Πρόβλημα με Visioneer OneTouch 4800

XristosN | Κυρ, 01/13/2008 - 23:22 | 2' | 16

Προσπάθησα να εγκαταστήσω το Παλιό μου σκάνερ αλλα δεν τα κατάφερα. Είναι το Visioneer 4800. Μου είπαν να ανοίξω την κονσόλα και να πληκτρολογήσω lsusb (προσωπικά δεν κατάλαβα ούτε τι πληκτρολόγησα ούτε γιατί το έκανα αυτό) τέλος πάντων μου έβγαλε το
Bus 002 Device 004: ID 046d:0a01 Logitech, Inc.
Bus 002 Device 003: ID 04a7:0224 Visioneer OneTouch 4800 USB/Microtek Scanport 3000
Bus 002 Device 002: ID 05e3:0606 Genesys Logic, Inc.
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 001 Device 002: ID 03f0:c402 Hewlett-Packard
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000
Μου είπαν ακόμη να το στείλω έτσι όπως είναι copy paste και το εκανα. Πείτε μου σας παρακαλώ πως θα εγκαταστήσω το scanner??
Ακόμη θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει ενα πρόγραμμα στο Ubuntu που να τυπώνει απευθείας σε CD ή DVD. Ο εκτυπωτής μου μου δίνει αυτή τη δυνατότητα και θα ήθελα να την χρησιμοποιήσω για να γράφω έξω από τα DVD που αρχιοθετώ
 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

To συγκεκριμένο scanner υποτίθεται ότι υποστηριζόταν το 2003.

http://www.kernel.org/pub/linux/kernel/people/gregkh/usb/2.4 /usb-scanner-01-2.4.23-pre8.patch
http://www.kernel.org/pub/linux/kernel/people/gregkh/usb/2.4 /usb-scanner-1-2.4.21-pre5.patch

Μόνο που μιλάμε για 2.4 πηρύνα. ¶λλες πληροφορίες δεν μπόρεσα να βρω.

Δοκίμασα να μπώ σε αυτά τα site και που γράφει ότι Not Found

The requested URL /pub/linux/kernel/people/gregkh/usb/2.4 /usb-scanner-1-2.4.21-pre5.patch was not found on this server.

Ναι αλλά τώρα τι γίνεται μπορώ να το εγκαταστήσω? Τι κάνω τώρα ? το πετάω και παίρνω καινούργιο ή ξανά γυρνάω στην αγκαλιά του Bill? Ακόμη που μπορώ να βρω πρόγραμμα για να τυπώνω απευθείας στην επιφάνεια του CD ή του DVD

Όπως σου είπα, δεν βρήκα καμία άλλη πληροφορία για το συγκεκριμένο scanner πέρα από το ότι αναγνωριζόταν από πυρήνες 2.4. Τώρα είμαστε στη σειρά 2.6 και για να μην παίζει με το XSane μάλλον πας για αγορά νέου scanner.
θυμίσου αυτό που σου είπα ότι καλό είναι να αγοράσεις κάτι που παίζει σίγουρα. Ρώτα στο forum για συμβατά scanner πριν αγοράσεις. Για παράδειγμα, τα φθηνά πολυμηχανήματα της HP παίζουν μια χαρά.

Εγώ έχω ένα πολυμηχάνημα HP PSC 1400 (αξίας 100 €) και δούλεψε μια χαρά στο Ubuntu, αλλα τώρα με το PCLOS δουλεύει ακόμη καλύτερα ! γιατι μπορώ να κάνω ποιο πολλές  ρυθμίσεις.  balsam2007-7-17 19:22:58

balsam] Εγώ έχω ένα πολυμηχάνημα HP PSC 1400 (αξίας 100 ¤ ) και δούλεψε μια χαρά στο Ubuntu, αλλα τώρα με το PCLOS δουλεύει ακόμη καλύτερα ! γιατι μπορώ να κάνω ποιο πολλές ρυθμίσεις.

Καλα κανεις & [spam ]το γραφεις εδω[/spam ), μα... δεν ερχεσαι & ..κατω, να πεις τις διαφορες/εντυπωσεις,κλπ που βρηκες?? (ποσες βδομαδες-π.χ-παιδευτηκες να συνδεθεις με το ubuntu, ποσα δευτερoλεπτα με το PCLOS, (στο Internet).

