Παραιτήθηκε ο Project Leader του Xubuntu

dsyrmalis | Δευ, 03/19/2012 - 23:37 | 2' | 10

O Charlie Kravetz έπειτα απο 18 μήνες παραιτήθηκε απο τη θέση του Project Leader του Xubuntu. Άφησε μάλιστα αιχμές, αφού όπως ισχυρίζεται, ενώ προσπάθησε να βάλει όσο πιο πολλά ανεξάρτητα άτομα στο Project, αυτά τα ίδια άτομα πολεμούσαν κάθε έργο που προσπαθούσε να κάνει. Παρατηρώντας μάλιστα πιο ψύχραιμα την κατάσταση, κατέληξε στο συμπέρασμα πως αυτά τα άτομα έπαιζαν κάποιου είδους παιχνίδια που ο ίδιος δεν μπορεί να τα κατανοήσει. Τελειώνοντας, ευχήθηκε καλή επιτυχία για το Xubuntu στο μέλλον.

Αυτό είναι και το πλήρες μήνυμα του:
Due to circumstances now surrounding the Xubuntu Project, I will no

longer be able to participate in any capacity. For 18 months as Project

Lead, I attempted to keep as many as possible involved with this

project. Some of those individuals fought every attempt I made to

better the project. Now, having observed the project from the sidelines

for almost an entire release cycle, I find those individuals were

actually playing some kind of games, for reasons I will never

understand. As of the release of Precise Pangolin as Xubuntu 12.04, I

am resigning any and all positions with the project. I wish the Xubuntu

success in the future.

- --

Charlie Kravetz

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Νομίζω ότι αυτό που λέει, είναι ότι κάποια μέλη της κοινότητας -όχι απαραίτητα άτομα που ο ίδιος έβαλε εκεί- λειτουργούσαν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξή του Xubuntu.

Αυτό έχει καταντήσει τυπικό φαινόμενο στα ανοικτού κώδικα έργα. Κατακερματισμός δυνάμεων, άτυπος συναγωνισμός ποιος την έχει μεγαλύτερη και δεν συμμαζεύεται. Ειδικά αν ένα project δεν καταφέρει άμεσα να φτάσει σε μια επιτυχημένη κατάσταση ώστε να σταματήσουν οι γκρίνιες, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.

Δεν πειράζει, σαν το Xubuntu υπάρχουν πολύ καλές διανομές. Όπως το θεσπέσιο Salix που το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Εμένα το μυαλό μου πάει και κάπου αλλού, αλλά τέλος πάντων. Υποθέσεις δικές μου είναι. Αντί για "βάλει" ίσως έπρεπε να γράψω "να εμπλακούν" αλλά ούτε αυτό μου κόλλαγε σαν μετάφραση.

Οπως ειπε και ο Δημητρης, ευκαιρια ειναι να επιστρεψουν οι χρηστες σε πραγματικες διανομες με xfce - οπως το Salix. Η διαφορα ειναι τεραστια και σε θεμα εμπειριας χρησης, οπως και σε λειτουργια κοινοτητας.

Δεν αντιλεγω οτι υπαρχουν κ αλλες καλες διανομες με xfce αλλα - καλως ή κακως- το ubuntu ειναι η βασικοτερη διανομη νεων χρηστών.Με δεδομενα οτι το unity-gnome 3 "βαρυναν" κ οτι μια απο τις αιτιες να γνωρισει κανεις το λινουξ ειναι να θελει να δωσει ζωη σε ενα "σκοτωμενο" μηχανημα πρεπει να το δουμε σαν απωλεια εαν ,βεβαια, η αποχωρηση επιδρασει αρνητικα στο xubuntu.H αναγκη για ελαφρια μελη στην οικογενεια ubuntu ειναι μεγαλη κ για αυτο το xubuntu 12.04 γινεται LTS ενω εγω βλεπω οτι ανεβαινει ποιοτικα κ το lubuntu.Το salix το χω δοκιμασει κ ειναι καλο αλλα δεν νομιζω πως κανει για πρωτη διανομη

