Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις για το SOPA-PIPA - Σημαντική νίκη για τους χρήστες

dsyrmalis | Τετ, 01/18/2012 - 09:34 | 2' | 8



Όπως είχε και προαναγγελεθεί, τα μεγάλα site οπως η Google και η Wikipedia αντιδρούν στο νομοσχέδιο που συζητείται αυτή τη στιγμή στο Κονγκρέσο και αναμένεται να περιορίσει την ελευθερία στο διαδίκτυο.
Η ψηφοφορία για το θέμα θα διεξαχθεί στις 24 αυτού του μήνα. Αυτή είναι η εικόνα που βλέπουμε σήμερα αν μπούμε στο Wikipedia:



Όπως φαίνεται πάντως οι χρήστες του διαδικτύου πέτυχαν μια νίκη αφού το SOPA τελικά αποσύρθηκε εχθές. Ο Ομπαμα ανέφερε τα εξής:
"While we believe that online piracy by foreign websites is a serious problem that requires a serious legislative response, we will not support legislation that reduces freedom of expression, increases cybersecurity risk, or undermines the dynamic, innovative global Internet".

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Στο Reddit κάποιοι μάλλον Έλληνες εξήγησαν και τι σημαίνουν στα ελληνικά οι δύο λέξεις και γίνεται ένας μικρός χαμός :)

Πολύ καλή εξέλιξη η οποία δίνει και αισιόδοξα μηνύματα για ανάλογη κατάληξη και για το PIPA.

άντε να δούμε και με το PIPA τι θα γίνει αφού εν έτει 2012 συνεχίζουν να εξαλοίφουν τα στοιχειώδη δικαιώματά μας...

Κάπου διάβασα ότι έκλεισε το megaupload για παραβιαση πνευματικών δικαιωμάτων
Πήρε τιποτα το αυτί σας;
Οι ξένες εφημεριδες το γράφουν.

ναι απ'οτι φαίνεται το έκλεισαν νωρίτερα και συνέλαβαν 4 τουλάχιστον άτομα μεταξύ των οποίων και την ιδρύτρια της σελίδας (περισσότερα εδώ ). Απότι διαβάζω στο zougla.gr σε μια άμεση απάντηση οι Anonymous προχωρησαν σε μια τεράστιας κλίμακας επίθεση και κατεβασαν " 5.000 ιστοσελίδες κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας"! Φυσικά στα μηνύματα που διακινούνται και αφορούν στις επιθέσεις αυτές γινεται αναφορά και στo SOPA. Απ'οτι φαίνεται απο το tweeter εδω και λίγη ωρα εχουν πέσει σελίδες όπως οι http://whitehouse.org,  http://www.fbi.gov/,  http://wmg.com/ κ.α. Για περισσότερες πληροφορίες #opMegaupload...