Γνωστό ηλεκτρονικό μαγαζί πουλάει laptop με linux! Ξέρει κανείς λεπτομέρειες;

smooth | Τρί, 05/24/2011 - 10:02 | 2' | 17

Μου ήρθε στο e-mail  μια καλή προσφορά

  • Επεξεργαστής: Intel Core i5-430M (2.26 GHz) με 3MB L2 cache.
  • Οθόνη: 15.6" WXGA TFT (1366x768).
  • Μνήμη: 2048MB DDR3 στα 1066Mhz.
  • Σκληρός Δίσκος: 320GB SATA, 5400 rpm.
  • Οπτικός Δίσκος: DVDRW double-layer.
  • Floppy Disk: Δεν περιλαμβάνεται.
  • Κάρτα γραφικών: ATI Radeon HD5470 με 512 MB αυτόνομης μνήμης.
  • Κάρτα δικτύου: 10 / 100 / 1000Mbps Ethernet, Wake-on-LAN ready και Wireless 802.11b/g/n.
  • Θύρες επικοινωνίας:
    3 x USB 2.0, 1 x VGA, 1 x HDMI, 5-in-1 card reader (SD / MMC / MS / MS
    PRO / xD), 1 x Ethernet (RJ-45), 1 x microphone in jack, 1 x line-out
    jack, 1 x DC-in jack για AC adapter.
  • Ήχος: Ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία, ενσωματωμένο μικρόφωνο.
  • Πληκτρολόγιο: Αγγλικό.
  • Διαστάσεις: 381 (W) x 253 (D) x 34 (H) mm.
  • Βάρος: 2.60 kg.
  • Μπαταρία: 6-cell Li-ion, 4400mAh, 48.40W.
  • Part number: LX.TVK0C.029.
  • Προεγκατεστημένο λογισμικό: Linux.
  • Εγγύηση: 2 χρόνια άμεσης αντικατάστασης με καινούριο ή επιστροφή όλου του ποσού αγοράς
  • Αυτό το "Προεγκατεστημένο λογισμικό: Linux." , ποιο είναι ρε παιδιά , για θα τρελαθώ εντελώς ! Καλά χαρακτηριστικά (υπάρχουν drivers για ATI Radeon HD5470;) σε καλή τιμή (προσφορά), ΚΑΙ linux; Κανένας φούρνος θα γκρεμίστηκε! (Αν οι υπεύθυνοι νομίζουν πως κάνω διαφήμιση να μου το πουν.)

    Δώσε αστέρια!

    MO: (ψήφοι: 0)

    Σχόλια

    Όποιο και να ναι δεν παύει να είναι ACER. Μακρια και αγαπημένοι απο τέτοια λάπτοπ.

    Για την καρτα που αναφερεις, υποστηριζεται απο τον ανοιχτο οδηγο,
    δες εδω http://wiki.x.org/wiki/RadeonFeature

    Τωρα, για την προσφορα, δειχνει αρκετα καλη, αλλα ισως να ηταν καλυτερα να δεις και αυτα εδω http://www.e-shop.gr/sort_search.phtml?stuff=LINUX&x=11&y=7

    Αυτο που κανεις, μονο διαφημιση δεν λεγετε... ισα-ισα καλο ειναι να ενημερωνται ολα τα μελη, για διαφορα laptop,desktop,κλπ. με προεγκατεστημενο λειτουργικο Linux.

    Από το λίγο που το έψαξα, ο κατασκευαστής μάλλον με windows το κυκλοφορεί κανονικά. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους πάρεις ένα τηλέφωνο να μάθεις. Είναι αρκετά πιθανό να κάνουν οι ίδιοι την εγκατάσταση, οπότε μάλλον κάτι προς Ubuntu;

    Αν μάθεις, πες το κ εδώ να μας (μου) λυθεί η απορία.

    Δεν ξέρω αν τα Acer είναι τα πιο ποιοτικά Laptop, ούτε τι γίνεται με το service τους. Προσωπικά έχω Acer αγορασμένο το 2004 και το λειτουργώ 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα!
    Και μόνο που δεν μας φορτώνουν με το ζόρι το λειτουργικό της Microsoft είναι θετικό!

