προβλημα με partition xp

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:23 | 1' | 6

παιδιά γειά σας έχω στο λάπτοπ τα xp μαζί με το Ubuntu σε χωριστά
παρτίσιον ,τα xp λόγω προβλημάτων με ιούς πάθανε ζημία στο καθάρισμα
και δεν ξεκινάνε ,προσπαθώ να κάνω επισκευή με την εγκ/ση αλλά τίποτα,
επηρεάζονται από το Ubuntu? στην έσχατη περίπτωση που θα θέλω να κάνω
format ΜΟΝΟ το παρτίσιον των xp είναι δυνατόν και με ποιό εργαλείο?
υπάρχει κάποιος τρόπος να σωθούν τα δεδομένα των xp? (έχει ο γιός μου
πολλά παιχνίδια και σε διάφορα επίπεδα). 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ναι γίνεται να σώσεις τα αρχεία σου μέσα από το λίνουξ,το ίδιο έκανα και εγώ όταν μερικές φορές είχα πρόβλημα με τα win,το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να αναγνωριστεί το παρτίσιον των win από το λινουξ και από εκεί και πέρα να αντιγράψεις σε δισκάκια ή ότι άλλο αποθηκευτικό μεσω έχεις τα αρχεία που θέλεις και χρειάζεσαι.Αν κάνω κάποιο λάθος ας με διορθώσεις,πάντως εγώ έτσι το είχα κάνει.

Σε ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση ,δεν μιλάω μόνο για αρχεία,έγγραφα κλπ. αλλά για εγκατεστημένα προγράμματα (π.χ. παιχνίδια) αυτά πρέπει να επανεγκατασταθούν? 

  Ναι αυτά που είναι εγκατεστημένα λογικά θα χαθούν μιας και έχουν καταχωρηθεί στην registry των win.Το μόνο που μπορείς να κάνεις για να τα σώσεις είναι αν έχεις κάπου το πρόγραμα/τα σε αρχείο,αποθηκευμένο στον παρτισιον να το πάρεις για να το ξαναεγκαταστήσεις μετά το φορμάτ.Για τον γιο σου που έχει τα παιχνίδια και αυτά θα σβηστούν αλλά μπορείτε να κρατήσετε τα saves που έχει κάνει σε κάθε παιχνίδι(κυρίως βρίσκοντε σε κάποιον φάκελο του παιχνιδιου με το αντίστοιχο όνομα).Μετά όταν ξαναεγκαταστήσει τα παιχνίδια κάνει μια αντιγραφή τα saves στον φάκελο και ξαναπαίζει από εκεί που σταμάτησε.

Μια παρατηρηση για την επομενη φορα -μακαρι να μην υπαρξει αλλα ποτε δεν ξερεις. φροντιζουμε για να εχουμε- :
τα παιγνιδια αλλα ακομα και τα προγραμματα να τα εχεις σε ξεχωριστο partition

den kserw ean se prolaba :)) alla psakse gia boot cd wste na mporeseis na kaneis diaxirisi ton arxeion soy kai apo ekei mporeis na kaneis format kai diaxirisi ton partision elpizw na se bph8isa....

Σας ευχαριστώ όλους , τελικά τράβηξα ένα φορματ το παρτίσιον με το
puppy live cd και επανεγκατέστησα τα xp τώρα θα επαναφέρω το grub το οποίο χάθηκε αλλά έχω ήδη κατεβάσει οδηγιες από την υποστηρ.του ubuntu.