Linux Server

Spyros12 | Κυρ, 01/13/2008 - 23:23 | 1' | 2

Καλησπέρα σε όλους
Έχω ένα μηχάνημα Asus με motherboard Asus p4s8l,Celeron sta 2.0 Ghz και RAM 2MB στο οποίο έχω διπλή κάρτα ethernet,όπου η μια είναι συνδεδεμένη σε access point που βλέπει στο LAN.Το πρόβλημα είναι το εξής:πως θα δημιουργήσω τοπικό δίκτυο στο σπίτι όντας ο ίδιος ήδη συνδεδεμένος σε δίκτυο;Η λύση τοποθέτησης router μετά το access point είναι γνωστή αλλά θέλω να ψαχτώ κάνοντας το desktop server!Υπάρχει λύση;
Ευχαριστώ.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δώσε λεπτομέρειες, γιατί δεν το πολυκατάλαβα.

Τι εννοείς με το "access point που βλέπει στο LAN"; Τι

access point; Έχεις άλλο LAN στο σπίτι;

  Aν κατάλαβα καλά ο υπολογιστής που προαναφέρει παραπάνω είναι ήδη συνδεδεμένος σε LAN και με το access point γίνεται η ένωση των πισι .Δεν μας λες πως συνδέονται οι υπολογιστές(λογικά ασύρματα λόγο του access point λέω εγώ,ενσύρματα πως;;),πόσοι υπολογιστές είναι στο LAN,αν θες να μοιράζεσαι ίντερνετ ,αρχεία και τέτοια.

  Aλλά δεν σε καταλαβαίνω θες να κάνεις και άλλο LAN με άλλους υπολογιστές και να έχεις ως σερβερ το πισι που λες ή να κάνεις LAN με τους ίδιους υπολογιστές και να έχεις σερβερ το πισι αυτό.

Για την πρώτη περίπτωση γιατί δεν κάνεις το απλό να βάλεις  τους  υπολογιστές που θες  στο ήδη υπάρχον lan και να ορίσεις σαν σερβερ το παραπάνω υπολογιστή.
Για την δεύτερη περίπτωση απλώς κάνε σερβερ τον υπολογιστή που λες.Αυτά,αλλά καλό είναι να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες.