νεος χρηστης linux βοηθεια

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:23 | 1' | 4

γεια σας παιδια και συγχαρητηρια για το forum σας.ειμαι νεος χρηστης στο λειτουργικο συστημα linux και απογοητευμενος απο το λειτουργικο συστημα vista τον windows.θα ηθελα την βοηθεια σας παρακαλω για το πως μπορω να το κανω εγκατασταση γιατι δεν γνωριζω,και αλλες χρησιμες συμβουλες

bluescorpion2007-9-25 14:35:49

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Από το IM που έστειλες καταλαβαίνω ότι έχεις το Ubuntu.

Υποθέτω ότι έχεις κατεβάσει το ISO και το έχεις γράψει σε ένα CD (ή έχεις ένα έτοιμο CD από το περιοδικό ή από αλλού).
Αυτό είναι Live CD. Δηλαδή το βάζεις στο drive και κάνεις reboot στο PC σου. Το κρίσιμο είναι να μπεις στο BIOS και να ορίσεις το boot order, δηλαδή τη σειρά εκκίνησης των συσκευών. Τώρα πρέπει να λέει 1st boot device: Hard Disk. Εσύ πρέπει να βάλεις 1st boot device το CD/DVD σου. Σώσε το BIOS και λογικά μετά θα δεις το μενού του Ubuntu. Εκεί επέλεξε την 1η επιλογή και πάτα Εντερ. Σε ένα λεπτό θα εμφανιστεί το περιβάλλον του Ubuntu. Εκεί υπάρχει ένα εικονίδιο Install/Εγκατάσταση.

Η διαδικασία από κει και πέρα είναι απλή (σχετικά). Για αναλυτική βοήθεια, στα
παρακάτω links θα βρείς βίντεο-tutorial διάρκειας, σε OGG
και AVI formats, για την εγκατάσταση του Ubuntu 7.04 (Desktop Live CD με Ελληνικά) σε ένα PC με Vista. Το βίντεο-tutorial δεν έχει ήχο, αν και στα δύσκολα σημεία υπάρχουν "επεξηγήσεις" με κειμενάκια μέσα από το Gedit! Κατέβασε το AVI, και δες το πριν προχωρήσεις.

AVI (640x480, 25FPS, DivX, 90MB):
http://www.linuxinsider.gr/dls/videos/ubuntu-tutorial.avi

OGG Theora (640x480, 25FPS, 9MB):
http://www.linuxinsider.gr/dls/videos/ubuntu-tutorial.ogg

Επιπλέον, υπάρχουν και αυτά τα βίντεο για την εγκατάσταση και τη ρύθμιση του Ubuntu. Είναι για παλιότερη έκδοση (Edgy 6.10) αλλά χοντρικά είναι τα ίδια πράγματα:

http://econlab.uom.gr/econlab/ubuntu/video/UbuntuEdgy6.10.1. ogg

http://econlab.uom.gr/econlab/ubuntu/video/UbuntuEdgy6.10.2. ogg

http://econlab.uom.gr/econlab/ubuntu/video/UbuntuEdgy6.10.3. ogg

http://econlab.uom.gr/econlab/ubuntu/video/UbuntuEdgy6.10.4. ogg

dimitris2007-9-25 16:0:4

σε ευχαριστω πολυ φιλε δημητρη.εχω κατεβασει απο ενα ποστ εδω στο forum to ubuntu.οταν με πηγε στην σελιδα για το κατεβασμα επελεξα και το κουτι που εχει που λεει κατι για iso πεζει ρολο?γιατι κανω boot και δεν κανει τιποτα

bluescorpion2007-9-25 16:28:52

Καλημέρα,

Αν έχεις κατεβάσει το folder ολόκληρο και το έχεις κάψει περιέχει μεν το .iso αλλά δεν θα σου κάνει boot.  Πρέπει να ανοίξεις το folder και να κάψεις μόνο το .iso αρχείο.