Το Κράτος με υποχρεώνει να ξαναβάλω Windows!

vriareos | Πέμ, 01/13/2011 - 16:51 | 2' | 24

Mετα απο 6 χρονια αποχης απο τα καθηκοντα χρηστη και συντηρητη Windows os, ξαναμπαινω στον μαγικο κοσμο των Win...Δεν το περιμενα, μου ηρθε λιγο αποτομα, ζοριστηκα, σφιχτηκα, φωναξα, αλλα στο τελος θα προσκυνησω....Αιτiα η ηλεκτρονικη συνταγογραφιση. Ενω για τον ΟΑΕΕ τα πραγματα ειναι απλα και η ολη διαδικασια ευκολη και ανεξαρτητη λειτουργικου συστηματος οπως φαινεται εδω  για τον ΟΠΑΔ τα πραγματα αλλαζουν....Εκει απαιτειται λειτουργικο Win ....ουτε καν Mac,δεν λεω για Linux, ποιος ασχολειται... Η ιστοσελιδα για την διαδικασια εδω και εδω  ....... Το μεγαλο ερωτημα ειναι... Γιατι αφου αφου το ολο εγχειρημα ειναι κατω απο την ομπρελα του υπουργειου ο καθενας κανει οτι θελει και οπως θελει;  Κατα τα αλλα ανοικτη διαβουλευση , ανοικτα προτυπα κ.λ.π κ.λ.π. κ.λ.π. 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Aγαπητέ  vriareos,
μπορείς να μας πεις από πού ΑΚΡΙΒΩΣ φαίνεται ότι απαιτείται η χρήση του κλειστού λογισμικού μίας και μόνον εταιρίας;
Δώσε μας το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ url, σε παρακαλώ.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, και πρέπει να γίνει καταγγελία
προς την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου Πρωθυπουργού
η οποία σε συνεργασία με την
την Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων
σχεδίασε το έργο, αν πριμοδοτήθηκε μία και μόνο ιδιωτική εταιρία.

Προσωπικά πιστεύω πως δε θα πρέπει να αποκλειστεί κανένα λογισμικό [κλειστό ή ανοικτό],
αν πρόκειται για ιδιωτικά ιατρεία.
Αν όμως πρόκειται για δημόσια, να μας εξηγήσουν τουλάχιστον
για ποιο λόγο φορτώνουν στις πλάτες όλων μας
τα έξοδα των αδειών του συγκεκριμένου κλειστού λογισμικού.

Το link που δίνεται οδηγεί στο http://www.e-diagnosis.gr/OPADMedClient/publish.htm όπου δίνεται μόνο ένα .exe και αναφέρεται ότι παιτείται windows installer και .Net.

Πληροφοριακά και μόνο..προσπάθησα να δω αν μπορεί κουτσά-στραβά να λειτουργήσει με το wine,αλλά τίποτα! Yell
Το μόνο που κατάφερα στο τέλος ήταν να βγάλει μήνυμα πως η εφαρμογή αντιμετώπισε ένα πρόβλημα και πρέπει να τερματιστεί (οι κλασσικές $%#$..)

Τώρα είναι ολοφάνερο πως λειτουργεί μόνο σε Windows.Από τη στιγμή που χρειάζεσαι το net framework για την εγκατάσταση και τον windows installer (:p) εε δεν θέλει και πολύ να το καταλάβεις.Συν ότι η υπηρεσία clickonce όπως λέγεται είναι επινόηση της MS!

thanos]
Τώρα είναι ολοφάνερο πως λειτουργεί μόνο σε Windows.Από τη στιγμή που χρειάζεσαι το net framework για την εγκατάσταση και τον windows installer (:p) εε δεν θέλει και πολύ να το καταλάβεις.Συν ότι η υπηρεσία clickonce όπως λέγεται είναι επινόηση της MS!

Καλά λέει ο Θάνος. Από τη στιγμή που θέλει .NET τι να συζητήσουμε; Κλειστό είναι. 

