu 8.04 & νεοτερο, δοκιμαστετο!!

 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Και γιατί όποιος έχει Debianοειδές σύστημα να μην εγκαταστήσει το RemasterSys και να καθαρίσει, φτιάχνοντας σε 20 λεπτά ένα live cd κλώνο του συστήματος του, που και σε άλλα PC μπαινει χωρίς κόπο και αποκατάσταση σε περιπτωση βλάβης κάνει με μία ημίωρη αυτόματη εγκατάσταση. Από τότε που το ανακάλυψα με έχει κυριολεκτικά σώσει! Και γρήγορο και πανεύκολο και όχι μόνο έχεις όλες σου τις εφαρμογές και προσωπικά σου αρχεία στη θέση τους, αλλά έχει κρατημένα ακόμα και τα passwords  και τις επιμέρους ρυθμήσεις του συστήματος και των προγραμμάτων!.

 

...Η,σε περιπτωση που υπαρχει εξωτερικος σκληρος,να κανεις ενα ωραιο clone με το clonezilla η το redo-back up and recovery,και να εχεις το κεφαλακι σου ησυχο?Laughing