12.04 και intel x4500MHD

HAWK | Τετ, 04/11/2012 - 10:56 | 1' | 8

Καλημέρα παιδιά.

Στο laptopάκι μου (lenovo sl300) πέρασα ubuntu 12.04 και δουλεύει μια χαρά εκτός της καρτας γρ. που είναι η x4500mhd.

Στην επιφάνεια εργασίας έχω μία κάθετη γραμμή (έντονη κυρίως στο κόκκινο) σαν σπάσιμο στο χρώμα,και τα βιντεάκια (mkv) ε,δε λες οτι παίζουν και καλά....με σπασίματα (η γραμμή εμφανίζεται και στα βιντεάκια).

Στα παραθύρια όλα παίζουν ρολόι (mkv 720p).

Ποιός είναι ο σωστός driver και πως τον περνάω?

Υ.Γ. η γραμμή στην επιφάνεια εργασίας εμφανίζεται σε όποια διανομή έχω δοκιμάσει (mint,pappy,wattos).

cheers.

Δώσε αστέρια!
Σχόλια

1) Σε παλιοτερη εκδοση ειχες το ιδιο προβλημα, αν δοκιμασες παλιοτερη εκδοση.
2) Δωσε μας τα αποτελεσματα των παρακατω εντολων

lspci -nn | grep VGA
glxinfo | grep OpenGL

οπως και το περιεχομενο του αρχειου απο την εντολη

gedit /var/log/Xorg.0.log

επειδη τα αποτελεσματα μπορει να ειναι μεγαλα, ανεβασε τα εδω http://pastebin.gr/
και δωσε μας το link.

κάτσε τώρα γιατί έχω άλλο πρόβλημα.....παντού Κινέζικα αντί Αγγλικά και ψάχνω πως να τα βγάλω Surprised.

vagrale13]1) Σε παλιοτερη εκδοση ειχες το ιδιο προβλημα, αν δοκιμασες παλιοτερη εκδοση.
2) Δωσε μας τα αποτελεσματα των παρακατω εντολων

lspci -nn | grep VGA
glxinfo | grep OpenGL

οπως και το περιεχομενο του αρχειου απο την εντολη

gedit /var/log/Xorg.0.log

επειδη τα αποτελεσματα μπορει να ειναι μεγαλα, ανεβασε τα εδω
και δωσε μας το link.


lspci=00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation Mobile
4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2a42] (rev 07)

glxinfo= OpenGL vendor string: Tungsten Graphics, Inc
OpenGL renderer string: Mesa DRI Mobile Intel® GM45 Express Chipset
OpenGL version string: 2.1 Mesa 8.0.2
OpenGL shading language version string: 1.20
OpenGL extensions:

http://pastebin.gr/1789





Επειδη ειναι ακομα δοκιμαστικη η εκδοση, ειναι λογικα να υπαρχουν προβληματα.
Τωρα, θα πρεπει να γνωριζουμε καποιες πληροφοριες παραπανω,
1) Το προβλημα το ειχες και σε παλιοτερη εκδοση?
2) Το προβλημα υπαρχει και απο το Livecd/Liveusb ?
3) Το προβλημα δημιουργηθηκε μετα απο καποιο update, μετα την εγκαταστηση, κατι αλλο?

Επισης, μπορεις να δοκιμασεις μια νεοτερη εκδοση πυρηνα http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.4-rc2-precise/ και να δεις αν εχει φτιαξει το προβλημα, ή παραμενει.

Επισης, δοκιμασε και διαφορετικο γραφικο περιβαλλον (kde,xfce,lxde,cinnamon,mate) και να δεις αν εχεις και εκει το ιδιο προβλημα. Αυτο μπορεις να το κανεις με livecd, δεν ειναι αναγκη να το εγκαταστησεις.

Κανε αυτα, και μετα βλεπουμε.
Καλο ειναι να αναφερεις και το προβλημα, ουτως ωστε αν ειναι γενικο και οχι μονο σε εσενα, να διορθωθει με καποιο update.

vagrale σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Το πρόβλημα μου το κάνει και με gnome shell και  με unity και με mint 12  και με  cinnamon και με live cd και γενικώς το κάνει. :-(
Τώρα για την αναφορα που λες,πως να το κάνω και τι να γράψω?....vertical line on my screen π.χ.?

Αν θελεις, κανε και μια δοκιμη με νεοτερη εκδοση πυρηνα, και δες μηπως εχει διορθωθει εκει το προβλημα.
Επισης, δοκιμασε να προσθεσεις κατα την εκκινηση την παραμετρο "nomodeset" δες εδω https://help.ubuntu.com/community/Grub2#Command_Line_and_Rescue_Mode αν δεν γνωριζεις τον τροπο,
πες μου να το γραψω αναλυτικα.

Για την αναφορα προβληματων, δες εδω https://help.ubuntu.com/community/ReportingBugs

Vagrale εγκατέστησα και το Vaapi πακέτο απο το synaptic και τα βιντεάκια παίζουν μια χαρα τώρα....η γραμμή παραμένει :-(

Πρεπει να κανεις τις παραπανω δοκιμες, για να δεις αν φτιαξει το προβλημα που εχεις!