    καλησπέρα έχει κια πιο οικονομική λύση με acer στα 365 Τώρα αρχίζει το πάρτυ

    Είναι απλό και με την κρίση και την αναδουλειά το κατάλαβαν και τα καταστήματα Η/Υ. Αφαιρώντας τα windoz του θείου Bill, η τιμή ενός μηχανήματος αλαφρώνει κατευθείαν 90ε. Αν προσθέσουμε και τα απαραίτητα antivirus ακόμα 30. Να 120ε μάνι-μάνι κάτω, συν δώρο σουΐτα γραφείου (openoffice). Αποτέλεσμα πιο ελκυστικές τιμές για τον εξαθλιωμένο Έλληνα καταναλλωτή. Τόσα χρόνια δεν τους ένοιαζε, γιατί ο κόσμος είχε λεφτά και πλήρωνε ότι του ζητούσαν και ότι του φόρτωναν ετσιθελικά για να ανεβάσουν τις τιμές και άρα και τα κέρδη τους που είναι με ποσοστό επί της τιμής. Αν η τιμή ήταν μεγάλη μεγάλο και το κέρδος τους, αν ήταν μικρή μικρό και το κέρδος. Τώρα που η τιμή, τιμή δεν έχει... στραφήκαν στο opensource. Με λίγα λόγια: Νηστεύει ο δούλος του θεού, γιατί δεν έχει να φάει!  Καλό για μας βέβαια, που δίναμε 90ε κερατιλίκι για το αυτοκόλλητο του Billy, που μετά το format που έπεφτε αμέσως μόλις φτάναμε σπίτι, το εν λόγο αυτοκόλλητο με τον άχρηστο πιά σειριακό αριθμό, μας θύμηζε μόνο τα πιό πεταμένα 90ε που δώσαμε στη ζωή μας. Μέχρι την επόμενη φορά βέβαια, που θα αγοράζαμε νέο laptop και θα ξαναπληρώναμε το νταβατζιλίκι του Billy, με νέο αναμνηστικό αυτοκόλλητο να μας ξαναθυμήζει ότι μας ξαναπιάσανε τον πισινό τσάμπα.

    Μάλλον έχει να κάνει με την ACER, ή τον αντιπρόσωπο της στην Ελλάδα.

    Με μια σύντομη αναζήτηση, πχ στο skroutz, θα δείτε ότι τα ελληνικά καταστήματα υπολογιστών έχουν γεμίσει με διάφορα Αcer Τravelmate με Linux.

    Όπως κ να έχει, ιδιαίτερα καλά νέα!!!

    Πολύ καλά νέα. Τώρα κύριοι μένει να δούμε αν θα ξυπνήσει και ο καταναλωτής...

    Καλές οι κινήσεις από τα μαγαζιά που φέρνουν laptops με προεγκατεστημένο Linux αλλά αν δεν τα αγοράζει ο Έλληνας καταναλωτής, τότε σύντομα θα το σταματήσουν.

    Λοιπόν, επειδή το vote by your wallet ισχύει και εδώ, διαδώστε το.

    Σε όσους γνωστούς έχετε που θέλουν να πάρουν φθηνό laptop προτείνετέ το.

    Γεια σας παιδιά. Ψάχνω και εγώ ένα καλό laptrop με openSUSE linux εγκατεστημένα αλλά δυστοιχώς δεν βρίσκω τίποτα. Πάντως αυτή η κίνηση με το προεγκατεστημένο linux based λειτουργικό σύστημα είναι πάρα πολύ καλό.

