ΧΕΝ: Προβληματα-Αποριες

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 1' | 1

Θα μπορούσατε να μ δωσετε περισσότερες πληροφορίες για εικονικοποίηση με xen.Μιας και τα 8 βήματα που αναγράφονταν στο περιοδικό τεύχους #12 η λογική μου λέει οτι δεν φτάνουν.Δεν την δοκίμασα την διαδικασία αλλά δεν είμαι πλήρως ικανοποιημένος για την επάρκεια των πληροφοριών(π.χ. αν γινει η εγκατασταση των windows πώς μετα θα μπορώ να τα τρέξω?δινοντας ποιά εντολη?)
Επίσης μια ερώτηση ,εάν καταφέρω την εικονικοποίηση των windows μπορώ να χρησιμοποιήσω το ιντερνετ μεσα από αυτά (δλ να συνδεθώ απο τα εικονικα windows και να μπορώ να έχω και πρόσβαση σ αυτο μεσα απο το linux) 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Αποστόλη, πριν ασχοληθείς με το Xen, δοκίμασε πιο απλές λύσεις όπως το VirtualBox, που υπάρχει και στο DVD του τεύχους 15, και του 16. Είναι σαν το VMware, αλλά open-source, ταχύτατο και κάνει απευθείας bridge του φιλοξενούμενου συστήματος (Windows) στην Ethernet του host συστήματος, ώστε να έχεις μέσα από τα Windows (ή οποιαδήποτε άλλη διανομή εγκαταστήσεις Internet). Δες εδώ:
http://www.linuxinsider.gr/forum/forum_posts.asp?TID=140& PN=1

Οι οδηγίες για το Xen του τεύχους 12 είναι είναι για do-it-yourself καταστάσεις.

Δεδομένου όμως ότι σε διανομές όπως το Fedora 7, υπάρχει έτοιμο γραφικό περιβάλλον, το Virt-manager, για εύκολη χρήση του Xen, KVM και QEmu, είναι καλύτερα να δοκιμάσεις πρώτα αυτά πριν πας στην κονσόλα.