Μπράβο vriareos για τη δημοσίευση. Αυτό το θέμα θέλει να το διαδώσουμε κάπως. Δεν μπορεί από τη μία να μιλάμε για ανοιχτά πρότυπα και από την άλλη να συνεχίζουμε να αγοράζουμε με δημόσιο χρήμα εφαρμογές που δουλεύουν μόνο με συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα. Οταν πρόκειται για έργο με δημόσιο χρήμα, καλό είναι να εφαρμόζονται λύσεις που καλύπτουν  όλους τους πολίτες, διότι πολύ απλά όλοι πληρώνουμε φόρους, άρα όλοι δικαιούμαστε πρόσβαση.

ΥΓ: Ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, άρα ανήκει στο Δημόσιο. 

 

Αυτό που μου κάνει εντύπωση ειναι ότι στην εν λόγω σελίδα, κάτω αριστερά, έχει το εικονίδιο του Open Source και του  Mono.

Μήπως, λέω μήπως, υπάρχει κάποια περίπτωση αυτό το πράγμα να τρέχει με την τελευταία έκδοση του Mono;

vriareos, έχεις στείλει κάποιο email για να τους ρωτήσεις μήπως γίνεται με κάποια συγκεκριμένη διαδικασία;

Στην τελική πες, "αφού έχετε το σηματάκι του open source, δώστε μου τον κώδικα να κάνω compile την εφαρμογή μπας και δω φως ..." Tongue out

Δημήτρη τα εικονίδια πρέπει να είναι για το CMS που "πατάει" το site..Μέχρι και αυτό σε εφευρέσεις της MS βασίζεται!

Βγαίνω λίγο off-topic..
Σχετικά με το setup.exe που κατεβάζεις από τη σελίδα,αν το τρέξεις με wine σε προτρέπει να κάνεις εγκατάσταση το .NET και έπειτα ξεκινάει η εγκατάσταση όπου αποτυγχάνει.Σε μένα αυτό δεν δούλεψε ούτε και με το mono..
Αφού έκανα εγκατάσταση μέσω winetricks τα .NET ανοίγεις ένα αρχείο OPADMed.application (το κατεβάζεις από τη σελίδα) με ένα .exe (rundll32) των win όπου πάλι δεν ξεκινάει η εγκατάσταση γιατί δεν συνδέεται με τον server για να κατεβάσει το πρόγραμμα και να το εγκαταστήσει τοπικά. (αφού έτσι λειτουργεί το clickonce).
Εν τέλη το έκανα εγκατάσταση σε pc με win αντέγραψα τα αρχεία στο linux όπου και έβγαλε το πρόβλημα που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ!

1. Το WineHQ δεν συνεργάζεται καλά με το Mono-Linux αλλά πάει καλά με το Mono-Windows, που το εγκαταστείς μέσο WineHQ και όχι το .NET που δεν είναι καλό. 2. Το WineHQ τρέχει rundll32, οπότε που είναι το πρόβλημα? 3. Κατέβασε το τελευταίο WineHQ 1.3.11. 4. Στείλε τα αποτελέσματα της κονσόλας και θα σου πω σίγουρα.

Να πω κι εγώ μια γενική άποψη σχετικά με το θέμα.

Παρόλο που σε πολιτικό επίπεδο υπάρχει πλέον βούληση για αποδοχή του ΕΛ/ΛΑΚ (χωρίς βέβαια συγκεκριμένη στρατηγική, οδηγίες, πρόληψη για αναθεώρηση της νομοθεσίας που αφορά τη διενέργεια δημόσιων διαγωνισμών κ.λπ.) δε φτάνει από μόνο του διότι οι εταιρίες πληροφορικής στην Ελλάδα (κυρίως οι μεγάλες και οι μεσαίες) δε φαίνεται να έχουν την τεχνογνωσία ούτε και τη θέληση (μιας και ευνοούνται μέσω στρατηγικών συμφωνιών κ.λπ. από τη Microsoft αλλά και επειδή είναι πιο εύκολο να βρεις φθηνό προσωπικό με windows skills παρά με linux skills)  να προωθήσουν το ΕΛ/ΛΑΚ και γενικά στέκονται αντίθετες στις εταιρίες που το κάνουν. Χρειάζεται δηλαδή να ωριμάσει και η αγορά και να καταλάβουν ότι το επιχειρησιακό μοντέλο του open source έχει σημαντικά πλεονεκτήματα. Μέχρι τότε θα δούμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη. Πάντως είναι απαραίτητο κατά την άποψή μου να γίνει μια παρατήρηση προς την ομάδα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του γραφείου του πρωθυπουργού όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Θα το κοιτάξω κι εγώ να δω τι μπορεί να γίνει.

