Προβλημα με Grub [Λυθηκε]

sydimitris | Σάβ, 10/06/2012 - 17:46 | 2' | 6

Γεια σας παιδια. Θελω την βοηθεια σας αν ειναι κατι απλο αυτο που επαθα! Εχω στο pc μου 2 σκληρους δισκους (απο 500G ο καθενας) οπου στον εναν χρησιμοποιω ''windows7'' και στον αλλο ''Ubuntu 12.04''. Εκανα Φορματ στα  Windows γιατι κατι επαθαν και δεν ανοιγαν, και μετα το φορματ ο Grub δεν διαβαζει το δισκο με τα Windows και μπενω μονο με Ubuntu. Να προσθεσω οτι οταν αλλαζω τα καλοδια που ειναι πανω στους δισκους ,τοτε μπορω να μπω οπου θελω.Δηλαδη αν αποσυνδεσω το βυσμα απ τον σκληρο του Ubuntu τοτε διαβαζη Windows! Βασικα εδω που τα λεμε Windows μπενω μονο για 2 λογους: 1) Γιατι με Ubuntu εχω προβλημα με το Google Earth (Μου βγαζη την γραμματοσειρα απ το μενου μονο με ενα γραμμα "μ'' και δεν μπορω να δω τιποτα. και 2) μου λειπει ενα προγραμμα σαν το ''ComvertXtoDVD'' των Windows για να κανω εγγραφες ταινιων και να προσθετω υποτιτλους! Με το devede δεν καταφερα παντος ποτε να γραψω ταινια,παντα με δυσκολευει κατι. Ενω με το ''ComvertxtoDVD'' βαζω το dvd στον οδηγο παταω ενα κουμπι απ το προγραμμα και μετατρεπει και γραφη. Αν εχετε καποια λυση και για αυτο θα με βοηθησει παρα πολυ!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Μπες στο bios και αλλαξε την σειρα των δισκων κατα την εκκινηση (boot priority).

Αυτο ηταν tek640 το εκανα και ειμαι οκ! Τωρα μπαινω απο Bios και αλλαζω την σειρα των δισκων και ετσι δεν χρειαζεται να ανοιγω το κουτι και να αλλαζω τα βυσματα :) Απο μενου(grub) παλι δεν διαβαζει τον αλλο δισκο με win αλλα δεν με πειραζει,κανω αυτο που ειπες! Δεν νομιζω να υπαρχει καποιο προβλημα αν μπαινω συχνα απο bios και αλλαζω?

Έχω και μια λίγο χαζή ιδέα ,όμως δουλεύει!Βάλε το BIOS να βλέπει τα Windows !Εγκατέστησε την LinuxMint μέσω Wubi!Κάνε επανεκίνηση !Στο μενου θα σου βγούνε 2 OS:Πάτα LinuxMint & θα σου βγει ο GRUB without Windows,LinuxMint and Ubuntu!

τον grub toy ubuntu τον εκανες update;
διαλεξε από το bios ton δισκο με το ubuntu πρωτο
και δώσε στην κονσόλα
sudo update-grub

neos]τον grub toy ubuntu τον εκανες update;
διαλεξε από το bios ton δισκο με το ubuntu πρωτο
και δώσε στην κονσόλα
sudo update-grub

αυτο που  θελει να πει αν δεν το καταλαβες, ειναι να τον κανεις να φορτωνει πρωτα τον δισκο τoυ  ubuntu  και μετα δωσε την εντολη . θα δεις ηδη μεσω του τερματικου οτι το βρηκε  ( τον  loader  των  win )  στην επ´ομενη επανεκίννηση , θα ειναι η επιλογή μέσα .. 
οπότε δεν θα χρειαζεσαι να   επιλεγεις συνεχεια μέσω βιος  τι θα φρτώσεις ή τι  θα επιλεξεις μέσω  πολαπλοών  boot  απο το μενου π.....χ  F12  που δινει όλες τις πιθανότητες . π.χ  flopy . usb , HDD..

Παιδια ευχαριστω oλα καλα τωρα! Ηθελε Update το Grub του Ubuntu. Δηλαδη: sudo update-grub στο τερματικο!Smile