Σύνδεση στο Internet μέσω τοπικού δικτύου

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:23 | 1' | 7

Αγαπητοί φίλοι,
μόλις εγκατέστησα το suse 10.1 αλλά δεν κατάφερα να το ρυθμίσω ούτως ώστε να μπορώ να συνδεθώ στο Διαδίκτυο μέσω του τοπικού δικτύου.
Καταχώρησα στο yast τις ρυθμίσεις για την στατική IP που έχει ο υπολογιστής μου, την προεπιλεγμένη πύλη, και τους διακομιστές DNS, αλλά τίποτα.
Τι ακριβώς πρέπει να κάνω;
Σας ευχαριστώ
R.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Μήπως μπορείς να είσαι λίγο πιο συγκεκριμμένος, όσον αφορά τον τρόπο;  Ενσύρματο modem router, wifi, ???

Αν έχεις ασύρματη κάρτα μπορείς να μας πεις στοιχεία;

Αν πάλι προσπαθείς μέσω build in modem υπάρχει πρόβλημα στη συνεργασία linux win modem .

Αγαπητοί φίλοι, είμαι εντελώς νέος στο Linux, μόλις εχθές εγακτέστησα το SUSE 10.1. Tα πήγα σχετικά καλά, όλα σχεδόν λειτουργούν άψογα. Θα ήθελα όμως μια βοήθεια..
Έχω το wifi modem rooter conn-x και (μάλλον) έχω κάνει κάποιο λάθος στις ρυθμίσεις, αφού ανοίγοντας τον Mogilla μου βγάζει " Η σελίδα δεν είναι διαθέσιμη", μάλλον δεν "βλέπει¨καθόλου το modem. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι είμαι εντελώς αρχάρειος στην "λογική" του νέου συστήματος σας παρακαλώ να μου δώσετε οδηγίες "αρχάριου" γι αυτές τις ρυθμίσεις.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά...

georgeartaki, ασύρματα συνδέεται το PC σου με το router;  Αν ναι, είσαι σίγουρος ότι το SUSE έχει ρυθμίσει σωστά τη wireless κάρτα σου;

Αν συνδέεται με Ethernet στο router, έχεις ρυθμίσει την ethernet κάρτα σου;  

georgeartaki, καλωσήλθες. 

Θα βοηθούσε πολύ αν μας έλεγες model της συσκευής.  Επίσης πως την συνδέεις στο PC, πχ wireless PCMCIA, wireless dongle, internal card PCI etc.

Μια περιγραφή του μηχανήματός σου επίσης θα μας έδινε μια εικόνα μια κι εσύ είσαι τα μάτια μας.  Σαν πρώτη ιδέα, πες μας αν αναβοσβήνει το ενδεικτικό led της κάρτας όταν ξεκινάς τον υπολογιστή.  Το πρόβλημά σου είναι συχνό κι εντοπίζεται σε έλλειψη linux driver για την κάρτα.  Λύνεται αλλά χρειάζονται πληροφορίες, που μας λειπουν αυτή τη στιγμή.

Μια πρώτη επαφή θα έχεις αν πας στις ρυθμίσεις δυκτύου και ζητήσεις να συνδεθείς, βλέπει το μηχάνημά σου την κάρτα;

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα σας δώσω όσο περισσότερες πληροφορίες μπορώ. Φυσικά μου είναι δύσκολο γιατί αναγκάζομαι κάθε φορά να μπαίνω με win και μετά για να πάρω τις πληροφορίες, με Suse k.o.k. Λοιπόν, ο υπολογιστής είναι sony vaio kai συνδέεται ασύρματα με το speedtoutch 585v6 thomson.Η κάρτα δυκτίου είναι η intel pro wireless 2200 BG. Όταν ανοίγει μου γράφει κάτω δεξιά ότι ανιχνεύθηκε ασύρματο δύκτιο (αυτό σημαίνει οτι μάλλον έχει δει την κάρτα?) αλλά όταν κάνεις δεξί κλίκ στο εικονίδιο γράφει ότι δεν είναι συνδεδέμένο. Όταν δέ ανοίγεις τον Mogilla γράφει ότι δεν βρέθηκε ο εξυπηρετητής.

dimitris, ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια... όπως και όλους στο forum. Έκανα ακριβώς ότι μου είπες και δούλεψε αμέσως και πανεύκολα. Ευχαριστώ και πάλι 

dimitri δεν μπορω να μην σχολιασω οτι καποιες φορες δινεις ρεστα