Είναι ανάλογα και τι θέλει ο καθένας. Προσωπικά το έχω σαν πρώτη διανομή! Κάνει ότι και το Xubuntu και μάλιστα με λιγότερες απαιτήσεις και πιο σταθερά. Σε αυτή την κατηγορία δοκίμασα και το Mint LXDE. Εξαιρετικό, αλλά "καταπίνει" 300 MB σε idle κατάσταση.
Πάντως αν και το Ubuntu είναι μια καλή βάση δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι με το Unity, τουλάχιστον όπως είναι, αποτελεί την ιδανική διανομή για αρχάριο που μόλις πέταξε τα XP.

Oταν λεω οτι το salix δεν κανει για πρωτη διανομη εννοω οτι δεν κανει για ξεκινημα αρχαριου γιατι η εγκατασταση δεν ειναι για πρωταρη (οχι οτι ειναι τραγικα δυσκολη).Κατα τα αλλα μια χαρα ειναι.Το unity αλλοι αρχαριοι θα το βρουν ωραιο κ αλλοι οχι.Για αυτο λοιπον πρεπει να υπαρχουν δυνατα lubuntu-xubuntu για να υπαρχουν εναλλακτικες επιλογες

Σε αυτό έχεις δίκιο. Δεν κατάλαβα σωστά τι έγραφες. Στο Live cd πάντως η εγκατάσταση γίνεται με γραφικά και είναι πιο φιλική. Είμαι πάντως σε ένα σημείο που δεν ξέρω ποια ακριβώς διανομή να προτείνω σε αρχάριους.

Το δα οτι το εγραψα διφορουμενα αλλα δεν μπορουσα να το διορθωσω.Για αρχαριο ολο το σόι των ubuntu-mint γιατι αλλιως την κανουνε με ελαφρα πηδηματακια! Μετα οσοι ειναι θα πανε κ παραπερα.Στα συν η μεγαλη κοινοτητα που τους βοηθα στην αρχη κ η ευκολη dual boot εγκατασταση.Ακομα κ ετσι οι πολλοι δεν τολμανε να τα βαλουν .Ξερω τι σου λεω.Α κ το lxde -gnome 2 ευκολα τα κανεις να μιαζουν με το περιβαλλον των παραθυρων γιατι παιζουν κ τετοια κολληματα κ η συνηθεια ειναι δευτερη φυση

   Για  τον  αρχάριο  ή  Mint  12  LXDE  με  προσθήκη  του  Gnome-shell  &  Cinnamon  από  τερματικό  (  για  να  καταλάβει  την  λογική  του  Linux )  ή  WattOS  LXDE   με  προσθήκη  των  παραπάνω  DE ,  πάλι από  terminal.
    Και  όποιος  ΔΕΝ  μπορεί  να  προχωρήσει στην  ..επόμενη  τάξη ,  να  κόβεται   &  να  ξαναγυρνά  πάλι  στα μαθήματα   για  το  λειτουργικό  του   Βασίλη. Γιατί  σε  όλα  τα   αντικείμενα  υπάρχει  &  ένα   minimum   IQ  ως  προ-υπόθεση   για  να  προχωρήσει  κάποιος.

Γεια σου ρε μπαρμπα zenwalk εγκυκλοπαιδεια του λινουξ ! (χαχα αστειακι κανω).Ειναι πολλοι που το καταλαβαινουν απλα δεν τολμανε να το βαλουν.Τους δινω διαφορα  ubuntu το τρεχουν live κ το επιστρεφουν απλα γιατι φοβουνται κ οχι γιατι δεν μπορουν κ προτιμανε τα σπασμενα παραθυρα τα οποια ξερουν να τα βαλουν.Τοχω δει πολλες φορες το εργο αλλα σιγα σιγα θα τα καταφερω