-Aυτο ειναι & το πιο σημαντικο: Η γνωμη μας & η ανταλλαγη αποψεων. ΟΛΟΙ βοηθιουνται ετσι!! constantinos2007-7-17 19:2:10

Αχ αυτή η φωτογραφία ρε "Constantine", μου έχει σπαράξει την καρδιά. έχω και εγώ σκύλο και κάθε φορά που την βλέπω υποθέτω τι έχει γίνει και παθαίνω κάτι!!! Τέλος πάντων τι κάνω με το scaneer???? Πίσω στα win. Και να σκεφτεί κανείς ότι το μηχάνημα που εγκατέστησα το Ubuntu είναι της κοπέλας μου και έχουμε κάνει άπειρους καβγάδες εγώ να της λέω ότι μιλάμε για εναλλακτικό τρόπο ζωής (και στη γνώση).... και άλλα τέτοια και εκείνη να μου απαντά "δεν θέλω ρε παιδί μου να μάθω τίποτε άλλο αφού το μηχάνημα δουλεύει" και εγώ να της απαντώ μα τα Windows απαιτούν καινούργια μηχανήματα ενώ σε αυτό το παλαιό σου!!! μηχάνημα θα βάλουμε τα καινούργια Λίνουξ και άλλα τέτοια. Και τώρα... ευτυχώς που δεν είναι εδώ και θα της πω ότι δεν θέλω να σε βάλω στην διαδικασία να μάθεις κάτι καινούργιο κλπ κλπ κλπ.... Αν κάποιος πάντως έχει κάτι πριν ξανακάνω Φορμάτ θα του ήμουν υπόχρεος. Πάντως ευχαριστώ.   

XristosN]Αχ αυτή η φωτογραφία ρε "Constantine", μου έχει σπαράξει την καρδιά. έχω και εγώ σκύλο και κάθε φορά που την βλέπω υποθέτω τι έχει γίνει και παθαίνω κάτι!!!

(καρκινος.ΜΟΛΙΣ 8 χρονων:ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ!! (sorry)

XristosN]Τέλος πάντων τι κάνω με το scaneer???? Πίσω στα win. Και να σκεφτεί κανείς ότι το μηχάνημα που εγκατέστησα το Ubuntu είναι της κοπέλας μου και έχουμε κάνει άπειρους καβγάδες εγώ να της λέω ότι μιλάμε για εναλλακτικό τρόπο ζωής (και στη γνώση).... και άλλα τέτοια και εκείνη να μου απαντά "δεν θέλω ρε παιδί μου να μάθω τίποτε άλλο αφού το μηχάνημα δουλεύει" και εγώ να της απαντώ μα τα Windows απαιτούν καινούργια μηχανήματα ενώ σε αυτό το παλαιό σου!!! μηχάνημα θα βάλουμε τα καινούργια Λίνουξ και άλλα τέτοια. Και τώρα... ευτυχώς που δεν είναι εδώ και θα της πω ότι δεν θέλω να σε βάλω στην διαδικασία να μάθεις κάτι καινούργιο κλπ κλπ κλπ.... Αν κάποιος πάντως έχει κάτι πριν ξανακάνω Φορμάτ θα του ήμουν υπόχρεος. Πάντως ευχαριστώ.   

Aσε, μη μου λες, ακομα εχω πονοκεφαλο, απο αντιστοιχη μουρμουρα(μα πως αντεχουν??? & φυσικα ΜΗ ξεχνας οτι & διακοπη ρευματος να γινει ΕΣΥ θα φταις<φυσικα!>).Τεσπα..
Ειλικρινα απορω που δε σου δουλευει το συγκεκριμενο!
Δηλαδη, ανοιξες το Xsane & ΔΕ δουλεψε?? (ξεχασε drivers,κλπ).
Αν εβαζες καποιο αλλο driver, παληοτερου/νεωτερου μοντελου??
-Sorry δεν ειμαι & ο καλυτερος σς αυτα, επειδη δεν ειχα (& φροντιζω, μην αποκτησω ) τετοια προβληματα με hardware & ετσι δε το εχω παλεψει το θεμα.
Ασε & οπου αλλου εβαλα, ολα πηγαν καλα, εκτος απο μια περιπτωση που ΟΥΤΕ & στα windows δουλευε (χαλασμενο, μαλλον)

Ok. Χρηστο, με αγγιξαν: α)για τα σκυλακια. β) Οτι εισαι -& εσυ- "μουρμουροπαθης!!

