Ιδέα για πτυχιακή βασισμένη σε Linux

salopsaro | Πέμ, 10/18/2012 - 21:59 | 1' | 5

Κατ' αρχάς χαιρετώ τα πλήθη του forum. Χρησιμοποιώ διάφορες διανομές linux τα τελευταία 4 χρόνια, χωρίς όμως να το είχα ψάξει πολύ, σπουδάζω πληροφορική, άρα κάποια ελάχιστα παραπάνω τα ήξερα. Τελευταία έχω αρχίσει να διαβάζω αρκετά πράγματα για τα linux, και τελοσπάντων αυτό το εξάμηνο θέλω να κάνω την πτυχιακή μου, η οποία θέλω να είναι βασισμένη πάνω σε αυτό. Σαν θέμα μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον ότι έχει να κάνει με gui κλπ. Γράφω λοιπόν αυτό το post για να μου δώσει κανείς καμιά ιδέα ώστε να βρώ τι θέλω εντέλει για πτυχιακή. Αυτά! Οποιαδήποτε ιδέα καλοδεχούμενη!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

salopsaro]Κατ' αρχάς χαιρετώ τα πλήθη του forum. Χρησιμοποιώ διάφορες διανομές linux τα τελευταία 4 χρόνια, χωρίς όμως να το είχα ψάξει πολύ, σπουδάζω πληροφορική, άρα κάποια ελάχιστα παραπάνω τα ήξερα. Τελευταία έχω αρχίσει να διαβάζω αρκετά πράγματα για τα linux, και τελοσπάντων αυτό το εξάμηνο θέλω να κάνω την πτυχιακή μου, η οποία θέλω να είναι βασισμένη πάνω σε αυτό. Σαν θέμα μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον ότι έχει να κάνει με gui κλπ. Γράφω λοιπόν αυτό το post για να μου δώσει κανείς καμιά ιδέα ώστε να βρώ τι θέλω εντέλει για πτυχιακή. Αυτά! Οποιαδήποτε ιδέα καλοδεχούμενη!

Καλησπέρα!

Σε διάστημα έξι μηνών, θα είναι αρκετά δύσκολο να φτιάξεις μια ολοκαίνουρια εφαρμογή με GUI και να γράψεις την πτυχιακή σου. Οπότε -ίσως- να είναι προτιμότερο να διαλέξεις να προσθέσεις κάτι σε ένα ήδη υπάρχον project.

Αν επιμένεις, θα μπορούσες να φτιάξεις ένα web app ή ένα mobile application για υπάρχον site (π.χ. μια εφαρμογή Android για το linuxinside! :))

Μια καλή ιδέα, και state of the art, είναι να φτιάξεις ένα app για FirefoxOS.

Αυτο το οποιο μπορεις να γραψεις ειναι γιατι ειναι καποιες διανομες πιο σταθερες απο καποιες αλλες, πχ Debian, Slackware.
Τι ειναι αυτο που τις κανει τοσο σταθερες, ή ακομα να "συνεχισεις" την δικη μου πτυχιακη η οποια ολοκληρωθηκε, τωρα που το ξανασκεφτομαι μονο κατα το ενα κομματι.

Ο τιτλος της ειναι "Ασφαλεια στο ηλεκτρονικο εμποριο" και σε αυτο το κομματι ποτε δεν καλυψα την ασφαλεια σε επιπεδο λειτουργικου συστηματος, στα οποια τρεχουν web & database servers, firewalls, etc.

Δεν ξερω αν εμπιπτει στα ενδιαφεροντα σου, αλλα αυτο που λειπει απο το Linux ειναι ενας καλος DICOM viewer.
Αυτο θα μπορουσε να οδηγησει και σε διδακτορικη διατριβη (medical software, etc)...

Δοκίμαζα απο χθές διάφορα applets και extensions για το cinnamon και αναρωτιόμουν αν ενα applet θα μπορούσε να σταθεί ως πτυχιακή. Και ευχαριστώ για τις ιδέες σας. Το ότι δεν έχω συζητήσει καμία απ αυτές δεν σημαίνει τίποτα άλλο εκτός του ότι ακόμα ψάχνομαι...