ΜΕΤΑ τηλεφωνικη επικοινωνια με πληροφορησαν οτι οσονουπω η διαδικασια θα γινει με ιστοσελιδα online και επομενως δεν θα χρειαζεται η εγκατασταση καμμιας εφαρμογης.....ελπιζω το θεμα να τελειωσε εδω

Αν μπορείς άλλαξε και τον τίτλο του θέματος γιατί είναι κάπως...
Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να ξέρει από Linux και να πιστεύει ότι τα windows είναι ο σωστός δρόμος! 

Αλλάζω εγώ τον τίτλο, αλλά μια παρατήρηση πρώτα.
Ανέφερε ο φίλος μου ο Δημήτρης σε μια άλλη συζήτηση, ότι η M$ δεν μας υποχρεώνει ν' αγοράζουμε τα προϊόντα της και άρα, είναι υπερβολικό να την αντιμετωπίζουμε ως εχθρό. Το συγκεκριμένο συμβάν, έρχεται να με επαληθεύσει, καθώς η άποψή μου ήταν η αντίθετη. Wink

Εγώ πάλι πιστεύω πως καμία MS ή Apple δεν σε υποχρεώνει να αγοράσεις τα προιόντα της..Θέμα του προγραμματιστή είναι αν θα υποστηρίξει και τα άλλα λειτουργικά,οπότε το φταίξιμο σε αυτόν πηγαίνει.

thanos]Εγώ πάλι πιστεύω πως καμία MS ή Apple δεν σε υποχρεώνει να αγοράσεις τα προιόντα της..Θέμα του προγραμματιστή είναι αν θα υποστηρίξει και τα άλλα λειτουργικά,οπότε το φταίξιμο σε αυτόν πηγαίνει.
 

Φίλε Θάνο δεν συμφωνώ κι εξηγώ γιατί:   όταν η MS με τις μονοπωλιακές της τακτικές και η Apple με τα κολπάκια της , έχουν αναγκάσει την πλειοψηφία του κόσμου να χρησιμοποιεί αυτά τα λειτουργικά και κατά κύριο λόγο Παράθυρα, λογικό είναι ο κάθε προγραμματιστής να γράφει προγράμματα για αυτά τα λειτουργικά , ώστε να εξασφαλίσει τα ώς προς το ζήν.   Εφόσον στο Δημόσιο με το έτσι θέλω οι μιζαδόροι της εκάστοτε κυβέρνησης τα έχουν προσυμφωνήσει αυτά , δεν νομίζω πως μένει ανοιχτός ο δρόμος της επιλογής για κανέναν. 