Απο τις λυσεις, που υπαρχουν, θα σου προτεινω τη πιο ευκολη/ανιμακτη & γι΄αυτο το προβλημα, μα & μελλοντικα!!
Τι ειπες?:

XristosN]
Πίσω στα win.

Χα-χα...ΟΧΙ φιλε μου. Αν βαλεις το PCLinuxOS KAI  scasnner θα δουλεψει , μα & εσυ σε καμια βδομαδα θα... ψαχνεσαι, πως να βγαλεις εντελως τα windows!! Radicaly simple, φιλαρακο!!!
Τrust me!!!!
constantinos2007-7-17 20:51:8

Εντάξει νομίζω πως κατάλαβα το υπονοούμενο PCLinuxOS. Αλλα έστω και την τελευταία στιγμή αν υπάρχει κάτι για το σκάνερ ας μου το πεί κάποιος παρακαλώ. Βέβαια όμως μου έχει δημιουργηθεί μια ανασφάλεια. Αν δεν μπορώ να βρω λύση στο Ubuntu που και μεγάλη κοινότητα έχει και πολύ περισσότερους χρήστες ψαγμένους, θα βρω στο PCLinuxOS? Τέλος πάντων θα κάνω μια προσπάθεια και με αυτό. Μήπως πάντως είναι καλύτερο το SUSE στο KDE? γιατί σε ένα άλλο μηχάνημα που είχα βάλει και UbuntuStudio και Suseμου άρεσε πάρα πολύ το SUSE. Βέβαια το επόμενο μου ερώτημα που ούτε αναφορά δεν έχει γίνει ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΥΠΩΝΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ CD ή DVD??? Και αν ναί πιο είναι και πως το εγκαθιστώ. Ευχαριστώ και πάλι. Δεν μου αρέσει να είμαι τόσο άσχετος και να σας παιδεύω αλλά μου αρέσει πάρα πολύ η λογική του ανοιχτού λογισμικού και ασ μην το κατέχουμε το ΑΘΛΗΜΑ...    

Για τα labels, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πρότυπο (template) στο OpenOffice. Εδώ:
http://www.cyberciti.biz/tips/openoffice-creating-free-cd-dv d-database-labels.html

θα βρείς ένα πιο εξειδικευμένο tutorial (συνδυάζει βάσεις δεδομένων με labels - επαγγελματική δουλειά!) με κάτι ανάλογο. Εσένα σε ενδιαφέρει μετά το βήμα 8. Εχει και ένα link για να κατεβάσεις απευθείας το template. Δυστυχώς, δεν είναι ακριβώς ότι θες, μια και υποστηρίζει μόνο τα jewel cases των CDs. Με τον ίδιο τρόπο όμως μπορείς να φτιάξεις και label.

Υπάρχει ακόμα το qLabels για Qt4 αν και δεν το έχω δοκιμάσει.
http://qlabels.p34.net

Επίσης στο Debian/Ubuntu υπάρχει το cdlabelgen. Είναι ένα πακέτο που παράγει απλές ετικέτες CD/DVD με κείμενο. http://www.togaware.com/linux/survivor/CD_Labels.html

Ακόμα βρήκα το εξής:
KCCC: Είναι μια παλιά εφαρμογή (δεν ξέρω αν παίζει!) που φτιάχνει εξώφυλλα CD:
http://www.cstolz.de/programs/linux/kccc/index_en.html
What the result looks like
dimitris2007-7-20 9:53:50

Κώστα, από που προκύπτει από το link που δίνεις ότι το Visioneer scanner του Χρήστου δουλεύει στο PCLOS;

Στη σελίδα που παραπέμπεις δεν αναφέρεται τίποτε για το μοντέλο του. Για ένα Visionner (όχι το ίδιο μοντέλο) λέει ότι απλά δεν δουλεύει.

Είπαμε καλό το PCLOS αλλά μην λέμε και ανακρίβειες. Θα το βάλει ο άνθρωπος και δουλειά δεν θα κάνει. Αυτή είναι η απάντηση: Δεν υποστηρίζεται.

