MX Linux και συνδεση στο δυκτιο

panoszv | Τρί, 05/21/2019 - 01:20 | 1' | 8

Χαιρετώ την παρέα.

Εγκατέστησα το MX Linux 18.2 και για να συνδεθώ στο δίκτυο ασύρματα πρέπει να το κάνω χειροκίνητα.

Αυτό γίνεται σε κάθε εκκίνηση. Η κάρτα του δικτύου είναι η r8712u.

panos@mx:~
$ sudo lshw -C network 2>&1 | grep wireless | grep driver
[sudo] password for panos: 
       configuration: broadcast=yes driver=r8712u ip=192.168.2.12 multicast=yes wireless=IEEE 802.11bgn

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται και το πρόβλημα .

Ευχαριστώ.

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: 1.9 (ψήφοι: 7)

Σχόλια

Δεν το ξέρω καλά το MX Linux. Από ότι καταλαβαίνω δεν  έχεις πρόβλημα με την κάρτα, μια και λειτουργεί κανονικά, απλά δεν σου παίζει η αυτόματη σύνδεση. Δηλαδή αναγκάζεσαι σε κάθε επανεκκίνηση να κάνεις όλη αυτή τη διαδικασία από την αρχή; Και να υποθέσω ότι αυτό συμβαίνει σε κάθε ασύρματο δίκτυο; Σωστά;

Από ότι βλέπω εδώ,  πρέπει να ενεργοποιήσεις τη ρύθμιση "όλοι οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν σε αυτό το δίκτυο" (στο σημείο 1.15 του βίντεο σου) της σύνδεσης για να παίξεις μπάλα.

Καλημέρα Δημήτρη.

Ναι σε κάθε επανεκκίνηση κάνω όλη την διαδικασία. Μια υπόθεση 3-4 κλικ και 3 sec για να συνδεθώ στο δίκτυο . Τώρα πια γίνετε μηχανικά.. Έκανα και την ενεργοποίηση για όλους τους χρήστες (όχι ότι άλλαξε κάτι ) .

Την διανομή την δοκιμάζω εδώ και μια εβδομάδα και θεωρώ ότι είναι πολύ καλή και εύκολη .

Περίεργο που δεν σου έφτιαξε τώρα που έβαλες τη ρύθμιση για χρήση της σύνδεσης για όλους τους χρήστες.

Να σου πω, επειδή στην αρχή του βίντεο βλέπω ότι πας και συνδέεσαι με κρυφό δίκτυο, μπας και είναι αυτό; Θέλω να πω σου συμβαίνει και με ορατά wireless δίκτυα;

Στην αρχή δεν κάνει καν σάρωση για να βρει δίκτυα .Όποτε μένουν δυο επιλογές που έχω ή να κάνω σύνδεση σε κρυφό δίκτυο ή να φτιάξω νέο π.χ Panos70_EXT1 , αφού κάνω την επιλογή που θέλω τότε συνδέετε και μπορώ να δω και τα άλλα δίκτυα.

Δες την αρχή του βίντεο που δεν βλέπω κανένα δίκτυο , και στο τέλος αφού έχει γίνει η σύνδεση τότε βλέπω τα δίκτυα.

Είναι σαν να μην έχει εντολή να κάνει αναζητητή δικτύου σε κάθε επανεκκίνηση , ενώ το έχω επιλέξει και το έχω κάνει save.

 

Εχεις δίκιο, πολύ περίεργο.

Μια ερώτηση: στο 1.09 δείχνεις τις συνδέσεις δικτύου (όπου φαίνεται πως έχεις φτιάξει το Panos70_EXT1). Όταν κάνεις επανεκκίνηση, η σύνδεση αυτή εξακολουθεί να υπάρχει; Η' πρέπει να την φτιάξεις κι αυτήν από την αρχή;

Πρέπει να πω παντως ότι λίγο που το έψαξα, βρήκα πολλές αναφορές (και πρόσφατες) για το ίδιο πρόβλημα με το ΜΧ Linux. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα λύνεται ενεργοποιώντας τη ρύθμιση για να μπορούν όλοι οι χρήστες να χρησιμοποιούν τη σύνδεση. Από ότι καταλαβαίνω όμως σε αρκετές περιπτώσεις (όπως π.χ στη δική σου) το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε έτσι. Π.χ. κάπου διάβασα ότι μια λύση ειναι να ξηλώσεις το networkmanager και να βασιστείς στο wicd... Τι να πω....

Μου κάνει εντύπωση πάντως που έχει τόσες αναφορές το πρόβλημα και καμία οριστική λύση.

ΥΓ: Μήπως να βάλεις κανένα deepin να βρεις την υγειά σου; :P

 

Το Deepin το δούλεψα για ένα μήνα περίπου και σε γενικές γραμμές είναι καλό. Εκείνο που με έκανε να το αλλάξω και να δοκιμάσω ήταν με το Deepin Store που δεν μπορούσα να κατεβάσω εφαρμογές *. Περίμενα λίγες μέρες και όταν είδα ότι δεν διορθώθηκε το πρόβλημα , έβαλα το MX Linux , το οποίο το δουλεύω μια βδομάδα περίπου.

Στο Deepin δεν είχα πρόβλημα με την σύνδεση αλλά ούτε και με το Mate που το έχω σαν κύριο λειτουργικό (στο PC έχω αυτήν την στιγμή το MATE 18.04 και MX ).

Πάντως σκέφτομαι να το κρατήσω για να δοκιμάσω και να το γνωρίσω καλλίτερα. Το ότι δεν κάνει αυτόματη σύνδεση δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα .

Στο άλλο που με ρωτάς εάν κρατάει το Panos70_EXT1 , ναι το κρατάει , αλλά και εκεί η σύνδεση γίνετε χειροκίνητα.

 

* ενώ ήμουν κανονικά συνδεόμενος στο ίντερνετ , όταν προσπαθούσα να κατεβάσω μια εφαρμογή από το Store μου έλεγε πως δεν υπάρχει σύνδεση στο ίντερνετ , όλες οι άλλες εφαρμογές δουλεύανε μια χαρά.

 

Τα λέμε, σε ευχαριστώ.