Μαθαίνοντας Python

Antoni4040 | Τετ, 09/07/2011 - 09:04 | 1' | 10

Αγαπητοί φίλοι, χρειάζομαι την βοήθειά σας σε κάτι που με απασχολεί πάρα πολύ... Εδώ και κάποιους μήνες έχω αποφασίσει, παρά το νεαρό της ηλικίας μου, να μάθω να προγραμματίζω σε Python. Αγόρασα έναν οδηγό από την O'REILLY "Learning python 2.6 to 3.x" αλλά στην συνέχεια στο Internet είδα ότι είχε πολύ χαμηλές κρητικές και ότι κάποια άλλα βιβλία ήταν καλύτερα. Λοιπόν, τι να κάνω?  

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ξεκίνα να διαβάζεις και να προγραμματίζεις.
Αν μπλέξεις με τις κριτικές ή θα τα αγοράσεις όλα ή δεν θα πάρεις ποτέ τίποτα.

Από τη στιγμή που δεν έχεις καμμία γνώση στην Python, αποκλείεται να μην σε βοηθήσει.
Αργότερα αν θέλεις παίρνεις κάτι καλύτερο.

Ευχαριστώ πολύ, Αποστόλη, αλλά θα μ'αρεσε να είχα και μια πιο συγκεκριμένη απάντηση...

Αφου εισαι πρωταρης ξεκινα με κανει πιο απλο πχ python for dummies....Πιστευω θα σε  βοηθήσει αρκετα...

Νομίζω πως το Python for dummies είναι πολύ παλιό. Πάρε όποιο βιβλίο θες πάντως. Θα σε βοηθήσει αν δεν ξέρεις τίποτα όπως σου είπαν και πριν. Προσωπικά θα σου συνιστούσα όπωσδηποτε και το "A Byte of Python" το οποίο μπορείς να το βρεις μεταφρασμένο στα ελληνικά εδώ και φυσικά είναι δωρεάν: http://www.swaroopch.com/notes/MediaWiki:Collections/Byte_of_Python_%28Greek%29 Ξεκίνα απο αυτό πρώτα. Επίσης το πιο σημαντικό είναι να αρχίσεις να γράφεις κώδικα. Στη συνέχεια γκούγλαρε τα λάθη που θα σου βγάζουν τα προγράμματα. Αν το τελειώσεις τότε μπορείς να περάσεις στο Dive into Python http://diveintopython.org/toc/index.html . Μπορείς να το αγοράσεις ή να το διαβάσεις δωρεάν online.

Thx, dsyrmalis! Θα δοκιμάσω αυτό που μου είπες, αλλά σίγουρα θα χρησιμοποιήσω το βιβλίο που αγόρασα (κρίμα να πάνε 50 ευρώ χαμένα!)...

Χρησιμοποίησε το φυσικά αλλά ξεκίνα πρώτα απο το A Dive into Python. Το βιβλίο που πήρες μάλλον εξηγεί τις διαφορές στο συντακτικό μεταξύ Python 2.6 και 3.

Βασικά, είναι ένας οδηγός εκμάθησης της Python 3.x, αλλά παράλληλα εξηγεί τις διαφορές της 3.χ με την 2.6. Αλλά είναι αλήθεια πως το "Dive into Python 3" έχει υψηλότερες κριτικές από αυτό που πήρα.  

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, dsyrmalis, έχεις απόλυτο δίκιο! Με το "Α Byte of Python" θα μπορώ να προγραμματίζω σε λιγότερο από δύο εβδομάδες! Στη συνέχεια βλέπουμε... Ευχαριστώ πολύ, όπως και να'χει... 

Έχει το πλεονέκτημα του copy paste όταν γράφεις κώδικα γιατί είναι δικτυακό. Το Python for Dummies το είχα αγοράσει παλιότερα :)