Αγαπητοί φίλοι, με μεγάλη οργή και απογοήτευση διάβασα τα θλιβερά νέα που μας έσκασε ο vriareos σχετικά με την επικείμενη έναρξη του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, στα πλαίσια του Δημοσίου Ταμείου (νυν ΟΠΑΔ).
Για να γίνει καπως πιο αντιληπτή η οργή μου, ας διευκρινίσω ότι εκτός από φίλος και χρήστης του ΕΛΛΑΚ είμαι, στο επάγγελμα, γιατρός και, άρα, εδώ δεν βλέπω το θέμα σαν μία απλη "θεωρητική" συζήτηση 'ή αντιπαράθεση! Αφορά την καθημερινότητά μου.....
Εάν είναι όντως αλήθεια και μπορεί να τεκμηριωθεί ότι το κράτος (δια του ΟΠΑΔ) με ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ σε συγκεκριμένη επιλογή πλατφόρμας λειτουργικού συστήματος και Λογισμικού, τότε νομίζω ότι δικαιολογημένα, μπορώ να αρχίσω και εγώ να σκέπτομαι τι νόμιμα μέσα μπορώ να χρησιμοποιήσω σαν πολίτης.......
Λέω, σαν απλές σκέψεις:
1) Ευαισθητοποίηση συναδέλφων για σύνταξη επιστολής διαμαρτυρίας προς Υπουργείο, Κυβέρνηση, open.gov (και πράσινα άλογα....) και, βεβαίως, προς κο. Καρούνο...
2) Γενικό σάλπισμα συναγερμού προς όλους τους συλλογικούς φορείς ΕΛΛΑΚ, για οργανωμένη μαζική διαμαρτυρία
3) Θα εξέταζα ακόμη και κατάθεση μηνύσεως, με σκεπτικό την παρακώλυση από το ίδιο το κράτος (!) και τον παράνομο και καταχρηστικό εξαναγκασμό μου σε ανεπιθύμητες για εμένα επιλογές...
Νομίζω ότι το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και εάν κάποιος φίλος έχει κάποιοα έγκυρη περαιτέρω πληροφόρηση, παρακαλώ θερμ'α να μας φωτίσει λίγο....
Φίλε Vriareos σε μεταγενεστερο μήνυμά σου αναφέρεις ότι: "...ΜΕΤΑ τηλεφωνικη επικοινωνια με πληροφορησαν οτι οσονουπω η διαδικασια θα γινει με ιστοσελιδα online και επομενως δεν θα χρειαζεται η εγκατασταση καμμιας εφαρμογης.....ελπιζω το θεμα να τελειωσε εδω..."
Είσαι τόσο σίγουρος γι αυτό; Μήπως έμαθες κάτι παραπάνω;
Ευχαριστώ (συγγνώμη αν μακρυγόρησα...)

Για το θέμα συγκεκριμένα δεν έχω κάτι να πω διότι δεν το γνωρίζω .
Απλά να πω κάτι για το θέμα εργασια-δουλειά .
Είτε είσαι προγραμματιστής , είτε είσαι γκαρσόνι , είτε οικοδόμος κλπ κλπ ,
έχεις κάθε δικαίωμα να πράττεις όπως εσύ ο ίδιος επιθυμείς και να εκθέτεις το αποτέλεσμα της εργασίας σου
στην αγορά για να αγοράστεί . Κάποιοι θα το αγοράσουν κάποιοι όχι .
Οσό το προιόν σου είναι αποτέλεσμα ΝΟΜΙΜΩΝ ενεργειών και διαδικασίων δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΣ δικαίωμα να σου απαγορέψει να
το πουλάς . Αν δεν σου αρέσει στην τελική , οπως είπα παραπάνω δεν το αγοράζεις .

Και για να μην χαθούμε πάλι σε μονοπάτια δύσβατα αναφέρω και ένα παράδειγμα :

Φτιάχνω σοκολάτες με φυστίκια , αυτό παράγω από αυτό ζω .
Σοκολάτες με φυστίκια , είναι η δουλειά μου , ζω από αυτήν εγώ και η οικογένεια μου .
Δεν θέλω να το αλλάξω , φτιάχνω σοκολάτες με φυστίκια ....(εντάξει φτάνει με τα φυστίκια) ...
Το να μου λέει ο άλλος ότι δεν είναι σωστό να τις φτιάχνω επειδή έχει αλεργία και δεν κάνει ΑΥΤΟΣ να φάει σοκολάτες
με φυστίκια νομίζω ότι κάπου χάνεται η μπάλα ...

Τονίζω ακόμα μια φορά ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν γνωρίζω , οπότε δεν λέω κάτι . 

g.b]Για το θέμα συγκεκριμένα δεν έχω κάτι να πω διότι δεν το γνωρίζω .
Απλά να πω κάτι για το θέμα εργασια-δουλειά .
Είτε είσαι προγραμματιστής , είτε είσαι γκαρσόνι , είτε οικοδόμος κλπ κλπ ,
έχεις κάθε δικαίωμα να πράττεις όπως εσύ ο ίδιος επιθυμείς και να εκθέτεις το αποτέλεσμα της εργασίας σου
στην αγορά για να αγοράστεί . Κάποιοι θα το αγοράσουν κάποιοι όχι .
Οσό το προιόν σου είναι αποτέλεσμα ΝΟΜΙΜΩΝ ενεργειών και διαδικασίων δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΣ δικαίωμα να σου απαγορέψει να
το πουλάς . Αν δεν σου αρέσει στην τελική , οπως είπα παραπάνω δεν το αγοράζεις .

