Διανομη για firewall

tek640 | Τετ, 04/13/2011 - 15:48 | 1' | 5

Καποιος πελατης μου, μου ζητησε να του εγκαταστησω καποιο firewall στην επιχειριση του. Ψαχνοντας λιγο στο internet βρηκα το IPfire, μια πολυ μικρη διανομη linux. Το εστησα σε Vbox πολυ γρηγορα και δουλεψαν τα παντα πολυ καλα. Πιστευετε οτι αυτη η διανομη ειναι αρκετη για μια επιχειριση με 10-12 υπολογιστες?
Εχετε να προτεινετε κατι αλλο καλυτερο?

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Νομίζω πως ο φόρτος που μπορεί να σηκώσει, εξαρτάται και απο τη φυσική μνήμη του router/firewall σε συνδυασμό με το πόσες υπηρεσίες θα έχει ενεργοποιημένες. Εύχρηστο interface έχει επίσης και το Smoothwall. Μια άλλη firewall/router διανομή είναι και το Freesco.
Αν γενικότερα θες να πάρεις μια γεύση απο τέτοιου είδους διανομές και να δεις τα χαρακτηριστικά τους, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά εδώ: http://www.linuxbsdos.com/2009/09/03/feature-overview-of-linux-and-bsd-firewall-and-router-distributions/2/
Προσωπικά δεν νομίζω πως θα έχεις κάποιο πρόβλημα με το Ipfire.

Σχετικα με το φορτο,σκεφτομαι να βαλω εναν υπολογιστη με 512-1Gb ram. Απο οσο το δουλεψα στο VBOX με ubuntu και 1Gb Ram(128Mb στο VBOX),P4 στα 3.2GHz δεν ειχα καποιο προβλημα,ουτε με την μνημη ουτε με τον επεξεργαστη. Νομιζω οτι σε αντιστοιχο μηχανημα θα δουλευει μια χαρα.

Απο απλή περιέργεια να ρωτήσω κάτι. Όταν λες οτι το έτρεξες στο Virtual Box εννοείς οτι απλώς το εγκατέστησες ή του έδωσες κανονικά ρόλο firewall μέσω Bridge;

Του εδωσα κανονικα ρολο firewall,proxy & dhcp server (μεσω bridge) και δουλευε απροβληματιστα. Laughing

Τα τελευταία 2 χρόνια χρησιμοποιώ ως firewall-router στο σχολείο μου, το BrazilFW, σε πολύ παλιό μηχάνημα (pentium 133MHz, 64MByte RAM, 40GB HD απο τα οποία 20GB είναι σε 2ο partition που χρησιμεύει ως cache) χωρίς να παρουσιάσει ποτέ ούτε ένα πρόβλημα κι ας είναι μόνιμα ανοιχτό. Έχει επίσης ένα εύκολο και εύχρηστο web interface.Πίσω από το router βρίσκονται περίπου 10 σταθεροί υπολογιστές και περίπου 5 με 10 που συνδέονται μέσω ασύρματου δικτύου. Η κατανάλωση μνήμης με όλους τους υπολογιστές σε χρήση δεν ξεπερνάει το 20% των 64MByte RAM. Τέλος μπορείς να προσθέσεις πολλά addon.Θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις.