ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟ LINUX

rioulaaa | Δευ, 11/07/2011 - 18:14 | 1' | 9

Καλησπέρα σε ολους..Δεν ξερω αν υπαρχει αλλα τετοιο θεμα..Απλα θα ηθελα την βοηθεια σας..Καταρχην ειμαι καινουργια εδω..Ασχολουμε μεχρι τωρα με windows και τα καταφερνω σχετικα καλα..Τωρα θέλω να βαλω στο netbook μου linux...Το netbook μου ειναι το HP mini  110-3150sv..Δεν ξερω τιποτα απο linux...!!!Εβαλα το MONOMAXOS 4 και δεν βλεπει το ασυρματο δικτυο και δεν εχω ηχο..!!Ποια άλλη διανομη θα προτεινατε??ελλινικη κυριως με ενδιαφερει Ευχαριστω σας παρακαλω βοηθεια..

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

καλησπέρα η διανομή που έβαλες είναι αρκετά καλή για νέο χρήστη με τον ήχο δες πάνω ψιλά δεν πρέπει να είναι ενεργοποιημένος και για το ασύρματο δύκτιο πρέπει να σου δείχνει να εγκαταστήσεις τους κλειστούς οδηγους μην απογοητευτείς το Linux είναι τέλειο και συναρπαστικό καλως όρησες στην παρέα μας

απο το μενού (έναρξη) θα πας και στην αναζήτηση θα βάλεις οδηγοί και θα σου ανοίξει ένα παράθυρο που θα λεέι πρόσθετοι οδηγοί θα δώσεις το συνθιματικό επανεκίνηση και οκ

καλώς ήλθες στον υπέροχο κόσμο του linux :)
υπάρχουν αρκετές διανομές για να παίξεις,αλλά και μονομάχος είναι μια χαρά!
ξεκίνα με αυτό που σου είπε ο thrasos και αν έχεις κάποιο θέμα,εδλω είμαστε!ρίξε μία ματιά και εδώ:

http://www.linuxinsider.gr/forums/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CF%82-linux/monomaxos-linux

Δοκίμασε καλύτερα την έκδοση του Monomaxos που είναι ειδικά για netbooks.Κατέβασε το από εδώ. Περισσότερες πληροφορίες στο αντίστοιχο topic του forum εδώ.

Καλησπερα σε ολους!!Καταρχην Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια..!!Τη διανομή για netbook την έβαλα αλλα δεν μπορώ να κατεβάσω τίποτα..Μου είπαν να βάλω το wine αλλα δεν κατεβαίνει...!!!Μου βγαίνει μηνύμα σφάλματος!!!Αλλα γενικά μου άρεσε!!!

Ανοιξε το τερματικο, και δωσε μας τα αποτελεσματα των εντολων

lspci -nn
dmesg

Επειση τα αποτελεσματα μπορει να ειναι μεγαλα, ανεβασε τα εδω http://pastebin.gr/
και δωσε μας το link

νομίζω ότι πρέπει να το πιάσουμε από την αρχή....όλα τα παιδιά έχουν δώσει σωστές κατευθήνσεις αλλά όταν πέρασες τον μονομάχο για netbook,πρόσβαση στο διαδίκτυο είχες(και έχεις)?

το wine για πιο λόγο θέλεις να το κατεβάσεις και πως προσπάθησες να το εγκαταστήσεις?αν είναι για κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα τότε καλώς,αν είναι γιατί απλά έχεις συνηθήσει κάποιες εφαρμογές από τα windows,τότε μπορείς να μας ποίες είναι αυτές και να σου πούμε τις αντίστοιχες.

συγνώμη που σε πήρα μονό-τερμα :)

                           @rioulaaa
      Καλως ηρθες.
     
      Δεν θα σου προτεινα τον ΜΟΝΟΜΑΧΟ ουτε δεν το εχω δοκιμασει αυτο το Λειτουργικο Συστημα,
εγω χρησιμοποιοω το Ubuntu Ultimate Edition 2.9 στην Επιλογη γλωσας κατα την εγκατασταση συμπεριλαμβανει και την Ελληνικη. Κανει εγκατασταση και το WINE και συμπεριλαμβανει και πολλες αλλες εφαρμογες.

Θα το βρεις στο http://ultimateedition.info