Και για να μην χαθούμε πάλι σε μονοπάτια δύσβατα αναφέρω και ένα παράδειγμα :

Φτιάχνω σοκολάτες με φυστίκια , αυτό παράγω από αυτό ζω .
Σοκολάτες με φυστίκια , είναι η δουλειά μου , ζω από αυτήν εγώ και η οικογένεια μου .
Δεν θέλω να το αλλάξω , φτιάχνω σοκολάτες με φυστίκια ....(εντάξει φτάνει με τα φυστίκια) ...
Το να μου λέει ο άλλος ότι δεν είναι σωστό να τις φτιάχνω επειδή έχει αλεργία και δεν κάνει ΑΥΤΟΣ να φάει σοκολάτες
με φυστίκια νομίζω ότι κάπου χάνεται η μπάλα ...

Τονίζω ακόμα μια φορά ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν γνωρίζω , οπότε δεν λέω κάτι . 

Έτσι που το έθεσες το θέμα ναι έχεις δίκιο , όσο για το θέμα που έκανε σχόλιο ο kosmous απέχει πολύ με αυτά που λες εσύ .
Και γιατί , απλά εδώ το θέμα είναι επιβολή να έχεις παράθυρα , και ποιος είπε ότι εγώ πρέπει να έχω παράθυρα για να κάνω την δουλεία μου ?
Το γράφει σε κάποιο νόμο , το γράφει στο σύνταγμα , υπάρχει κάποια απόφαση Κυβέρνησης ότι θα πρέπει να έχει παράθυρα ?
Αν θέλουν να ενταχθούν ιατροί στο σύστημα θα πρέπει να δώσουν δυνατότητα και λειτουργίες για έστω βασικά λειτουργικά συστήματα έστω τα 3 δεν λέμε παραπάνω .
Και παράδειγμα είναι το TAXIS κάποτε , που μόνο με ΙΕ μπορούσες να μπεις , όταν έπεσε το κράξιμο τότε το φτιάξανε .

Μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά , 
απλώς διάβασα κάποια ποστ στο θέμα για προγραμματιστές και προγράμματα και είπα την άποψή μου .
Σχετικά με την εργασία και το προιόν που πουλάει ο καθένας .
Δεν απάντησα στον φίλο kosmous ούτε σε κανέναν άλλον . 
Τώρα πως από αυτό φτάσαμε να λες για νόμους , συντάγματα , αποφάσεις κυβερνήσεων κλπ , δεν το καταλαβαίνω .
Δυστυχώς δεν έχω απάντηση στα ερωτήματα σου . 

ippokratis]Αλλάζω εγώ τον τίτλο, αλλά μια παρατήρηση πρώτα.
Ανέφερε ο φίλος μου ο Δημήτρης σε μια άλλη συζήτηση, ότι η M$ δεν μας υποχρεώνει ν' αγοράζουμε τα προϊόντα της και άρα, είναι υπερβολικό να την αντιμετωπίζουμε ως εχθρό. Το συγκεκριμένο συμβάν, έρχεται να με επαληθεύσει, καθώς η άποψή μου ήταν η αντίθετη. Wink

Να το συζητήσουμε σοβάρα;

Στο συγκεκριμένο συμβάν με τη συνταγογράφηση του ΟΠΑΔ, τι σχέση έχει η MS;

Η εν λόγω εταιρεία ούτε καν που θα ξέρει την ύπαρξη του ΟΠΑΔ. Μια κάποια άλλη ελληνική εταιρεία (ο vriareos θα ξέρει ποια γιατί επικοινώνησε) ανέλαβε το έργο αυτό και το υλοποίησε με μια συγκεκριμένη τεχνολογία η οποία αναπτύσσεται από την MS. Δεν υποχρέωσε η MS την ελληνική εταιρεία να πράξει όπως έπραξε. Αρα δεν υποχρεώνει η MS εμάς να αγοράσουμε προϊόντα της.

