Ποιά διανομή να εγκαταστησω;;

slayerQ | Κυρ, 01/13/2008 - 23:22 | 1' | 23

Από πού μπορώ να κατεβάσω μία διανομή πού να χωράει σε cd(installation cd οχι live cd)νεότερη τού 2.6.18

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

υπαρχει καποια εκδοση του linux που να μην απαιτει ιδιαιτερες γνωσεις και να συμπεριφερεται κατα την εγκατασταση και την λειτουργια οπως τα windows που μπορει να τα διαχειριστει και ο πιο ασχετος?

Να σου πω την εμπειρία μου (με την άδεια των παιδιών του περιοδικού), μια κι εγώ νέος είμαι στο Linux.
Με έχει κάνει να ασχολούμαι (εγώ το λέω δημιουργικά) με τον υπολογιστή μου.  Δεν παίζω παιχνιδάκια, μαθαίνω πράγματα και πειραματίζομαι.  Βέβαια αν πάθεις δεν θα μάθεις. Έχω βρει φοβερή υποστήριξη και υπομονή από τα παιδιά του περιοδικού και προχωράω σιγά σιγά. 
Δεν έχω σχέση με προγραμματισμό, είμαι στο γραφείο αναγκαστικα χρήστης XP, αλλά δεν βλέπω την ώρα να γυρίσω σπίτι να ασχοληθώ με το linux.

Το γεγονός είναι ότι θέλει λίγο καιρό να καταλάβεις τη λογική και φυσικά όρεξη για διάβασμα.  Υπάρχουν πάρα πολλά sites και links που θα σου πουν τα πάντα.  Μπορείς με λίγη προσπάθεια να στήσει ςτο δικό σου linux όπως μοναδικά σε βολεύει εσένα.

Τώρα για να μπορείς να κάνεις πραγματικά πολλά κι εύκολα χρειάζεσαι ADSL.  Έχω κι εγώ παιδευτεί με τα winmodems χωρίς τύχη.  Συμβουλή μου είναι να βάλεις ADSL κι αν δεν μπορείς αγόρασε ένα εξωτερικό modem, αφού μπεις σε ένα linux site  και δεις ποια είναι συμβατά. 

Ελπίζω να μην σε κούρασα.

Ο philip έχει δίκιο. Πρόσεξε όμως κάτι. Μην πάρεις modem για ADSL. Καλύτερα να πάρεις ένα router. Θα τελειώσεις μια και έξω με τη σύνδεση.

Θεωρώ ότι η καλύτερη λύση για σένα είναι το kubuntu.
KDE γιατί έρχεται πιο κοντά σε M$, σε έκδοση ubuntu για το apt-get και όχι μόνο.
otttx332007-5-24 19:27:23

Εγώ θα έβαζα και μια άλλη παράμετρο σε αυτην την ερώτηση και αυτη είναι η παράμετρος του HardWare.

Για παράδειμα το PCLinuxOS έχει έτοιμα drivers για nvidia. Συνήθως χρήστες linux έχουν τον φόβο του πώς να εγκαταστλησουν τέτοια πράγματα και συνήθως αποθαρύνονται.

και εγω θα σου ελεγα να μην κολωσεισ και εγω νεος ειμαι αλλα οταν καταφερα να βαλω τισ n-vidia τα driver πορωθηκα ειναι κατι εντελως καινουριο και ωραιο...εγω εβαλα τα freespire...

Μην φοβασε τίποτα! Όλα είναι μια συνήθεια. Βάλε όποιο Linux σου κάνει  και θα δεις σε λίγο καιρό πόσο δύσκολα είναι τα windose. Από τότε που έβαλα Ubuntu 7.04 δεν εχει κάνει εκκίνηση το XP (μόνο μια για game). Και στην δουλεια Linux τρέχουν. Και κάτι λάθος να κάνεις διορθώνεται. Θα σε βοηθήσουν όλοι εδώ και γρήγορα.

Ubuntu 6.06 με τιμή και δόξα.. ( ή Kubuntu  το μόνο που αλλάζει είναι το γραφικό περιβάλλον. ) Γιατί αυτό;;;

Γιατί έχει οδηγίες χρήσεως για αρχάριους...   (http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu_dapper) αναλυτικότατες...τις παίρνεις με την σειρά και κάνεις ότι ακριβώς σου λέει.

Στην τελευταία έκδοση δεν τις έχουν φτιάξει ακόμα για αυτό προτίμησε μία κλασική αξία με μπόλικες οδηγίες. όταν μπεις στο νόημα κάνεις απλά μία αναβάθμιση.

Θα εγκαταστήσεις ότι σου λείπει από τα Automatix και Easyubuntu θα κατεβάσεις τις εφαρμογές που θες και τέλος. Με μία γρήγορη γραμμή έχεις τελειώσει σε δύο το πολύ ώρες και το σύστημα σου είναι έτοιμο για χρήση.

Υ.Γ Και για όσους  θα σπεύσουν να μου την πουν... εγώ επιμένω στην πρώτη μου αγάπη και μοναδική...!

