Μήπως κάτι δεν πάει καλά με το Mate;

dsyrmalis | Δευ, 08/29/2011 - 09:30 | 2' | 3

Με τις αλλαγές τόσο στο Ubuntu-Unity όσο και στο Gnome 3 πολλοί ήταν οι χρήστες που ζητούσαν ένα fork. Ο ίδιος ο Linus Torvalds το ζήτησε απο developers της Red Hat. Αμέσως μάθαμε για το mate. Ένα Fork που θα αναλάμβανε την συντήρηση της σειρας 2Χ του Gnome. Η σελίδα του project ήταν πεσμένη συνεχώς.
Όταν επανήλθε έκανε εντύπωση πως ήταν κυρίως στα Ισπανικά και όχι στα Αγγλικά. Αυτό βεβαίως δεν είναι απαραίτητα κακό. Επίσης, προεκύψαν και κάποια πακέτα για το Arch. Το θέμα όμως είναι πως ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο, στο Wiki του mate αντικρύζουμε την παρακάτω εικόνα:




Τι δουλειά έχουν αναφορές για κατέβασμα crack, serials, keygens δίνοντας και τιμή μάλιστα σε ένα project ανοικτού λογισμικου; Να υποθέσουμε πως η σελίδα έπεσε θύμα Hacking και σε κάποιο directory αλλοίωσαν κάποιο αρχείο ή συμβαίνει κάτι άλλο; Χρήσιμο θα ήταν να μας έλεγαν και οι χρήστες του Arch την άποψη τους. Γενικότερα μέχρι να ξεκαθαρίσει θα ήταν καλό να είμαστε προσεκτικοί.

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Εδώ που ρώτησε κάποιος το ίδιο,λέει πως μπήκε για πλάκα.Τώρα τι εξυπνάδες είναι αυτές δεν μπορώ να καταλάβω.

Τα ισπανικά ήταν εκεί από την αρχή γιατί το παιδί που κάνει το maintain δεν έχει καλές γνώσεις αγγλικών.

dsyrmalis]Να υποθέσουμε πως η σελίδα έπεσε θύμα Hacking και σε κάποιο directory αλλοίωσαν κάποιο αρχείο ή συμβαίνει κάτι άλλο; Χρήσιμο θα ήταν να μας έλεγαν και οι χρήστες του Arch την άποψη τους. Γενικότερα μέχρι να ξεκαθαρίσει θα ήταν καλό να είμαστε προσεκτικοί.

Μάλλον πλάκα κάνουν οι ίδιοι.

Το project υπάρχει κανονικά και είναι free software. Εβαλα το link για το git repo στο αρχικό άρθρο για το Mate.

Το κατέβασα με git clone αλλά δεν δοκίμασα να το κάνω compile ακόμα.

Νομίζω ότι και το χιούμορ των Ισπανών (γιατί απ'όσο κατάλαβα Ισπανοί ήταν αυτοί που πήραν την πρωτοβουλία) θυμίζει λίγο Αντιρίξ και Συμφωνίξ εδώ.