Debian Etch 4.0r1

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:23 | 1' | 15

Κυκλοφόρησε η πρώτη αναβάθμιση του Debian 4.0, το

Debian GNU/Linux 4.0r1.

Το 4.0r1 διορθώνει αρκετά bugs σε πακέτα και

περιλαμβάνει αναβαθμίσεις ασφαλείας σε άλλα, αλλά δεν

πρόκειται για νέα ή διαφορετική έκδοση από το 4.0.

Ουσιαστικά, αν έχετε κατεβάσει τα CDs/DVDs του Debian

4.0, και το έχετε εγκαταστήσει, αρκεί να κάνετε την

ανανέωση στο 4.0r1 μέσω του aptitude.

Δείτε την ανακοίνωση των developers μαζί με τα

ανανεωμένα πακέτα στο:

http://times.debian.net/1161-etch-r1

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δώσε:

cat /etc/debian_version

Θα σου πει 4.0 Etch ή κάτι τέτοιο.

Μετά ως root δώσε

cat /etc/apt/sources.list

Και βεβαιώσου ότι σε όλες τις γραμμές γράφει stable, π.χ.:
deb http://ftp.ntua.gr/pub/linux/debian/ stable main contrib

deb http://security.debian.org/ stable/updates main contrib

Μετά δώσε:

aptitude update
aptitude -f --with-recommends dist-upgrade

Τέλος, δώσε ξανά:

cat /etc/debian_version

για να βεβαιωθείς ότι άλλαξε η έκδοση σε 4.0r1 ...

Δοκίμασα τις παραπάνω εντολές αλλά παραμένω στην 4.0. Βέβαια να υπενθυμίσω ότι έκανα επανεγκατάσταση του debian   έδωσα apt-get upgrade. apt-get dist-upgrade και μετά ακολούθησα την παραπάνω διαδικασία. Αλλά και πάλι δεν έπρεπε να γράφει 4.0r1;

Tελικά ξαναγύρισα στην stable για να είμαι σίγουρος, γιατί από ότι διάβασα η testing ναι μεν έχει πιο καινούργια πακέτα αλλά δεν παρακολουθείται από την ομάδα ασφαλεία Παραμένω στην 4.0 γιατί πολύ απλά δεν μου κάνει αναβάθμιση στην 4.0r1. Eλπίζω να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα με αυτό. Πάντως με το ubuntu δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοια προβλήματα.

Τελικά μετά από καιρό διαπίστωσα τα εξής: Παρόλο που εγκατέστησα το cd με το debian 4.0r1 που κατέβασα από το δίκτυο και παρόλο που ακολούθησα την παραπάνω διαδικασία, όταν δίνω cat /etc/debian_version μου εμφανίζει την 4.0. Επίσης από τον Δεκέμβριο του 2007 υπήρξε και νέα αναβάθμιση η 4.0r2. Τι γίνεται λοιπόν με όλα αυτά; Κατά τη γνώμη μου και διαβάζοντας και σε κάποιο άλλο άρθρο για το θέμα αυτό, εφόσον το σύστημα είναι stable και έχει προστεθεί το γνωστό αποθετήριο deb ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/derbian/ stable main contrib, οι νέες αναβαθμίσεις θα προστεθούν στο σύστημα, αλλά σταδιακά σε τακτά χρονικά διαστήματα και όχι απευθείας (την ίδια μερα π.χ)δηλαδή θα είναι λίγο πιο χρονοβόρο αλλά σημασία έχει ότι θα προστεθούν. Φυσικά θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να μπαίνουμε στη διαχείριση ενημερώσεων η να κάνουμε apt-get update , apt-get upgrade για να ελέγχουμε και εγκαθιστούμε τις νέες αναβαθμίσεις. Οι αναβαθμίσεις στην stable (4.0r1 , 4.0r2 κλπ) είναι αποκλειστικά αναβαθμίσεις ασφαλείας. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι άλλο για το θέμα η θέλει να κάνει κάποια διόρθωση θα μου ήταν πολύ χρήσιμο. Επίσης στις 17 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε και η τρίτη κατά σειρά αναβάθμιση της stable. Δείτε λεπτομέρειες: http://www.debian.org/releases/stable/

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

και σου βγάζει το ίδιο μήνυμα;

--
Any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.

Ναι, το ίδιο μήνυμα βγάζει. Το παραπάνω συμπέρασμα το έβγαλα γιατί ανά τακτά διαστήματα όταν δίνω apt-get upgrade μου βγάζει δύο - τρείς αναβαθμίσεις ανάλογα, που σημαίνει ότι ναι μεν περνάνε τα νέα updates αλλά αργά.

Ε, δώσε τότε

aptitude dist-upgrade

και τελειώνεις.

--
Any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.

Όχι, το δοκίμασα και βγάζει πάλι την 4.0. Πάντως δεν πρέπει να είναι πρόβλημα γιατί οι αναβαθμίσεις γίνονται σίγουρα αν και καθυστρημένα, δηλαδή όπως έγραψα και παραπάνω τις δίνει τμηματικά. Aν υπήρχε πρόβλημα δε θα έδινε νομίζω καθόλου αναβαθμίσεις , αφου όμως δίνει σημαίνει ότι παίρνει από την 4.0r2 και από την 4.0r3. Αυτό είναι σίγουρο και το διαστάυρωσα και με κάτι άλλο: Κατέβασα και εγκατέστησα την 4.0r1, και μετά από την ενεργοποίηση των αποθετηρίων και των updates, έδωσα cat /etc/debian_version και μου έγραφε 4.0.  Οπότε λογικα δεν περιμένουμε να αλλάξει το όνομα της version.

ΟΚ. Άρα μας λύθηκε η απορία, έτσι; :)

--
Any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.