    Θα ήθελα λίγο να σχολιάσω αυτό που λέει ο Δημήτρης. Τα μαγαζιά φέρνουν αλλά δεν διαφημίζουν. Πώς ο Έλληνας καταναλωτής θα μάθει ότι υπάρχουν?? Γιατί σε όποιο μαγαζί που πουλάει Η/Υ δεν σου διαφημίζει το laptop με linux αλλά το laptop με windows 7 ή οτιδήποτε άλλο. Ο μόνος υπεύθυνος λοιπόν είναι το εκάστοτε μαγαζί.

    stamos]Γεια σας παιδιά. Ψάχνω και εγώ ένα καλό laptrop με openSUSE linux εγκατεστημένα αλλά δυστοιχώς δεν βρίσκω τίποτα. Πάντως αυτή η κίνηση με το προεγκατεστημένο linux based λειτουργικό σύστημα είναι πάρα πολύ καλό.

    Θα ήθελα λίγο να σχολιάσω αυτό που λέει ο Δημήτρης. Τα μαγαζιά φέρνουν αλλά δεν διαφημίζουν. Πώς ο Έλληνας καταναλωτής θα μάθει ότι υπάρχουν?? Γιατί σε όποιο μαγαζί που πουλάει Η/Υ δεν σου διαφημίζει το laptop με linux αλλά το laptop με windows 7 ή οτιδήποτε άλλο. Ο μόνος υπεύθυνος λοιπόν είναι το εκάστοτε μαγαζί.

    Δεν έχεις άδικο. Ωστόσο λάβε υπόψη ότι οι επιχειρήσεις έχουν συνήθως κάποιο συμβόλαιο με την MS για τις άδειες χρήσης που πουλάνε με τα Laptops τους (αναφέρομαι σε ελληνικές μάρκες) και πιθανώς κάποιο από τα ψιλά γράμματα να αναφέρει κάτι απαγορευτικό για τα "άλλα λειτουργικά".

    Ακόμα κι αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, λάβε υπόψη ότι ένα μαγαζί δεν θα βάλει στην βιτρίνα κάτι που δεν πουλάει. Αν όμως το ζητάει όλος και περισσότερος κόσμος, τότε δεν είναι βλάκες, θα το διαφημίσουν κιόλας. :)

    ελπίζω μην κάτι με ακόμη και προεγκαταστιμένο δεν δουλέυει καλα το wifi, ενω μολίς το εγκαταστισω εγω δούλεψε.

    δεν μιλάω για αυτό ενοείτε! ενωω για κάτι μικρά που λόγο της χρήσης είχαν ubuntu, αλλα δεν δουλέυαν οπος πρέπει, με αποτέλεσμα η χρήστες να νομίζουν πως όλα τα linux ειναι χαλια, πάντος θετικό οτι κικλοφορουν, παρόλο που έχει ακριβή τιμή.

    Δυστυχώς με την κρίση και το 1 ευρω μας είναι απαραίτητο. Μακάρι όλα αυτά να γινόταν πριν 2 η 3 χρόνια

    Sam_GR] Μακάρι όλα αυτά να γινόταν πριν 2 η 3 χρόνια

     Κάλλιο αργά παρά ποτέ!!!!!!! Cool

    Την καλημέρα μου παίδες.

    stamostolia βρήκα ένα HP στα 349,00€ σε γνωστή αλυσίδα
    με SUSE LINUX ENTERPRISE 11.0 πιστεύω πως και το OPENSUSE δεν θα έχει πρόβλημα εγκατάστασης κτλπ

