Amarok - Ρωτηστε εδω!

luckyb | Κυρ, 01/13/2008 - 23:22 | 1' | 29

Το Amarok μου εμφανίζει τα ελληνικά mp3 tags (id3) σε αλλαμπουρνέζικα.
Δυστυχώς μετά από πολλές άκαρπες προσπάθειες δεν έχω καταφέρει να βρώ τίποτα. Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι έχει να κάνει με το encoding.


Όποιος δώσει λύση (εκτός απ'το να ξαναπεράσω τα tags σε μερικές εκατοντάδες Giga mp3) θα βάλω τη φωτογραφία του background στο παράθυρο της playlist μου...

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Please, αν έχει άλλος παρόμοιο πρόβλημα ή του δουλεύουν κανονικά τα
Ελληνικά mp3 tags ας το αναφέρει γιατί έχω αρχίσει και αισθάνομαι σαν
τον μοναδικό που αντιμετοπίζει κάτι τέτοιο.

Πληροφοριακά τρέχω Kubuntu feisty και Amarok 1.4.6

Μήπως έχεις id3v1 στα mp3 σου?
Δοκίμασε να τα μετατρέψεις σε v2 με κάτι σαν το kid3, easytag, tagtool ...

Καλώς να έρθεις. Ως προς την μετατροπή το ένα από τα 3 εργαλεία που σου γράγω έχει επιλογή και το κάνει μόνο του. Κάνε κανέναν φάκελο δοκιμαστικά.

Διαπίστωση:
Δεν έχει να κάνει αν τα tags είναι σε v1 ή v2 (τα δικά μου αρχεία συγκεκριμένα έχουν ως επι το πλείστον και τα δυο).
Από τη στιγμή που έχουν γραφτεί σε μη αναγνώσιμο character encoding (βλέπε windows) βγαίνουν αλλαμπουρνέζικα τόσο στο Amarok όσο και στο ίδιο το Kubuntu με properties --> meta info του αρχείου mp3.

Με προγράμματα που έχουν τη δυνατότητα επιλογής encoding (πχ επιλογή στο Caffeine ISO-8859-7) τα tags φαίνονται κανονικότατα.

Δοκίμασα το easytag και το kid3 για να μετατρέψω το encoding στα tags, αλλά πρέπει η διαδικασία να γίνει για κάθε subfolder ξεχωριστά (σημείωση: μόνο το easytag έχει τέτοια επιλογή) και θέλει πολύ μα πολύ χρόνο όταν η συλλογή είναι μεγάλη.

Έχω εγκαταστήσει ότι πακέτο βρήκα για Ελληνική υποστήριξη γραμματοσειρών, encoding και locale (μέχρι που γύρισα και όλο το λειτουργικό σε Ελληνικά) αλλά μάταια.

Η απορία λοιπόν παραμένει και οποιαδήποτε πληροφορία (ακόμα κι αν απλά αντιμετωπίζετε ή όχι το ίδιο πρόβλημα και δεν έχετε ιδέα γιατί) θα την εκτιμήσω ιδιαίτερα.

Τελικά αρχίζω κι απογοητεύομαι.
Αυτό το Thread τα λέει αναλυτικά...

Η μόνη λύση είναι το retagging

Θα δοκιμάσω και το MP3Unicode
και θα δώσω αποτελέσματα - συγκρίσεις και την καλύτερη δυνατή λύση για να γίνει όσο το δυνατό πιο αναίμακτα η διαδικασία.

Για μια ακόμα φορά (το ξέρω γίνομαι κουραστικός) να ευχαριστήσω τον otttx για τις προτάσεις...


Τό ίδιο πρόβλημα τό είχα καί εγώ, φτάνοντας σέ σημείο νά "βλέπω" απεγκατάσταση, τελικά ή λύση ήρθε από τό in.gr.
Εκεί έχει ελληνικές γραμματοσειρές, τίς εγκατέστησα στά windows καί μετά μεταφορά στό kubuntu feisty.
Προφανώς τά tags ήταν γραμμένα σέ κάποια από αυτές καί ρυθμίζοντας τό amarok 1.4.6 (ρυθμίσεις->εμφάνιση->χρήση προσαρμοσμένων γραμματοσειρών καί επέλεξα Hellas arial, καί είδα ωραιότατα ελληνικά στά tags, μερικές χιλιάδες.

Πιστεύω νά βοηθήσει.

p.s. καλά μέ τό amarok, αλλά στό songbird δέν είδα "προκοπή"

Τι εννοεις, δεν ειδες "προκοπη" στον Songbird?? Με τα Ελληνικα?? Τον χρησιμοποιω κανα χρονο τωρα & δεν ειχα καποιο προβλημα!!

