Δικτατορία στο Internet απο το Hollywood

dsyrmalis | Πέμ, 11/17/2011 - 13:50 | 2' | 3


Σήμερα κάνοντας μια επίσκεψη στο slackware.com αντίκρυσα ένα περίεργο banner. Κλικάροντας εκεί διαπιστώνονται κάποιες πολύ δυσάρεστες εξελίξεις που έχουν να κάνουν  όχι απλώς με την ελευθερία στο διαδίκτυο αλλά και με την ουσιαστική κατάργηση της δικαιοσύνης. Το Κονγκρέσο στις ΗΠΑ μελετά την ψήφιση ενός νομοσχεδίου γνωστό ως SOPA (Stop Online Piracy Act). Τι νέο μας φέρνει αυτό; Κάποιοι άπληστοι κύριοι του Hollywood, με το πρόσχημα καταπολέμησης της  πειρατείας θα μπορούν να κλείνουν οποιαδήποτε σελίδα θεωρούν ότι τους θίγει χωρίς την ανάγκη δίκης! Όλα αυτά στις ΗΠΑ αλλά πιθανότατα αργά ή γρήγορα θα τα δούμε και στην Ευρώπη. Στην κίνηση  εναντίον του SOPA συμμετέχει και το Mozilla Foundation.

Επιπλέον λεπτομέρειες εδώ: http://americancensorship.org/

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

αλλα  κι άλλα.  δεν εχουν δουλεια να κάνουν..  γιανα σκεφτω πια ιστοσελιδα με θίγει,,,,   να την κλεισω...

 Κάνετε μεγάλο λάθος όταν γράφετε για «Δικτατορία στο Internet απο το Hollywood». Το Hollywood επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση ταινιών και μουσικής στο internet. Αυτό το κάνει για να επηρεάσουν πολιτιστικά όσους δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τα προϊόντα τους. Με τους διάφορους νόμους προσπαθούν να πάρουν χρήματα από αυτούς που έχουν, αλλά κάνουν τα στραβά μάτια σε όσους αντιγράφουν σε υπανάπτυκτες χώρες. Για αυτό υπάρχουν και βρετανικά συμβούλια παντού.

 Στην Ελλάδα έχουμε την χαρακτηριστική περίπτωση του SIRINA, το οποίο έκλεισε τα ελληνικά torrent site. Οι δισκογραφικές και κινηματογραφικές εταιρίες κλαίγονταν για χρόνια λέγοντας «δεν μπορούμε να τα κλείσουμε», πετάγεται ο Σειρινάκης τα κλείνει όλα, στέλνει μέχρι και την interpol να κάνει συλλήψεις. Επιπλέον το «για κάθε ιστοσελίδα που κλείνει, θα ανοίγουν πολλές περισσότερες» δεν έπιασε.

 Και το σημαντικότερο θέμα είναι ότι:
 ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΑΓΓΛΙΚΗ ΜΟΥΣΤΙΚΗ,
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ HOLLYWOOD,
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΑΓΓΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ.
Όλες οι ταινίες είναι ίδιες, ο Τιτανικός(1997) είναι ακριβώς ίδιος με το Alien Resurrection(1997). Το ίδιο συμβαίνει και με την μουσική τους και ότι άλλο φτιάχνουν.
Εμείς έχουμε μεγάλη πολιτιστική παράδοση, χωρίς copyright, αλλά δεν την γνωρίζουμε καθόλου.

Υπάρχουν σημαντικότερα προβλήματα με το copyright αλλά κανείς δεν δίνει σημασία, όπως ότι η παράδοση μας λέει να διαβάζουμε τα βιβλία πάντα φωνακτά και το copyright το απαγορεύει.

Φαντάζομαι πως η απάντηση σου είναι λίγο χιουμοριστική (αλλά και καυστική). Εντύπωση μου έκαναν δυο σημεία στην απάντηση σου. Τα "βρετανικά συμβούλια" και "Εμείς έχουμε μεγάλη πολιτιστική παράδοση, χωρίς copyright, αλλά δεν την γνωρίζουμε καθόλου."
Μπορείς να τα αναλύσεις λίγο αυτά; Να υποθέσω πως το δεύτερο σχετίζεται με τον Όμηρο κλπ; Και για το πρωτο κάπου πάει το μυαλό μου :)