Που το πάω; Ότι αυτός που μας υποχρεώνει στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι αποκλειστικά εκείνος που καθόρισε τις προδιαγραφές του έργου, δηλαδή ο ΟΠΑΔ. Εκείνος ειναι που μας υποχρεώνει, γιατί εκείνος θα μπορούσε στην προκήρυξη του έργου να έγραφε ρητά ότι εφόσον πρόκειται για δημόσιο έργο (=δημόσιο χρήμα) θα πρέπει το λογισμικό να παίζει ανεξάρτητα του λειτουργικού συστήματος του πολίτη που θα το χρησιμοποιήσει.

Αρα δεν σε επαληθεύει φίλε ippokratis - απλά δείχνει πόσο ιθαγενείς είμαστε από μονοι μας ώρες ώρες... Frown

Δηλαδή προσπαθείς να μου πεις ότι δεν υπάρχει Microsoft Hellas, η οποία κλείνει συμφωνίες με τους Δημόσιους φορείς; 

ippokratis]Δηλαδή προσπαθείς να μου πεις ότι δεν υπάρχει Microsoft Hellas, η οποία κλείνει συμφωνίες με τους Δημόσιους φορείς; 

Δεν ξέρω πως δουλεύει η MS και δεν με ενδιαφέρει.

Ακόμα κι έτσι όμως, ακόμα κι αν ειναι η MS Ηellas, που έφτιαξε το εν λόγω πρόγραμμα σε .NEΤ, ποιος μας υποχρέωσε τελικά; Η MS Hellas ή ο ΟΠΑΔ  που έβγαλε προκύρηξη  για δημόσιο έργο χωρίς να ξεκαθαρίσει οτι η τεχνολογία θα πρέπει να παίζει σε όλα τα λειτουργικά συστήματα;

Νομίζω θα συμφωνήσεις ότι ο ΟΠΑΔ φταίει. Όπως και στην άλλη εκείνη συμφωνία Δημοσίου-MS (τι θυμήθηκα ε;) δεν μας υποχρέωσε ο Bill Gates να αγοράσουμε άδειες χρήσης Windows. Αλλά η τότε κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με τον συγκεκριμένο προμηθευτή «κλειδώνοντάς» το ελληνικό δημόσιο για πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα. Ιθαγενείς ή «δωρολήπτες» ; Δεν μπορώ να πω το δευτερο διότι δεν έχει αποδειχθεί. Προτιμώ να τους σκέφτομαι (τους εκάστοτε κυβερνήτες) ως «ιθαγενείς», ανθρώπους μάλλον ανίκανους να προασπίσουν το μακροπρόθεσμο δημόσιο συμφέρον.

Προσωπικά, δεν ασχολούμαι με το τι κάνει η Χ εταιρεία (Χ=MS, Apple, HTC, κοκ). Δεν με ενδιαφέρει - ειμαι 100% ευχαριστημένος από το Linux και το ελεύθερο λογισμικό.

Δεν τα βάζω με τις εταιρείες που κοιτάνε να βγάλουν λεφτά. Τα βάζω με αυτούς που μοιράζουν την πίτα.

