StudentGuru Event

herculesthemad | Δευ, 03/16/2009 - 15:25 | 5'

Καλημέρα θα γίνει ενα event απο φοιτητες που ασχολούνται με το .Net Framework και μπορεί να έρθει όποιος θέλει.

( Παρακαλώ να μην παρεξηγήσετε την κίνηση αυτή, απλά για όσους ενδιαφέρονται και ασχολούνται γίνονται πολλά events που κατα την γνώμη μου βοηθούν.)

_______________________________________________________________________

Αγαπητοί Studentgurus,

Έχοντας τελειώσει από την εξεταστική, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το 4ο SG Event με στόχο να σας βοηθήσουμε στις εργασίες αυτού του εξαμήνου και όχι μόνο. Ετοιμάσαμε ένα διπλό event με τίτλο Web browser & Office Automation: Αυτοματοποιώντας τις εργασίες σας. Ακολουθεί το γνωστό faq:

Πότε θα γίνει;

Αυτή την Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 17:30 (Προσοχή!!! Επειδή θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι διαβάζετε προσεκτικά όλη την ανακοίνωση Stick out tongue, αλλάξαμε ξανά την ημέρα και την ώρα!)

Ποίος θα μιλάει;

Ανδρέας Μπότσικας: γνωστός και ως abot στο forum του stugu. Τελειωμένος ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υ/η με φιλοδοξίες να αποκτήσει το Pizza Home Delivery δίπλωμα του μέχρι το τέλος της χρονιάς. Φανατικός Vbάκιας με blog ποικίλης ύλης στο http://www.studentguru.gr/blogs/abot/. –

Ποίο είναι το πρόγραμμα;

17:15 – 17:30 Προσέλευση
17:30 – 18:20 1ο μονόπρακτο – Εισαγωγή και Web browser automation
18:20 – 18:40 Διάλειμμα (το ξέρουμε, σας έχουμε κακομάθει με τα κεράσματα μας)
18:40 – 19:25 2ο μονόπρακτο – Επεξεργασία excel & word από κώδικα
19:25 – 19:30 Ερωτήσεις, διάλογος
19:30 – 19:32 Κλήρωση δώρων

Τι θα μας πει;

1ο μονόπρακτο:
Εν αρχή ήταν ο προγραμματιστής και είπε στον web browser, «άνοιξε την σελίδα του student guru» και ο web browser έσπευσε να ανοίξει την σελίδα. Και στην συνέχεια είπε ο προγραμματιστής «βρες μου το search textbox και γράψε μια φράση και πάτα το κομβίον του search» και ο web browser υπάκουσε. Έτσι κυλάει η ζωή όταν γνωρίζει το WatiN και μπορείς να διατάζεις τον αγαπημένο σου browser μέσα από κώδικα.

2ο μονόπρακτο:
Εν συνεχεία θα ασχοληθούμε με την αυτοματοποίηση των εργασιών του office και ειδικότερα του Excel και του word.  Στόχος είναι να δείξουμε το interop του office και πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να διαβάζουμε και να δημιουργούμε excel και word files.

Τι χρειάζεται να ξέρω;

Καλό θα είναι να έχετε βασικές γνώσεις object oriented προγραμματισμού και/ή κέφι να ανακαλύψετε το API του WatiN και του Microsoft.Office.Interop.  Πληροφοριακά, η παρουσίαση θα γίνει σε visual studio 2008 (άρα θα δείτε μερικά ξώφαλτσα tip & tricks).

Πού θα γίνει;

Ο χώρος είναι πλέον γνωστός : Microsoft Hellas, Κηφισίας 221, Μαρούσι.  Αναλυτικές πληροφορίες για το πως να έρθετε...

Ποίος μπορεί να έρθει;

Μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε! Δεν χρειάζεται καμία δήλωση συμμετοχής. Παίρνετε την παρέα σας και έρχεστε!

Σας περιμένουμε όλους!
 

Απο StudentGuru.gr http://www.studentguru.gr/forums/p/3410/46728.aspx

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)