Παραμετροποίηση kubuntu

Lionux | Παρ, 08/31/2012 - 10:04 | 1' | 11

Τις τελευταιες μερες εχω περασει σε μια κατατμηση του δισκου μου το Kubuntu 12.04 , το οποιο οσο ομορφο κ αν ειναι με δυσκολευει αρκετα στην παραμετροποιηση του ! Μηπως γνωριζει καποιος πως μπορω να απαλλαγω απο το widget style windows ? Εχω φαει τρελο σκαλωμα ψαχνω αρκετες μερες ρωτησα μεχρι κ στο irc του kubuntu κ δεν γνωριζαν !!! Σας παραθετω κ ενα screenshot για να καταλαβετε τι ακριβως εννοω ! 

 

Ευχαριστω εκ των προτερων . 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Αν και νομίζω ότι δεν κατάλαβα καλά αυτό που ζητάς....
Ανοίγοντας το system settings και πηγαίνοντας στο application appearence επιλέγοντας το style μπορείς να αλλάξεις το widget style....

Αυτό ισχύει γενικά στο kde άρα υποθέτω θα πιάσει.

Το system settings του kde έχει μια πολύ καλή αναζήτηση πάνω δεξιά που βοηθάει τρελά όταν ψάχνει κανείς μια ρύθμιση.

Δες το screenshot να καταλάβεις τι εννοώ ! 

imagebin.ubuntu-gr.org/files/1346395207.png

 αμα αλλαξεις οτ πτυσσπμενο  μενου - την επιλογη σε καλυπτει ?  τι θες να  κανεις? να αλλαξεις εμφανιση ?  πως φανταζεσαι την αλλαγη ? δεν ακταλαβα τι θες να αλαξεις στην εμανιση?

Όταν πατήσεις πάνω στο πτυσσόμενο μενού που γράφει windows style "κανονικά" πρέπει να σου δίνει κι άλλες επιλογές. Αν όχι ίσως πρέπει να εγκαταστήσεις κι άλλα style. Είναι τα πακέτα kde-style-τάδε (πχ apt-get install kde-style-oxygen)

Όταν πατώ πάνω στο πτυσομενο μενού μου εμφανίζει κ άλλες επιλογές ! Αυτό που θέλω να κάνω είναι να απομακρυνω από αυτό το μενού το windows widget style κοινώς να το απεγκατάστησω !!!!!! Ή έστω να βρεθεί ένας τρόπος να μην εμφανίζετε ! 

Εικρινά δεν καταλαβαίνω τι σε ενοχλεί από την στιγμή που θα επιλέξεις κάποιο άλλο, ειλικρινά.

Τέλως πάντων, επειδή δεν έχω kubuntu , κάνε μια δοκιμή και άνοιξε το synaptic package manager και γράψε windows και μόλις στο βγάλει ξετίκαρέ το από εκεί και κάντο απεγκατάσταση.
Άν δεν έχεις το synaptic, να το βάλεις , είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο λίνουξ στο θέμα γραφικού διαχειριστή πακέτων. Ότι άλλο έχει το kubuntu είναι σαβούρα, μόνον κονσόλα και synaptic.
Μόλις το βάλεις εγκατέστησε και το gtk-chtheme και μόλις εγκατασταρεί κι αυτό δώσε στην κονσόλα kdesudo gtk-chtheme κι επέλεξε το πρώτο που θα σου βγάλει για να έχει όμοια με το qt θέμα εμφάνιση και αυτός. 

   συμφωνώ  πως το Kubuntu είναι μιά σαβούρα και απορώ πως συνεχίζει να έχει οπαδούς ακόμα , όπως και όλο το KDE.

giannis12a]Εικρινά δεν καταλαβαίνω τι σε ενοχλεί από την στιγμή που θα επιλέξεις κάποιο άλλο, ειλικρινά.

Θέλω να εχω την ελευθερία να παράμετροποιω το σύστημα μου καθώς κ το γραφικό του περιβάλλον στο έπακρο ! Γι'αυτό επέλεξα το Linux ! Βέβαια κάπου διάβασα πως στο kde γενικότερα κάποια πάκετα όπως akonadi , nepomuk δεν γίνετε να απεγκατασταθούν παρά μόνο να απενεργοποιηθούν !

giannis12a] Τέλως πάντων, επειδή δεν έχω kubuntu , κάνε μια δοκιμή και άνοιξε το synaptic package manager και γράψε windows και μόλις στο βγάλει ξετίκαρέ το από εκεί και κάντο απεγκατάσταση.
Άν δεν έχεις το synaptic, να το βάλεις , είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο λίνουξ στο θέμα γραφικού διαχειριστή πακέτων. Ότι άλλο έχει το kubuntu είναι σαβούρα, μόνον κονσόλα και synaptic.
Μόλις το βάλεις εγκατέστησε και το gtk-chtheme και μόλις εγκατασταρεί κι αυτό δώσε στην κονσόλα kdesudo gtk-chtheme κι επέλεξε το πρώτο που θα σου βγάλει για να έχει όμοια με το qt θέμα εμφάνιση και αυτός. 

Σε ευχαριστώ πολύ για αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες !  :-)

Ψαξε στο /usr/share/kde4/ για windows η redmond και μετά διεγραψε το φακελο. Πάντως ο τιτλος ειναι τελειως ασχετος, τι σχεση η παραμετροποιηση με το οτι θελεις να διαγραψεις το στυλ; Κανονικα αυτο ερχεται με το πακετο kde-artworks ή κατι τετοιο...

Ακυρο redmond λεγεται η διακοσμιση παραθυρων και παρεχεται απο το αρχειο kdeartwork-theme-window, τωρα για την εμφανιση εφαρμογων δεν ξερω θα το κοιταξω.

konqoro]...τι σχεση η παραμετροποιηση με το οτι θελεις να διαγραψεις το στυλ;

Εβαλα αυτον τον τιτλο γιατι μελλοντικα θα κανω κ αλλες ερωτησεις οσον αφορα την παραμετροποιηση εμφανισης στο kde ! :)