Πάει πολύ αργά

mpambis | Κυρ, 10/16/2011 - 09:32 | 2' | 4

Γειά σας, έχω εγκαταστήσει linux mint 11 στον υπολογιστή μου και δουλεύουν μια χαρά και αρκετά γρήγορα. Μιάς και μου άρεσαν είπα να τα βάλω και σε ένα παλιό υπολογιστή που έχω. Έτσι έκανα dual boot linux mint 11 απο το cd προηγούμενου τεύχους και windows xp. Ο υπολογιστής είναι αρκετά παλιός έχει επεξεργαστή intel celeron 2ghz ram  1gb και κάρτα γραφικών nvidia geforce4 mx440. Ο υπολογιστής πάει πολύ αργά (τα windows είναι πολύ γρηγορότερα). Πιστεύω οτι το πρόβλημα εχει να κάνει με την κάρτα γραφικών γιατί στους πρόσθετους οδηγούς υλικού δεν μου έβγαλε του οδηγού υλικού της nvidia οπως στο άλλο πσ. Επίσης μου κολάν τα βίντεο στο youtube αλλά και όταν προχοράω λίγο μια ταινία στο vlc. Δοκίμασα να εγκαταστήσω το nvidia x server settings απο το κέντρο λογισμικού αλλά παρόλο που έγινε η εγκατάσταση και μου δήχνει οτι ειναι εγκατεστημένο στο κεντρο λογ δεν το βρίσκω στο μενου. Προσπάθησα να βάλω drivers της κάρτας αλλά δεν τα κατάφερα. Αν μπορεί κάποιος ας με βοηθήσει.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Κι εγώ δοκίμασα το Mint 11 στον δικό μου με Pentium 4, 2g RAM και ATI radeonHD 4650, και είχα περιπου τα ίδια προβλήματα.
Άν σ'αρέσει τοσο το MInt και θέλεις οπωσδήποτε αυτό το περιβάλον δοκίμασε το Mint Debian LMDE.
Εχει το ίδιο περιβάλον αλλά επειδή 'πατάει' στην Debian πάει σφαίρα στόν υπολογιστή με τα ίδια χαρακτηριστικά.....

Ανοιξε και το τερματικο, και δωσε μας το αποτελεσμα της εντολης
lspci -nn

κατ αρχην σε ενα τερματικο δωσε htop για να δεις τι φορτωνει ποιο πολυ τον επεξεργαστη και τη ram...συμφωνω με το mint-debian...για τους drivers της nvidia βρες κανενα tutorial για χειροκινητη εγκατασταση αν και δεν νομιζω οτι φταιει αυτο...δοκιμασε μηπως δουλευουν καλυτερα τα γραφικα με xserver-xorg-video-nv η με xserver-xorg-video-nouveau..... 

Φιλε μου εγω θα σου προτινα να μπεις εδω http://www.nvidia.co.uk/Download/index.aspx?lang=en-uk να κατεβασεις τον driver  της καρτα σου μετα δωσε : sudo /etc/init.d/gdm stop  και μετα τρεξε το run file ή εναλακτικα μπες με recovery mode ως root  και με τερματικο ψαξε και τρεξε το run file και λογικα θα εγκατασταθει.

Υ.Γ Για να τρεξεις το run file γραψε  sudo ./file.run