πως μπορω να αλλαξω driver στην καρτα γραφικων;

Vagelis021 | Τετ, 09/25/2013 - 14:45 | 1' | 5

Χαίρετε, είμαι καινούριο μέλος και θέλω βοήθεια για να αλλάξω driver στην κάρτα γραφικών μου.Έχω το μαθητικό netbook lenovo s10-2 με καρτα γραφικών Intel GMA 950 και έβαλα λειτουργικό Kali Linux.Μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω;Ευχαριστώ.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

  Δεν υπάρχει λόγος να ''αλλάξεις'' τον driver για την ''κάρτα'' γραφικών του μαθητικού netbook. Ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών έχεις. Μιά χαρά είσαι με τον ουμπούντου driver από το Kali linux. Δεν μπορείς να έχεις 3D επιτάχυνση με αυτό το hardware. Αν το laptop είχε μιά NVidia ή AMD κάρτα γραφικών τότε θα είχε νόημα το ερώτημα. Αν και όλες οι διανομές ουμπούντου αναγνωρίζουν αυτόματα το hardware της GPU και υποστηρίζουν τα γραφικά με τον κατάλληλο driver. Οπότε , μήν αγχώνεσαι και μήν το ψάχνεις περισσότερο. Και το ''χαίρεται'' γράψτο καλύτερα ''χαίρετε''.

Λοιπόν , όπως και ο ίδιος διαπίστωσες , τα πάντα στο λίνουξ είναι θέμα ''κυβικών''. Οσα περισσότερα ''κυβικά'' έχει το σύστημα , τόσο το καλύτερο. Με ένα μαθητικό νέτμπουκ , μήν περιμένεις να βλέπεις full HD ταινίες με τον vlc ή  όποιο άλλο player , γιατί απλά το μηχανάκι σου δεν έχει τη δύναμη. Δεν είναι θέμα driver. Οτι μπορεί κάνει το ενσωματωμένο κύκλωμα , αλλά δεν. Αλλο λαμποργκίνι και άλλο τζάσταβα.

Για netbook υπάρχει μιά διανομή ειδικά σχεδιασμένη για hardware χαμηλών επιδόσεων καί με περιβάλλον KDE4.   nOS-1.6.1-i386  ( netboot operating system )  , βασισμένη στο Kubuntu και δημιουργημένη από έναν 13χρονο guru του linux.

    Κάθε μέρα να παρακολουθείς τις νέες κυκλοφορίες linux από το distrowatch.com/

και από το Softpedia  linux distros  ( κάνε google το τελευταίο & μετά bookmark )

 

    Και κάτι ακόμα. Στο distrowatch.com/   στο πεδίο αναζήτησης διανομής πάνω αριστερά αν δώσεις ένα τυχαίο όνομα , πχ. asd , που δεν αντιστοιχεί σε διανομή , σε βγάζει σε μιά λίστα με τις υποψήφιες διανομές προς επισημοποίηση στο site.  Ανάμεσα στις τελευταίες 10 υποψηφιότητες βρίσκεται καί το nOS , όπως ακόμα καί το distro astro , βασισμένο στο ουμπούντου , με όλα τα προγράμματα αστρονομίας. Καί τα δύο τρέχουν καί από usb-stick.