Τεσπα. Για κοιταξτε & οι δυο σας το Grafis/Γραφις, ελπιζω να σας βοηθησει...constantinos2007-7-5 13:29:40

Νομίζω ότι θα κλάψω από συγκίνηση και ευτυχία

Το Amarok δείχνει κανονικά Ελληνικά

μισό λεπτό να το εμπεδώσω...

ΤΟ AMAROK ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Α    !!!!

ΟΥΟΥΙΙΙΙΙ...
ΓΙΟΥΟΥΠΙΙΙΙ

ΓΙΟΥΧΟΥΟΥΟΥ..

...όμορφες Ελληνικές γραμματοσειρούλες

Ένα μεγάλο ευχαριστώ

Ναι, εγγύηση οι Grafis
Τις έβαλα παντού, όχι μόνο στο Amarok

Long live HELLUG

luckyb,αφου εχεις τοσο μεγαλη συλλογη & η οποια θα μεγαλωνει φυσικα, πιστευω οτι θα σου ηταν χρησιμο & το Easy Tag.

Για δεστο, πιστευω οτι θα σου αρεσει!!
(κατεβασε το με το synaptik)

luckyb]
...
Το Amarok δείχνει κανονικά Ελληνικά
...

Aντιμετώπιζα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και κατέβασα και δοκίμασα fonts και από το in.gr και από το Γραφίς (avifonts). Αφού εγκατέστησα τα fonts και άλλαξα τις ρυθμίσεις στο setting-configure-appearance του amarok, το πρόβλημα διορθώθηκε στο δεξί παράθυρο του Amarok (το playlist όπου εμφανίζονται τα τραγούδια), όχι όμως και στο αριστερό (οπου εμφανίζονται σε ομαδοποίηση τα album  και οι καλλιτέχνες). Πώς έλυσες αυτό το πρόβλημα;

Το πρόβλημαμε τα tags το έλυσα με ένα μικρό προγραμματάκι σε Java, το οποίο μετέτρεπε τα tags σε Unicode.
Έτσι εμφανίζοται μια χαρά παντού.

Arielis, ποιο είναι αυτό το προγραμματάκι; Έκανε μαζικό recoding;

Το προγραμματάκι λέγεται id3iconv .Δυστυχώς δεν κάνει μαζικά convert, αλλά μπορείς τρέχοντας το με κάποια wildcards να το πετύχεις (πχ με το *).
Με το τρόπο αυτό μπορεί να σου πετάξει error too many parameters. Απλά πειραματίζεσαι λίγάκι (με τον αστερίσκο) και τα καταφέρνεις.

ΘΑ ήθελα να ρωτήσω πως εμφανίζει το παράθυρο OSD του Amarok την εικόνα (εξώφυλλο)? Τις έχω αποθηκευμένες μέσα στο φάκελο με τα περιεχόμενα ενός CD ως folder.jpg.Άλλες μου εμφανίζει και τις περισσότερες όχι.Ευχαριστώ και καλορίζικη η νέα εμφάνιση.

Μήπως έχει να κάνει με το όνομα του αρχείου με την εικόνα; Είσαι σίγουρος ότι όλα τα εξώφυλλα είναι αποθηκευμένα ως folder.jpg; Μήπως κάποια είναι π.χ. gif και δεν μπορεί να τα δει; Κάπου πρέπει να υπάρχει ρύθμιση του amarok γι' αυτό το ζήτημα.

Μάλλον παίρνει την πληροφορία απο το διαδίκτυο. Έσβησα τις εικόνες από το φάκελο του CD και συνέχισε να δείχνει το εξώφ. Ψιλλιάζομαι ότι πρέπει να έχει σχέση με το "comments" των  αρχείων...

Μπορεί να συμβαίνει και το άλλο,η φωτό να είναι ενσωματωμένη κάτι τέτοιο σχετικό με το ID3v1 ή v2 που στην ουσία είναι επιπρόσθετες πληροφορίες για το mp3.

Έχεις δίκιο thanos. Υπάρχει μέσα στα Frames επιλογή APIC Attached picture. Αυτά τα βλέπω με το Kid3. Το θέμα είναι να βρούμε τρόπο τώρα να κάνουμε επισύναψη και τις υπόλοιπες εικόνες (στους φακέλους που υπάρχουν βεβαίως).

