Το γερμανικό Foreign Office επιστρέφει στα ...windowz!

gnu_labis | Τρί, 02/22/2011 - 10:35 | 2' | 4

Για να μη λέμε μόνο όσα μας αρέσουν να ακούμε, ορίστε κ "μια ιστορία ΕΛΛΑΚ με κακό τέλος: http://www.h-online.com/open/news/item/No-more-desktop-Linux-systems-in….

Οι σοσιαλοδημοκράτες στη Γερμανία παρατήρησαν ότι η κυβέρνηση θέλει να γυρίσει τα υπολογιστικά συστήματα του Foreign office στη Γερμανία, από Linux που χρησιμοποιούν από το 2001, σε Windows XP...

Ένας βουλευτής τους λοιπόν έθεσε ερώτημα στη βουλή για αυτή τη κίνηση, κ η απάντηση που πήρε είναι ότι τελικά το Linux κοστίζει παραπάνω, λόγω συντήρησης, έλλειψης υποστήριξης hardware (εκτυπωτές κ scanner), κ ανάγκης εκπαίδευσης του προσωπικού. Επίσης, οι χρήστες (σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο) παραπονούνταν ότι έλλειπαν βασικά για αυτούς εργαλεία από τα συστήματα τους.

Ο σοσιαλοδημοκράτης βουλευτής δεν πείστηκε, λέγοντας ότι θέλει να δει νούμερα (τα οποία η κυβέρνηση απέφυγε να δείξει). Υποστηρίζει δε (κ συμφωνώ μαζί του), ότι το κόστος για τις άδειες χρήσης Windows, Office κλπ, φτάνουν για να γράψεις ό,τι drivers λείπουν από τη λύση του ΕΛΛΑΚ (κ τα γράφεις μία φορά, σου μένει για πάντα).

Άσε που η θέση της κυβέρνησης είναι λες κ ακούω τα ίδια τα παπαγαλάκια της Microsoft. Κάποιος νομίζω τα τσέπωσε χοντρά στην αδιάβλητη Γερμανία ;-)

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Εγώ το βλέπω λογικό , το αντίθετο θα με εντυπωσίαζε .
Όταν έχεις ένα κολοσσό που λέγεται microsoft με αντίστοιχο μέγεθος πορτοφολιού να σπρώχνει καράβια με λεφτά δεξιά και αριστερά το αποτέλεσμα δεν είναι λίγο πολύ γνωστό και αναμενόμενο?
Γιατί όπως και να το κάνεις , και ας μην πέφτουμε στην λούμπα ότι είμαστε οι μόνοι που έχουμε το αποκλειστικό προνόμιο να λαδώνουμε - λαδωνόμαστε , είναι και οι Γερμανοί τσακάλια , όσο και αν θέλουνε κάποιοι να τους παρουσιάζουν βλάκες και ανόητους .  
Πράττουν και αυτοί όπως ο κάθε λογικός άνθρωπος , τσεπώνουν τα παραδάκι και την κάνουνε για Κόστα Ρίκα .
Που είναι το περίεργο δηλαδή?

Η Γερμανία αδιάβλητη! Αυτό και αν είναι για γέλια.

Η χώρα που νομιμοποίησε με νόμο της βουλής το λάδωμα!

Βασικά εμένα μου κάνει εντύπωση πώς πάντοτε οι υπέρμαχοι του φιλελευθερισμού έχουν πρόβλημα με την ανοιχτή αντίληψη και την ελεύθερη διακίνηση. Τσάμπα το όνομα δηλαδή.

Τώρα το κατάλαβες πως ο πολιτικός "φιλελευθερισμός" έχει τόση σχέση με την "αγάπη προς την ελευθερία", όσο η Ιωνία με τη ...Νέα Ιωνία;Laughing