Και η μόνη λύση είναι να αγοράσει συμβατό hardware, όπως αυτά που του προτείνουμε.

Οκ κατάλαβα. Το πετάω και παίρνω ένα καινούργιο. Τώρα όμως έχουμε θέμα. Πια τελικά είναι η καλύτερη διανομή με τα με λιγότερα  δυνατά προβλήματα? Πιστεύετε ότι PCLinuxOS είναι το σταθερότερο? ¶λλοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι το FreeBSD είναι το καλύτερο και το σταθερότερο όλων. Απόδειξη για αυτό είναι ότι το χρησιμοποιεί και το MacOSx. Το Ubuntu πάλι είναι εύκολο (βέβαια για μένα και αυτό είναι δύσκολο να σας πω την αλήθεια). Τι να κάνω τελικά????

Χρήστο, άσε το FreeBSD για αργότερα.
Δοκίμασε το PCLOS 2007. Μπορεί τελικά ο Κώστας να έχει δίκιο και εγώ να μην κατάλαβα καλά. Από προσωπική πείρα με διάφορες διανομές (και είναι κάμποσες ) το PCLOS είναι το μόνο που επιτρέπει σε ένα νέο χρήστη να κάνει τη δουλειά του στα γρήγορα χωρίς να καταφεύγει στη γραμμή εντολών.  

¶ρα πιστεύετε ότι για τον απλό χρήστη είναι καλύτερα να μπει με το PClinuxOS στο χώρο των Linux παρά με οποιαδήποτε άλλη διανομή?  

Κωνσταντίνε, έβαλα το PCLinuxOS και μου φάνηκε πολύ βαρύ (με την έννοια ότι έχει πάρα πολλά πράγματα και σε πιάνει η καρδιά σου) μετά μου φαίνεται πολύπλοκο για κάποιον που ξεκινά τώρα με τα Linux. Νομίζω ότι (θεωρητικά τουλάχιστον ή ως αίσθηση μην έχοντας καμιά επιστημονική που λένε βεβαιότητα) ότι το Ubuntu είναι πιο lite και σου προκαλεί λιγότερο δέος. Μετά πάλι έχοντας συνηθίσει από το Ubuntu με την εντολή add and remove programs, προσπάθησα να βρώ την αντίστοιχη εντολή στο PCLinuxOS και δεν μπόρεσα. Τέλος πάντων θα δοκιμάσω να εγκαταστήσω διάφορες διανομές τώρα που λύπη η φίλη μου και θα σας πω τα αποτελέσματα. Τώρα εγκαθιστώ το Studio64 (ξέχασα να σας πω ότι ασχολούμαι με Video και Φωτογραφία και θα ήθελα αν το μάθω να μπορώ να κάνω και μοντάζ ή επεξεργασία φωτογραφίας...). Αργότερα θα βάλω το UbuntuStudio και θα βάλω και το Mandriva.
¶σχετο, σε έναν άλλο ΗΥ που έχω στο γραφείο για αυτό το λόγο (να μάθω να κάνω μοντάζ) δεν μπορώ να εγκαταστήσω καμιά άλλη διανομή εκτός από Ubuntu και Suse γιατι είναι καινούργιο και η μητρική μου είναι η DP965LT της Intel. Δεν μπορώ να εγκαταστήσω το PCLinuxOS εκεί γιατί μου βγάζει ένα error. Υπάρχει μήπως καμιά ιδέα για το τι μπορώ να κάνω (εκτός βέβαια το αλλάξω μητρική γιατί δεν ξέρω αν μου την αλλάζουν)? Ευχαριστώ και πάλι. 

XristosN]έβαλα το PCLinuxOS και μου φάνηκε πολύ βαρύ (με την έννοια ότι έχει πάρα πολλά πράγματα και σε πιάνει η καρδιά σου) μετά μου φαίνεται πολύπλοκο για κάποιον που ξεκινά τώρα με τα Linux. Νομίζω ότι (θεωρητικά τουλάχιστον ή ως αίσθηση μην έχοντας καμιά επιστημονική που λένε βεβαιότητα) ότι το Ubuntu είναι πιο lite και σου προκαλεί λιγότερο δέος

Ok, σεβαστο, να μη σου αρεσει.Πες μου, ομως: -"Ετρεξες" multimedia?? Επαιξαν, με τη μια?