Αυτό λοιπόν γίνεται με το πληροφορίες κοματιού μεσα απο τον Amarok (δεξί κλικ πάνω στο κομμάτι). Μετά με δεξί κλικ πάλι πάνω στο εικονίδιο που εμφανίζεται μπορεί να οριστεί η διαδρομή από όπου θα βλέπει την εικόνα που θέλουμε. Yeah

Κοίτα εγώ έχω το easytag και με έχει βολέψει,λογικά το ίδιο θα είναι και το Kid3 (όλοι οι tageditors έτσι είναι).Τεσπα θα έχει κάπου κάποια επιλογή για εισαγωγή εικόνας βάζεις ποια θες και αποθηκεύεις.Με τον τρόπο αυτόν θα 'ενσωματωθεί' στις πληροφορίες του τραγουδιού.Και έτσι έχουμε πάντα τακτοποιημένη μουσική.

Γειά σας παιδιά! Είμαι καινούργιος στο Linux και κατά συνέπεια συναντάω αρκετά προβλήματα, ένα εκ των οποίων είναι αυτό που συζητάτε τώρα.
Λοιπόν, ακολουθώντας τις οδηγίες σας κατέβασα από το ΓΡΑΦΙΣ τα GRArialType1-0.7.tar.gz και GRTimesType1-0.5.tar.gz , τα ξεζίπαρα και έβαλα τα περιεχόμενά τους σε δύο φακέλους, με το ίδιο όνομα που είχαν οι φάκελοι μέσα στα συμπιεσμένα, που έφτιαξα στο /usr/share/fonts
Έπειτα εκτέλεσα sudo fc-cache -f -v και όλα καλά. Μετά ανοίγω τον Άμαροκ αλλά πάλι τα ελληνικά είναι αλαμπουρνέζικα.
Παραβλέπω κάτι ή έκανα κανένα λάθος?

Tryfonaration
πήγαινε στο Amarok->Settings -> configure Amarok -> Appearance -> Τίκαρε το use custom fonts και επέλεξε μια από τις γραμματοσειρές που εγκατέστησες.

Βασικά αν κάνεις το ίδιο και στο KDE Control Center -> Appearance & Themes -> Fonts και τ'αλλάξεις όλα εκτός από τα fixed width (εγώ τα έχω σε monospace) λύνονται πολλά πολλά προβλήματα στο με το encoding στο KDE(πχ στον konqueror τα ονόματα των αρχείων που άλλα είναι Ελληνικά κι άλλα αλλαμπουρνέζικα ή στις πληροφορίες ενός mp3 που ξεπετάγονται όταν όταν αφήσεις το βελάκι πάνω στο εικονίδιο)

thanos:
Τελικά το easytag αν το μάθει κανείς είναι όντως κορυφή
Ότι καλυτερότερο υπάρχει. :-)

Υ.Γ. Συμβουλεύω σ'όποιον θέλει να το δοκιμάσει, πρώτα να πειραματιστεί σε έναν πρόχειρο υποκατάλογο για να μην κάνει καμιά χοντρή πατάτα
ο παθών.

ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΕΣ.ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑ (GRArialType1-0.7 και GRArialType1-0.5) ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο TRYFONARATION, ΤΩΡΑ ΟΠΟΤΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΦΑΚΕΛΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ USER/SHARE/FONTS. ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΙΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

ως ταπεινός user δεν μπορείς να κάνεις τίποτα στο /usr (μόνο να το δεις)
ως root δοκίμασες ;;

kii]ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΕΣ.ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑ (GRArialType1-0.7 και GRArialType1-0.5) ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο TRYFONARATION, ΤΩΡΑ ΟΠΟΤΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΦΑΚΕΛΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ USER/SHARE/FONTS. ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΙΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

εχω την εντυπωση πως οπουδηποτε (πχ στο home σου) δημιουργησεις φακελο /fonts ή /.fonts , το KDE θα τον δει

για να βλεπουν τις εγκατεστημενες γραμματοσειρες ολοι οι χρηστες πρεπει να τις τοποθετησεις ως root στο /usr/share/fonts

ελα ομως που δεν ξερω τον pasword για να μπω ωσ root.υπαρχει τροποσ να τον βρω?

Εδώ υπάρχει ένα μικρούλι προβληματάκι.
Ρε kii, καλύτερα να ξεχάσεις το PIN της πιστωτικής παρά το root password :-p

Δικίμασε να βάλεις τις γραμματοσειρές εκεί που λέει ο Lynx.

Επίσης νομίζω ότι με sudo (μ'εχω βγάλει απ'τους sudoers και δεν θυμάμαι) σου ζητάει το δικό σου password.
Δηλ κάτι σαν:

sudo mkdir /etc/fonts/Grafis
sudo cp /εκεί/που έχω/τις γραμματοσειρές/* /etc/fonts/Grafis