Huawei E220 USB 3G

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:23 | 3' | 1

Το Huawei E220 USB modem παίζει άνετα στο Linux (ιδιαίτερα αν έχετε πρόσφατα πυρήνα) και υπάρχουν δύο τρόποι για να το ρυθμίσετε:

Χειροκίνητος τρόπος

Αν η διανομή σας έχει πυρήνα < 2.6.20. Χρειάζεται να κάνετε ρυθμίσεις για να μην εμφανίζεται ως CD-ROM. Αυτές τις ρυθμίσεις εξηγούμε εδώ (πρόκειται για πληροφορίες που βρήκαμε σε αυτό το website).

Πριν κάνετε οτιδήποτε θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την επιβεβαίωση του PIN από την κάρτα SIM (βάλτε την σε ένα κινητό για να το κάνετε). Επίσης για να λειτουργήσει το modem στο Ubuntu, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε με αυτό από τα Windows για να 'πάρει' ρυθμίσεις. Μετά (και μόνο) θα μπορέσετε να συνδεθείτε από το Linux.

Μετά κατεβάστε το αρχείο huawei.tar.bz2 από το παραπάνω site. Αυτο περιέχει μερικά αρχεία .conf τα οποία θα χρησιμοποιήσετε το
εργαλείο wvdial από τη γραμμή εντολών. Για την εγκατάσταση δώστε από τη γραμμή εντολών:

tar xjvf huawei.tar.bz2
cd huawei
su
make info


Επίσης θα βρείτε στο παραπάνω
website το αρχείοhe220stat.tar.bz2, που περιέχει ένα εργαλείο για monitoring της σύνδεσης. Όλες οι εξαρτήσεις για τα δύο πακέτα υπάρχουν στα αποθετήρια του Ubuntu. (π.χ. * - libncurses5-dev)


Αυτόματος-προτεινόμενος τρόπος

Αν η διανομή σας έχει πυρήνα >= 2.6.20, τότε το modem παίζει άνετα. Κατεβάστε το πρόγραμμα Vodafone Mobile Connect Card driver for Linux της ίδιας της Vodafone, που είναι γραμμένο σε Python και διαθέτει γραφικό περιβάλλον (είναι και GPL!).

Στο αυτήν τη σελίδα θα βρείτε πακέτα RPM (για Fedora 7, SUSE) και DEB (για Ubuntu Feisty, ίσως παίζουν και σε Debian, κλπ).

Το manual για την εγκατάσταση και χρήση θα το βρείτε εδώ

dimitris2007-8-31 12:5:0

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Το αναφερομενο "προγραματακι" εχει ακομα αρκετα bugs και εγω ειμαι στην περιπτωση αυτη λογο του στριμενου merlin xu 870...Περα απο τα αρνητικα δεχεται ακομα περισσοτερες καρτες απο την αναφερομενη και μπορει με καποιες διαφοροποιησεις (στο wvdail.conf  αν θυμαμαι καλα) να τρεχει και σε αλλα δυκτια εκτος της vodafone.Παρομοιο ειναι και το umtsmon που ειναι και ανεξαρτητου εταιριας αλλα και GPL.
 
   Καλη χρονια!!!!!!!!