Φίλε Dimitris,
δε θα μπορούσα να συμφωνήσω παραπαω μαζί σου! Με κάλυψες απόλυτα, όπως επίσης απόλυτα έπιασε στο πνεύμα μου και ο linuxman.
Αυτό που ήθελα βασικά να καυτηριάσω και για το οποίο θελω να διαμαρτυρηθώ, είναι το οτι δεν θέλω να παραχωρήσω σε καμία κυβερνηση και σε κανεναν πολιτικό το δικαίωμα να μου επιβάλλει αυτός σαν κράτος (είτε λέγεται ΟΠΑΔ είτε οτιδήποτε), το πως και με ποια τεχνολογία και με ποιο λογισμικό θα κάνω εγώ τη δουλειά μου.
Δεν θεωρώ κανέναν "εχθρό"! Ούτε την ίδιια την MS (όπως έξυπνα παρατήρησησε και ο dimitris, δεν με ενδιαφέρει τι κάνει) ούτε και έχω τίποτε εναντίον τού οποιουδήπτε χρήστη που γουστάρει να χρησιμοποιεί Παράθυρα (πόρτες, και άλλα απεχθή ....κουφώματα :-)
Απλά, λέω, ότι περιμένω από το επίσημο κράτος να με προστατεύσει από τις εκάστοτε αυτοκρατορικές και μονοπωλιακές τάσεις των διαφόρων εταιρειών!
Επίσης, δίνω απόλυτο δίκιο στον dimitris που επισημαίνει την κεφαλαιώδη σημασία του πως καταρτίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές στην σύνταξη μίας προκήρυξης προμήθειας ενός λογισμικού....
Για να τελειώσω, φυσικά και δεν φταίει εδώ ο Bill Gates ούτε ο Steve Jobs!
ΦΤΑΕΙ Η ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ "ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ". ΦΤΑΕΙ Η ΜΙΚΡΟΝΟΙΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ.......
Άρα, εάν αποφασίσω να κράξω (βλέπε "μηνύσω") κάποιον, ο ενδεδειγμένος αποδέκτης θα πρέπει να είναι ο ίδιος ο ΟΠΑΔ.....

Κατ αρχην ευχαριστω για την αλλαγη του τιτλου...Οντως ηταν αδοκιμος....Ελειπα στην Αθηνα στην γενικη συνελευση του Π.Ι.Σ -πανελληνιος ιατρικος συλλογος-εν οψει της καταθεσης του νομοσχεδιου για την υγεια....Αλλαζει ολος ο υγιεινομικος χαρτης της χωρας τουλαχιστον σε επιπεδο πρωτοβαθμιας περιθαλψης...Σε λιγους μηνες δεν θα υπαρχει ουτε ΟΠΑΔ ουτε ΟΑΕΕ ουτε ΙΚΑ αλλα ΕΝΑΣ ενιαιος φορεας πρωτοβαθμιας περιθαλψης...Το θεμα αφορα ολους τους γιατρους αλλα και  ΟΛΟΥΣ  τους ελληνες ασφαλισμενους...Οπως κατελαβαινετε σ αυτη τη φαση τα παντα ρει....Μολις εχω νεωτερα θα ενημερωσω

Ας προσθέσω και μία ακόμη ψηφίδα στον καμβά του ξεχαρβαλωμένου κράτους που λέγεται Ελλάδα: προχθές έπαιρνα- αν έχετε το Θεό σας- συνεχώς τηλέφωνο επί 2.5 ώρες (!!!) για να μιλήσω με κάποιον-οποιονδήποτε- στον ΟΠΑΔ στα Κεντρικά της Αθήνας και να τους ζητήσω διευκρινίσεις.... Μου έβγαινε συνεχώς ένα αυτόματο τηλ. κέντρο (για τούτο πατήστε "1", για κείνο, πατ'ηστε "2", κλπ) που όχι μόνο δεν προέβλεπε κάποιο loop για να με συνδέσει με τον operator, αλλά στο τέλος μου ανήγγειλε θριαμβευτικά "Αποφασίσατε να αποσυνδεθείτε!"! Και γκαπ! Τέλος με τις φλυαρίες....
Προσπάθησα και στον ΟΠΑΔ Θεσ/νίκης, με το σκεπτικό ότι ίσως είναι κάπως πιο "αποτελεσματικά" τα πράγματα.... Τίποτε....Ακριβώς το ίδιο σκηνικό....
Τηλεφώνησα στον Ιατρικό Σύλλογο και με παρέπεμψαν σε "αναλυτικές πληροφορίες για το θέμα της ηλεκτρον. συνταγογράφησης, που θα βρείτε στο site του Συλλόγου" και τις οποίες ποτέ δεν βρήκα....
Εν τέλει, ΔΕΝ κατάφερα να βρω ούτε έναν "υπεύθυνο" που να μου πει ευθαρσώς τι ακριβώς ισχύει...Κατά τα άλλα...αρμενίζουμε με ταχύτητα στην Λεωφόρο της Πληροφορικής.....
Πάντως, αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω, please be my guests!