Θέλω να μάθω Python!!!

Kaltsinho | Σάβ, 11/22/2008 - 06:10 | 1' | 5

Μιάς και δεν υπάρχει απ'οτι ξέρω βιβλίο στα ελληνικά εκμάθησης Python μήπως μπορείτε να μου προτείνετε ενα καλό βιβλίο;Δεν λέω ωραία τα tutorial στο περιοδίκο αλλα βιάζομαι να μάθω;Μήπως αξίζει να περιμένω πρώτα την Python 3000;Α και υπάρχει IDLE της Eclipse για Python;  =)

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: 4 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Ξέρεις προγραμματισμό γενικά; Αν ναι, τότε δες (στα αγγλικά) το "dive into python". Δε βάζω καν link, ένα ψάξιμο κάνε κ θα στο βγάλει πρώτο-πρώτο.

Για python σε eclipse δε γνωρίζω.

gnu_labis]Ξέρεις προγραμματισμό γενικά; Αν ναι, τότε δες (στα αγγλικά) το "dive into python". Δε βάζω καν link, ένα ψάξιμο κάνε κ θα στο βγάλει πρώτο-πρώτο.

Για python σε eclipse δε γνωρίζω.

Οχι εντάξει απο προγραμματισμό ξέρω και απο Python τα βασικά αλλα αυτά τα γραφικά για την Python(wxPython) με τρελαίνουν για αυτό έλεγα μήπως το Eclipse μας έκανε την χάρη να βάλει ένα χεράκι.

Πολυ καθυστερημενα μεν, αλλα μια και το ειδα τωρα καλο ειναι να απαντηθει για μελλοντικες αναφορες. Μαθαινω Python , δεν ειμαι γκουρου (μαλλον ασχετος θα ελεγα) αλλα μπορω να δωσω μερικες απαντησεις...:)

 Για Python στο Eclipse υπαρχει plugin το Pydev.

Πας Βοηθεια-->Software Updates--->Find and install

Στο παραθυρο που εμφανιζεται επιλεγεις : “Search for new features to install” και πατας Next. Στο νεο παραθυρο που ανοιγει κανεις κλικ στο  “New Remote Site”, και στο νεο διαλογο που ανοιγει γραφεις PyDev Extensions” στο ονομα plugin,  και http://www.pydev.com.br/updates στο URL. Ok και ακολουθεις τις οδηγιες που θα βγαλει.

Βεβαια στα γραφικα δεν θα σε βοηθησει (οχι ετσι οπως το εννοεις). Δες το Boa Constructor για γραφικα. Σαν IDE γενικα θα σου προτεινα το Eric το οποιο χρησιμοποιει QT και ευκολα μετατρεπει τον σχεδιασμο σου σε κωδικα Python.

 Απο βιβλια, αν ηδη ξερεις απο προγραμματισμο τοτε το "dive into Python" ειναι μονοδρομος. (Εγω προσπαθω να μαθω για να το διαβασω)...:)

 

 

 

 

Ξέρω ότι έχει περάσει καιρός και πιθανόν ο Kaltsinho θα έχει ήδη μάθει python, αλλά πριν λίγες ημέρες βρήκα αυτό: http://forum.ubuntu-gr.org/viewforum.php?f=55. Δεν έχω ασχοληθεί ξανά με προγραμματισμό και μου φάνηκε μάλλον εύκολο για να ξεκινήσω.