Έχεις τις ίδιες απορίες που είχα κι εγώ πριν 5 περίπου μήνες που ξεκίνησα.

Λοιπόν, αν θες linux που να εγκαθίσταται πανεύκολα και να κάνει σχεδόν ότι χρειάζεσαι από την αρχή εγκατέστησε το PCLOS.  Δοκίμασα Fedora, Ubuntu, Mint, Suse.  Θεωρώ ότι για αρχάριο είναι ότι καλύτερο.  Αν θες να το χρησιμοποιήσεις με wifi και δεν έχεις ακόμη εξοπλισμό, δες τα συμβατά που κυκλοφορούν για να μην μπλέξεις.  Εγώ έφαγα αρκετό χρόνο, αλλά χάρη στην βοήθεια των παιδιών εδώ μέσα παίζουν όλα μια χαρά.

Μιλάω πάντα για χρήση οικιακή (δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα και σε βαρύτερη χρήση) χωρίς φοβερές απαιτήσεις (δεν τις σηκώνει το μηχάνημά μου προς το παρόν).

Απλά πρέπει να οργανωθείς.  Μπορείς να πάρεις ένα βιβλίο σχετικό, ή αν σου αρέσει καλύτερα σερφάρισε.

Για ότι χρειαστείς υπάρχει εδώ κόσμος και πολύ φιλικό κλίμα, που θα σε βοηθήσει.

Βασικά πιστέυω τα πακέτα και ο διαχειριστής τους. Ακόμα τα εργαλεία διαχείρισης τους.

Είμαι ανάμεσα σε Fedora7 και Ubuntu, αλλά μάλον  θα προσπαθήσω να εγκαταστήσω τα fedora 7, για το λόγο ότι βλέπει τους δίσκους raid που έχω (έτσι νομίζω τουλάχιστον) σε αντίθεση με τo ubuntu.
Για να δούμε που θα ξανακολήσω!....

hi to all

iam new to this  forum, new to linux too

plz help me, by send me r show  how to download -and from where  tutorials about  learning linux from zero

an ienai kai sta ellinika akomi kalytera

 ty all 4 ur time

Καλώς ήρθες στο φόρουμ, αλλά κι εσύ αν τα έγραφες στα ελληνικά θα σε καταλαβαίναμε καλύτερα. <?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Μετάφραση:

 Γεια σε όλους,είμαι νέος σε αυτό το φόρουμ καθώς και με το linux.Σας παρακαλώ βοηθήστε με στέλνοντάς ή δείχνοντας με πως να 'κατεβάσω'  -και από που οδηγούς για το πως θα μάθω linux από το μηδέν.Αν είναι και στα ελληνικά ακόμη καλύτερα.Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας.

Εναλλακτικά, μπορεί απλά να πάρει ένα τεύχος του Linux Format ο άνθρωπος και να κάνει τη δουλειά του...

Στο DVD έχουμε πάντα διανομές Linux και στο index.html υπάρχουν οδηγίες εγκατάστασης.

http://www.siros.gr/siros/forum/index.php/topic,1317.0.html

Μερικές από τις σκέψεις μου κατά την εγκατάσταση του Ubuntu Studio... Πριν 3 μήνες δεν είχα ιδέα αλλά τώρα τα win ανοίγουν για κανά παιχνίδι μόνο (που και αυτό τείνει να καταργηθεί...)
Scrat2007-11-8 10:46:1

linuxformat]Ο philip έχει δίκιο. Πρόσεξε όμως κάτι. Μην πάρεις modem για ADSL. Καλύτερα να πάρεις ένα router. Θα τελειώσεις μια και έξω με τη σύνδεση.

Αχ αυτό το ηλίθιο μόντεμ.... Δεν ξέρεις (μάλλον ξέρεις ) τι πρόβλημα είναι!!!

nbagi]Μην φοβασε τίποτα! Όλα είναι μια συνήθεια. Βάλε όποιο Linux σου κάνει  και θα δεις σε λίγο καιρό πόσο δύσκολα είναι τα windose. Από τότε που έβαλα Ubuntu 7.04 δεν εχει κάνει εκκίνηση το XP (μόνο μια για game). Και στην δουλεια Linux τρέχουν. Και κάτι λάθος να κάνεις διορθώνεται. Θα σε βοηθήσουν όλοι εδώ και γρήγορα.
[/QUOTE=billy]Απο τοτε που γνωρισα το linux μεσα σε ενα μηνα παρατησα τελειως τα Windows. Να το Αιτιολογισω, θελω να ειμαι ελευθερος με τον Υπολογιστη μου

NikhtaSt]

linuxformat]Ο philip έχει δίκιο. Πρόσεξε όμως κάτι. Μην πάρεις modem για ADSL. Καλύτερα να πάρεις ένα router. Θα τελειώσεις μια και έξω με τη σύνδεση.

Αχ αυτό το ηλίθιο μόντεμ.... Δεν ξέρεις (μάλλον ξέρεις ) τι πρόβλημα είναι!!!

ΞΕΡΩ, ΞΕΡΩ!!!