Το Ubuntu One δωρεάν και στο Android

dsyrmalis | Πέμ, 06/30/2011 - 10:47 | 1' | 5



Το Ubuntu One είναι μια υπηρεσία της Canonical η οποία επιτρέπει στους χρήστες του Ubuntu να κρατήσουν εφεδρικά αντίγραφα των δεδομένων τους και των προτιμήσεων τους και να συγχρονίσουν αρχεία και ρυθμίσεις μεταξύ πολλών υπολογιστών. Η εφαρμογή αυτή έγινε διαθέσιμη δωρεάν και στο Android με την ονομασία Ubuntu One Files. Έτσι, όσοι έχουν Smartphones με το συγκεκριμένο λειτουργικό θα μπορούν να ανεβάσουν στο cloud τα αρχεία τους αλλά και να διαχειριστούν τα ήδη υπάρχοντα.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

comzeradd]Η υπηρεσία όμως δεν είναι Open-Source ;)

Ρε τι μιζέρια είναι αυτή! Μας εξυπερετεί; Πάρα πολύ! Είναι έυκολή στον χειρισμό; Πάρα πολύ!
Αν θέλετε παρόμοια εφαρμογή open sousrce , ορίστε . ηδού η ρόδος , ηδού και το πήδημα! Φτιάξτε μία για να τα συγκρίνουμε.

προσωπικα δεν το βλεπω καθολου ως μιζερια.....το θεμα των αδειων χρησης κτλ ειδικα σε τετοιες εφαρμογες που ο καθενας ανεβαζει απο απλα αρχεια εως πολυ προσωπικα ειναι σοβαροτατο και γενικα εχει να κανει και πολυ μαλιστα...πολυς κοσμος εδω εχει στα κριτηρια του το αν ειναι ή οχι opensource μια εφαρμογη ή ακομη και ποιες ειναι οι αδειες χρησης της καθε εφαρμογης...
Οσο για το πηδημα....εγινε και αυτο....και ερχεται σε λιγο και θα κανει μπαμ κατα την γνωμη μου..
ονομαζεται μελισσι...και ειναι 100% opensource, federated και τζαμπα, επισης ειναι ελληνικης κατασκευης...απλα σπερνει.
www.melissi.org

Παρότι άνθρωπος της τεχνολογίας, θα απαντήσω ότι πολύ μεγάλες καταστροφές στον 20ο αιώνα (και μια χαρά έχει ξεκινήσει και στον 21ο), τόσο ανθρωπιστικές, οικολογικές, όσο και οικονομικές, τις έχει επιφέρει η τάση να τρέχουμε πίσω από τεχνολογίες που "βολεύουν" χωρίς να αναλογιζόμαστε πρώτα τις συνέπειες της εφαρμογής τους (ή απλά να θεωρούμε ότι είναι αλλουνού δουλειά αυτή).

Στη περίπτωση μας, όπως λέει και ο naf, είναι σοβαρό θέμα που εμπιστεύεσαι τα αρχεία σου και σε τί ακριβώς άδεια κάνεις "accept".

Και συγκεκριμένα στο "γιατί ανοιχτό;", ακόμα και αν δε σε ενδιαφέρει τί κάνει η κάθε εταιρία με τα αρχεία σου, δες τί έγινε με "το κλειστό dropbox και τα ψέμματα της ιδιοκτήτριας εταιρίας περί της ασφάλειας του":http://www.wired.com/threatlevel/2011/05/dropbox-ftc/. Γιατί άλλο να σου υπόσχονται ασφάλεια και λαγούς με πετραχήλια, και άλλο να σου προσφέρουν τον ίδιο τον κώδικα σαν απόδειξη.

Τέλος, οτιδήποτε ανοιχτό, αν δεν γουστάρεις να γραφτείς μέλος της οποιασδήποτε υπηρεσίας, το κατεβάζεις και το στήνεις σε δικό σου server, για προσωπική, ή και εταιρική χρήση, εχέμυθα, στο χώρο σου ;)

Οπότε όχι, "μιζέρια" δε θα το έλεγα, "κοινωνικό αίσθημα ευθύνης", σίγουρα!

Σε Windows 7 πάντως που το δοκιμασα,το αφησα 2 ώρες και δεν συνχρόνισε. Δεν ξέρω τι φταίει