    ----------------- HP G62-B98EV NOTEBOOK PC XF283EA - FREE DOS --------------

  • Επεξεργαστής: Intel Pentium P6100 (2.0 GHz) με 3MB L2 cache.
  • Οθόνη: Υψηλής ανάλυσης 15.6" HP LED TFT, με ανάλυση 1366 x 768.
  • Μνήμη: 2048MB 1 x 2048MB) DDR3, υποστηρίζει μνήμη μέχρι 4GB.
  • Σκληρός Δίσκος: 320GB SATA, 5400 rpm.
  • Οπτικός Δίσκος: Lightscribe Super Multi DVD Writer (+/-R +/-RW) με υποστήριξη διπλού στρώματος.
  • Floppy Disk: Δεν περιλαμβάνεται.
  • Κάρτα γραφικών: Intel Graphics Media Accelerator HD.
  • Ενσύρματη επικοινωνία: Ενσωματωμένο Ethernet LAN 10/100/1000.
  • Ασύρματη επικοινωνία: WiFi 802.11b/g/n.
  • Διασυνδέσεις: 3 x USB 2.0, 1 x VGA, 1 x HDMI, 1 x RJ45, 1 x Mic-in, 1 x stereo headphone-out, 1 x DC-in.
  • Ήχος: Στερεοφωνικά ηχεία.
  • Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης ψηφιακών μέσων 5-σε-1 για κάρτες Secure Digital, MultiMedia, Memory Stick, Memory Stick Pro ή κάρτες xD Picture, WebCam με ενσωματωμένο μικρόφωνο.
  • Πληκτρολόγιο:
    Πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους με πλήκτρα εκκίνησης ενός αγγίγματος και
    πλήκτρα ενεργειών, Touch Pad με κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης και
    υποστήριξη pad κύλισης 2 κατευθύνσεων.
  • Διαστάσεις: 22.8 cm (Μ) x 34.2 cm (Π) x 3.15 cm (ελάχ. Υ) / 3.65 cm (μέγ. Υ).
  • Βάρος: 2.3 kg.
  • Μπαταρία: 6 κελιών λιθίου ιόντων (Li-Ion).
  • Λογισμικό: Linux SuSe SLED11.
  • stamostolias]Γεια σας παιδιά. Ψάχνω και εγώ ένα καλό laptrop με openSUSE linux εγκατεστημένα αλλά δυστοιχώς δεν βρίσκω τίποτα. Πάντως αυτή η κίνηση με το προεγκατεστημένο linux based λειτουργικό σύστημα είναι πάρα πολύ καλό.

    Θα ήθελα λίγο να σχολιάσω αυτό που λέει ο Δημήτρης. Τα μαγαζιά φέρνουν αλλά δεν διαφημίζουν. Πώς ο Έλληνας καταναλωτής θα μάθει ότι υπάρχουν?? Γιατί σε όποιο μαγαζί που πουλάει Η/Υ δεν σου διαφημίζει το laptop με linux αλλά το laptop με windows 7 ή οτιδήποτε άλλο. Ο μόνος υπεύθυνος λοιπόν είναι το εκάστοτε μαγαζί.

    Και ποιος θα κάτσει ρε παιδιά να εξηγήσει τις διαφορές που έχουν τα δύο αυτά λειτουργικά?  Ο υπάλληλος?  Και σε πόσο χρόνο θα μπορέσει να του εξηγήσει τα βασικά ώστα όταν θα πάει στο σπίτι του να μπορέσει να το λειτουργήσει σωστά και δη να κάνει και τις ενημερώσεις και να κατεβάσει τα προγράμματα που χρειάζεται?
    Εδώ διανομή αλλάζεις και χάνεις την μπάλα. Έβαλα openSUSE στον σταθερό για πρώτη φορά κι εδώ και 4 ημέρες ψάχνομαι να μάθω τις εντολές μέσω zypper και λιγότερο το yast. Αντε και πάει στο yast που είναι το γραφικό μέρος του διαχειριστή της διανομής, πάλι θα χαθεί με πιθανές ρυθμίσεις κι έξτρα αποθετήρια που πρέπει να ενεργοποιηθούν και ειδικά όταν χρειαστεί υποστήριξη για mp3 κλπ κλπ.

    Δεν είναι λοιπόν τόσο απλά τα πράγματα όσο θέλουμε να είναι. Καλώς ή κακώς τα μηχανάκια με λινουξ για την ώρα απευθύνονται μόνον σ' εμάς , τους ήδη εξοικιωμένους με το λίνουξ.
    Και που και να μπει και το gnome 3 , εκεί να δεις που θα χάσουν την μπάλα που λειτουργεί παντελώς διαφορετικά απ' ότι έχει συνηθίσει όλος ο κόσμος.
    Έχει δρόμο ακόμη η όλη ιστορία όπως και να χει, είτε το θέλουμε είτε όχι.