ssh

panourg | Τετ, 07/20/2011 - 19:07 | 1' | 2

Μπορω να συνδέομαι με ssh απο εναν υπολογιστη σε έναν άλλον και μετά να χρησιμοποιω το ssh του δευετερου υπολογιστη για να συνδεθώ σε κάποιον τρίτο υπολογιστη?

Το ρωτάω αυτο διότι η συνδεση σε ένα cluster (τριτος υπολογιστης) απαιτεί static ip που διαθέτει μόνο ο δεύτερος υπολογιστής (ο οποίος βρίσκεται σε σταθερή τοποθεσία), ενώ εγώ θέλω να κάνω σύδεση στο cluster μέσω του πρώτου υπολογιστη που διαθέτει DHCP (dynamic ip) και που βρίσκεται σε οποιαδηποτε τοποθεσια.

Laughing

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ο cluster ποιο ip range επιτρέπει για ssh; Δηλαδή η static ip του 2 υπολογιστή είναι μέσα σε αυτό το range;
Έχω την εντύπωση ότι δεν αρκεί μόνο να έχεις static ip αλλά να επιτρέπεται από τον cluster ssh από τη συγκεκριμένη ip. Εκτός και αν ο cluster επιτρέπει ssh από οποιοδήποτε ip range.

Ναι , προφανως και επιτρέπει το cluster την ip του δευτερου μηχανηματος. Το προβλημα μου δεν ειναι σε αυτο το σημείο. Είναι στο να μπορώ να συνδέομαι απο τον πρώτο υπολογιστή με ssh  (εχοντας ο δευτερος ενεργοποιημενο το ssh deamon (sshd) ) και μετα να συνδέομαι με ssh απο το δευτερο pc στο τρίτο.
Ποιο συγκεκριμένα θέλω πληροφορίες για την σωστή και βασική λειτουργία του sshd (server) .
Δηλαδή:
1.configuration του sshd.config for password mode για τους  users
2. Τι κάνω εαν ο server (o οποιος έχει ενεργοποιημενο το ssd) λειτουργεί με dsl router όπου εκει έχουμε μπερδεμα με τις ip (external -internal ktl).