Στο ubuntu?? Oxi βεβαια. Απ!! πρεπει να κατεβασεις ΤΑ πακετα για να εχεις multimedia!

-3D?? Στο ubuntu?? Μπα, ε?? Ααααλα πακετα, αλλες επεμβασεις στο x.org

Στο PCLOS??? Ενα κλικ, ε???

-Μη τυχον & παρατηρησες τη χρηση της ram σου?? Τοσο με το ενα, οσο με το ...λιτο αλλο??

-Αληθεια, καποιο νεο απο το hardware σου, δεν ειπες...

-Ma & ποσα μπορει να κανει ΑΜΕΣΩΣ στο πισι του ενας μεσος & παραπανω χρηστης με το PCLOS???

Mmmmm, για κοιτα ΠΙΟ ΚΑΛΑ τις εφαρμογες που εχει μεσα!! ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ, Χρηστο!! Eνω, π.χ στο ubuntu, kατεβαζεεε (λιτα) πακετα!

Αληθεια, λες για Suse. Eιναι δηλαδη ελαφρυ το Suse?????

XristosN]το είδα αλλά θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι είναι πιο καλά στημένο και για κάποιον που προσπαθεί να μπει στο Linux είναι νομίζω καλύτερο!

Δε καταλαβα, για ποιο μιλας???

Ναι & τα δυο ειναι απλα & κατανοητα για το νεο χρηστη. Απλα -αυτη τη στιγμη- σε αυτο το θεμα, εχει παρει "κεφαλι" το PCLOS.

"Zησε" λιγες μερες με τη διανομη & μετα σχηματισε παλι αποψη.

Μη με παρεξηγεις, ε??? Λιγο flame, να αναψουν & τα αιματα!! Αλλωστε σε καλο βγαινουν αυτες οι συζητησεις!!!

Φυσικα & να δοκιμασεις & αλλες διανομες, φυσικα & να διαλεξεις αυτη που σου παει καλυτερα.

Αλλωστε αν το μαθεις, το Linux ενα ειναι!!!

Λοιπόν Κωνσταντίνε, Το PC που εγκατέστησα το PCLinuxOS είναι ενα παλιό. Στο δικό μου που έχω μια intel DP965LT motherboard δεν μπαίνει. το δοκίμασα και μου βγάζει μήνυμα που δεν το θυμάμαι τώρα. Μόνο το Ubuntu και το SuSE μπόρεσα να βάλω. Και έτσι για ενα μηχάνημα που το έχτισα για τα Linux δεν μπορώ τελικά να δοκιμάσω τις διανομές που θέλω. (Προσπάθησα λοιπόν να τις βάλω στο PC της φίλης μου για να κάνω μερικά τεστ και να την εξοικειώσω). Είναι νομίζω λίγο πιο δυσνόητο από τις αντίστοιχες KDE διανομές Kubuntu  και SuSE. Δεν ξέρω καν φυσικά αν τα λέω και σωστά, αλλά επειδή στο δικό μου με την intel DP965LT είχα κάνει μερικά πειράματα με αυτές τις διανομές που σού λέω νομίζω ότι το PCLinuxOS είναι λίγω περίπλοκο! Πρέπει να σου πω όμως από τα λίγα που γνωρίζω όσο καιρό έχω το UbuntuStudio το 7.04 στο δικό μου μηχάνημα δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα. Τα βρήκε όλα έπαιξε ήχο. Δεν μπορώ να βάλω τα Εφέ της επιφάνειας εργασίας αλλά λίγο με νοιάζει. Προσπαθώ να μάθω το cinelerra και το gimp και προσπαθώ να βρώ πρόγραμμα για DVD Authoring. Ακόμη χρησιμοποιώ και το OpenOffice που το χρησιμοποιώ και στo PC. Ακόμη δουλεύω το ιντερνετ και αυτά είναι όλα όσα θέλω από εναν υπολογιστή. Πάντως αν μου βρεις ένα τρόπο να το βάλω στο δικό μου το μηχάνημα ευχαρίστως θα το δοκιμάσω και μάλιστα θα σου πω σοβαρότερες εκτιμήσεις για multimedia εφαρμογές καθότι  μόνο αυτές δουλεύω.