Πρόβλημα με 7.1 ηχεία σε ALSA 1.0.20

jasone | Παρ, 05/22/2009 - 18:38 | 1' | 2

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τα 7.1 ηχεία μου. Με την εντολή speaker-test -c 8channels
μου αλλάζει τα side ηχεία με τα rear και αντίστροφα. Έχω διαβάσει ότι είναι συνηθισμένο πρόβλημα αλλά δεν έχω βρει λύση,
Επίσης ξέρει κανείς πώς μπορώ να βάλω τα mp3 να παίζουν από όλα τα ηχεία και όχι μόνο από τα μπροστινά; (Κι ας μην είναι 7κάναλος ή 5κάναλος ο ήχος δλδ)

Έχω την creative x-fi fatality pro και έχω βάλει την 1.0.20 έκδοση της ALSA.
Ευχαριστώ πολύ....

Δώσε αστέρια!
Σχόλια

Λοιπόν .. Μου φαίνεται ότι το πρόβλημα με τα ηχεία που δίνουν λάθος κανάλια  είναι πρόβλημα της κάρτας ήχου.

Όπως θα διαβάσεις εδώ

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=creative_xfi_gift&nu…

υποτίθεται ότι η Creative έδωσε τον κώδικα για τους οδηγούς αυτής της κάρτας που έχεις.

Στην σελίδα όμως της Alsa

http://www.alsa-project.org/main/index.php/Matrix:Vendor-Creative_Labs

 

δεν την βλέπω καθόλου την κάρτα αυτή. ( κοίτα και εσύ.. εγώ είναι γνωστό ότι δεν βλέπω καλά.. αλλά δεν ξέρω.. έχω την εντύπωση ότι δεν είναι εκεί.) .. και γενικότερα το θέμα ήταν ότι ότι drivers είχε δώσει η Creative ήταν για τα μπάζα..

Τα mp3 δεν παίζουν σε όλα τα ηχεία γιατί είναι sterεo format. ( τουτέστιν left right και τέλος. ) .:) 

 

Καλημέρα και από μένα. Εδώ βρήκα το πιο κοντινό θέμα για την ερώτησή μου, αν και μπορούσα να το βάλω στη κατηγορία του μονομάχου. Έχω το μονομάχο 6 σε ένα μηχάνημα με δύο ηχεία και μια μέρα δοκίμαζα τον alsa mixer. Έδειχνε τα μπροστά ηχεία, μικρόφωνο, master κλπ. Η ερώτησή μου είναι ότι αν εγκαταστήσω το μονομάχο σε ένα άλλο μηχάνημα με 4.1 ηχεία που έχει, ο mixer θα δείξει και τα πίσω ηχεία χωρίς να κάνω τίποτα άλλο ή χρειάζεται να δω την κάρτα μου (του ήχου) και να κάνω κάποιες ρυθμίσεις ή αλλαγές; Ευχαριστώ.