Χαμός με τα λειτουργικά συστήματα για κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές

dsyrmalis | Τρί, 03/13/2012 - 22:34 | 2' | 6

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε έναν πραγματικό κατακλυσμό που σχετίζεται με τα λειτουργικά συστήματα για κινητά τηλέφωνα και γενικότερα για τις μικρές-φορητές συσκευές. Όλα και πιο πολλά αποκαλύπτονται για το λειτουργικό του ιδρύματος Mozilla, Boot to Gecko και το Gaia και στο οποίο έχουμε ήδη αναφερθεί αρκετές φορές. Στο screenshot που ακολουθεί βλέπουμε τη δυνατότητα του λειτουργικού με την οποία είναι δυνατόν να βλέπουμε και τον πηγαίο κώδικα:



Απο την άλλη η Mozilla συνεργάζεται με την LG προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Google και την Apple. Το ενδιαφέρον είναι πως το Marketplace θα διαθέτει εφαρμογές σε Html5 κάτι που θα τις κάνει συμβατές με όλους τους browsers αλλά και θα τους μετατρέψει ουσιαστικά σε λειτουργικά συστήματα.
Την ίδια στιγμή η Microsoft, βλέποντας τον ανταγωνισμό, χαλαρώνει τους περιορισμούς που έθετε σε ισχύ για το λειτουργικό της σύστημα Windows Mobile 7 και επιτρέπει την εγκατάσταση του σε συσκευές που δεν πληρούσαν τις εως τώρα απαιτήσεις σε hardware. Το τι απόδοση θα έχουν φυσικά είναι ένα άλλο ζήτημα...
Αυτό που μένει να δούμε, είναι ποιός τελικά θα είναι ο νικητής...

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δεν είναι δικό μου το screenshot. Η πηγή είναι στο σύνδεσμο, εκεί που γράφει "αποκαλύπτονται." Και το θέμα εδώ δεν είναι η πλατφόρμα δοκιμής, αλλά το ίδιο το B2G που δεν είναι Mac. Αν κλικάρεις λοιπόν, εκτός απο αυτό με το Mac θα δεις screenshots και σε demo-κινητά. Είναι όμως και το πλέον ενδιαφέρον στιγμιότυπο.
Τι προτείνεις όμως; Να μαλώσω τον Josh Carpenter του Mozilla Foundation επειδή χρησιμοποίησε Mac; ´Η να βάλω τον User Experience Designer της Mozilla να βγάζει τα screenshots σε Linux;

τελικά η φάση  <<μισώ τα mac και το δείχνω σε κάθε φάση της ζωής μου , ακόμα και όταν παραγγέλνω καφέ θα είναι πάντα εδώ>>

και δεν αναφέρομαι μόνο στο σχόλιο του argiris .

(πάλι χαμό προβλέπω) 

1. Είμαι σίγουρος ότι στα περιοδικά που ασχολούνται με την BMW δεν έχει φωτογραφίες της Mercedes. Είναι, απλά, θέμα marketing. Όταν προσπαθείς να προωθήσεις κάτι, αποφεύγεις να δείξεις τον ανταγωνισμό.

2. Η apple έχει καταφέρει πολλά. Οδήγησε τον κόσμο μακριά από τα προβληματικά windows, έφτιαξε πανέμορφες συσκευές, πήγε το τεχνολογικό marketing σε άλλα επίπεδα. Θα έπρεπε όλες οι επιχειρήσεις να παραδειγματίζονται από την πορεία της.

3. @g-b: Μάλλον παρεξήγησες τη φράση μου. Σε κανένα σημείο δεν ανέφερα ότι μισώ τα mac.

4. @dsyrmalis: Προς θεού! Θέλω να τα έχεις καλά με όλους. :) Ο μόνος λόγος που το ανέφερα ήταν, όπως λέω παραπάνω, ως θέμα marketing. Απλά προσπαθούμε να βοηθήσουμε το αγαπημένο μας περιοδικό!

Αργύρη, δεν είμαι εταιρεία αλλά ένας χρήστης Linux. Φυσικά και πρέπει να δείξω τον ανταγωνισμό για να βελτιωθώ και εγώ. Αλλιώς δεν πρέπει να κατακρίνουμε τη Microsoft για τη μονοπωλιακή τους συμπεριφορά.
Γενικότερα λοιπόν, όχι μόνο screenshots επιβάλλεται να δείχνουμε, αλλά και να κάνουμε και πλήρη παρουσίαση χαρακτηριστικών. Αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε και ένα άρθρο Linux vs Windows 7.
Σκέψου πως υπάρχουν διανομές που είτε υιοθετούν χαρακτηριστικά απο το Mac OS X και τα Windows, είτε προσομοιώνουν σχεδόν πλήρως το περιβάλλον τους.
Και ποιός σου είπε ότι θέλω ή πρέπει να τα εχω καλά με όλους ; :)