Δορυφορικός δεκτης Dreambox .Linux box;

smooth | Κυρ, 01/13/2008 - 23:23 | 1' | 5

Διάβασα σε ένα περιοδικό γαι την δορυφορική τηλεόραση , πως ο δορυφορικός δεκτης Dreambox  στην πραγματικότητα είναι ένας ΙΒΜ PC και 'έχει λογισμικό Linux' ! (μπορεί να συνδεθεί σε δίκτυο).Μάλιστα είδα μια διαφήμιση για 'πληκτρολόγιο Dreambox'. Ξέρει κανείς περισσότερα πράγματα; Έχω δορυφορικό πιάτο και απλό δέκτη και ξέρω τα βασικά.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Καταρχάς, υπάρχουν πάρα πολλοί δέκτες στο εμπόριο που χρησιμοποιούν linux. Είναι ένας τομέας όπου το linux γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Ο Dreambox είναι ένας από τους γνωστούς και από όσο ξέρω πετυχημένους δέκτες. Ενδεικτικά αναφέρω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οικιακό card sharing μέσω δικτύου, να χρησιμοποιηθεί ως server η client σε συνεργασία με άλλους δέκτες κλπ. Μπορεί επίσης (όντας δικτυακός δέκτης) να κάνει και άλλα <<ωραία>> πραγματάκια.... Επι της ουσίας υπάρχουν κάποια μοντέλα Dreambox για διάφορα βαλάντια (από όσο ξέρω όλα τα μοντέλα έχουν δικτυακές δυνατότητες ), κάποια εξ αυτών μπορουν να κάνουν εγγραφή σε σκληρό δίσκο κλπ. Θα πρέπει να έχεις και σύνδεση ADSL από όσο γνωρίζω. Θα πρέπει να αγοράσεις ένα δέκτη και να αρχίσεις σιγά-σιγά να ασχολείσαι. Τα δορυφορικά περιοδικά έχουν πολλά tips για τους Dreambox και όχι μόνο, γιατί όπως καταλαβαίνεις δέκτες με τέτοιες δυνατότητες δεν μαθαίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. 
gdim2007-8-30 23:5:23

Καλό ακούγεται.Θα μπορούσε το περιοδικό να γράψει ένα μικρό άρθρο; Διάβασα ένα άρθρο στο παραπάνω περιοδικό αλλά μια προσέγγιση από το Linux Format θα ήταν πιο  κατατοπιστική.Πολλοί που ασχολούνται με PC και όχι δορυφορική τηλεόραση , δεν το έχουν ακούσει και το αντίθετο, δηλαδή πολλοί που ασχολούνται με δορυφορική τηλεόραση δεν ξέρουν καθόλου το Linux.Και κάτι άλλο: ξέρω μερικούς που σνόμπαραν το Linux και μόλις άκουσαν για τους δέκτες που χρησιμοποιούν Linux εντυπωσιάστηκαν.

Να ρωτήσω κάτι άλλο; Μπορεί να εγκατασταθεί κάποια διανομή στο Dreambox , όπως στο PS3; Δεν βρήκα πουθενά πληροφορίες.

Smooth, έχω ανοίξει στην ενότητα Hardware ένα νέο thread με τίτλο Δορυφορικοί δέκτες με linux. Eαν θέλεις μπορούμε να συζητάμε έκει τα πάντα γύρω από αυτό το θέμα και να ανταλλάσουμε σιγα σιγα απόψεις και ιδέες.