Πως γράφω κώδικα και πως κανω compile χωρις IDE

christos1221 | Δευ, 03/29/2010 - 16:53 | 2' | 4

Γεια σας,

εχω ξεκινησει να ασχολουμε με τον προγραμματισμο αρκετά σοβαρά και θέλω την βοήθεια καποιον απο εσάς. Εμαθα να προγραμματιζω σε Java (εντάξη όχι και πολύ καλα) στο Eclipse και τώρα μου μαθαίνουν C στο Ch IDE. Προσωπικά ήξερα από παλιότερα C, και έχω ξεκινήσει να μαθαίνω C++. Παρόλα αυτά δεν θελω να χρησιμοποιώ IDE και δεν ξέρω τι ακριβώς πρέπει να κάνω(π.χ. που να γράφω τον κώδικα, αν πρέπει να εγκαταστήσω κάπου μόνος μου καποιες βιβλιοθήκες, αν πρέπει μόνος μου να κάνω compile (εννοω από ξεχωριστό πρόγραμμα), πως κάνω το αντίστοιχω run που εκανα στο eclipse). Και αν μπορείτε να μου εξηγήσεται τι ειναι τα makefiles.

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας text editor, και υπάρχουν άπειροι. Ας πούμε, geditor, kate, nano, vi, emacs(ο καλύτερος αλλά ο πιό δυσχρηστος) κλπ. Για τα makefile κοίτα εδώ ή εδώ( το αυθεντικό manual).

Εφοσον δεν θελεις IDE(ουτε εμενα μου αρεσει) χρησιμοποιησε εναν text editor (px gedit) και δες μετα τι εντολη χρειαζεται για το compile(αναλογα με την γλωσσα)  για C++ τον  gcc  κ.ο.κ. Για οτι αφορα το compile αρκει να εχεις σωστα εγκατεστημενο τον gcc και σχετικα ειναι ευκολο σε κονσολα να δωσεις την εντολη.Καλη τυχη

 

Η ΑΕΚ ειναι κυρίως ιδέα και οι ιδέες δεν αποθνήσκουν

Θα σου πρότεινα το Geany. Ειναι text editor, αλλά με μερικές μικρές λειτουργίες που κάνουν μεγάλη διαφορά.

--------------------------------------------------------------------

LawyersVoice.grLawyersVoice.gr - To forum των νέων δικηγόρων

Ο πολύ "κλασσικός" τρόπος είναι emacs ή vi editor για να γράφεις τον κώδικα σου, κ gcc από γραμμή εντολών για να κάνεις compile C/C++ (κ gdb/ddd/insight για debug).

Επίσης τον emacs μπορείς να τον μετατρέψεις σε IDE (όπως όμως σε βολεύει εσένα) με διάφορα πακετάκια. Πχ:

http://cedet.sourceforge.net
http://www.linuxjournal.com/article/5765

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!