Πολυμηχανημα για Linux

Lman | Κυρ, 07/18/2010 - 21:56 | 2' | 6

Σκεφτομουν να αγορασω εκτυπωτη αλλα σκεφτηκα οτι αυριο μεθαυριο πολυ πιθανον να μου χριεαστει και ενα fax, ή ένα scanner οποτε σκεφτηκα να αγοράσω ένα πολυμηχάνημα. Παρόλα αυτά επειδή έχω δει ότι πολλά scanner δεν είναι συμβατα με το linux για αυτό θα ήθελα να μου πείτε κάποια συμβατά πολυμηχανήματα με το linux ή/και να ποστάρετε καποιες ιστοσελίδες στις οποίες μπορώ να ψάξω για να βρώ πληροφορίες γιατι εγώ δεν έβρησκα και πολλά. Και αν κάποιος έχει δοκιμασμένο κάποιο πολυμηχάνημα που να είναι συμβατό με linux ας μου το προτίνει. Συγνώμη που είμια τόσο άσχετος, αλλά είμαι καινούριος στο linux και δεν έχω σκοπό να το αφήσω, ειδικά όσο περνάει ο καιρός και τα προβλήματα συμβατότητας του linux με τις διάφορες περιφεριακές συσκευές θα μειώνονται.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Στο μηχανημα μου εχω ενα Epson stylus DX4850, και στο ubuntu 10.04 δουλευει απο την ωρα που το συνδεσα χωρις καμια ρυθμηση.

Body Mind Spirit

troikas]

Στο μηχανημα μου εχω ενα Epson stylus DX4850, και στο ubuntu 10.04 δουλευει απο την ωρα που το συνδεσα χωρις καμια ρυθμηση.

Body Mind Spirit

Το ίδιο είχα κ εγώ κάποτε κ δούλευε μια χαρά.

Όμως -κ ίσως σε ενδιαφέρει να το σκεφτείς πριν αγοράσεις- κάποια στιγμή ο εκτυπωτής τα έπαιξε, κάποιο μηχανικό πρόβλημα, δε θυμάμαι ακριβώς, κ λόγω του ότι έμπαινε σε "error mode", ούτε να σκανάρω μπορούσα, παρότι το scanner δούλευε θεωρητικά.

Ίσως τελικά να αξίζει περισσότερο να πάρεις εκτυπωτή κ ξεχωριστό scanner, τουλάχιστον εγώ εκεί κατέληξα.

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

Εγώ πάλι θα πω πως με HP F2180 και νεότερα μοντέλα το Ubuntu τα καταφέρνει μια χαρά...

Με ubuntu 9.10 και 10.04 (και 32 και 64bit) δουλεύει άψογα χωρίς έξτρα drivers το πολυμηχάνημα Canon MP190 (του δηλώνω τον driver του ubuntu για το mp180) και δουλεύει άψογα και scanner και εκτυπωτης. Κοστίζει 72ευρώ. Με παλιότερα Ubuntu θα χρειαστεί να κατεβάσεις από το site της canon τον driver για linux (μέσα στο tar περιέχει και deb και rpm) και είναι έκδοση μόνο για 32bit λειτουργικά, αλλά σε αυτή την περίπτωση γιατί να μην βάλεις καλίτερα ένα φρέσκο ubuntu? Εγώ το 2008 που το αγόρασα το δούλευψα με τον extra driver καθώς το 8.04 δεν τον είχε στη λίστα επειδή ήταν πολύ νέος. Λογικά επειδή βλέπω στη λίστα με τους διαθέσιμους εκτυπωτές κατά την εγκατάσταση του 190 μου και άλλα νούμερα, όπως το mp180 που χρησιμοποιώ και τα mp170, 150 και δεν συμαζεύεται θα δουλεύουν και αυτά, αλλά προσωπική εμπειρία έχω μόνο για τον 190 και τον συστήνω με εγγύηση ότι θα δουλέψει αμέσως και 100%. Αυτό που δεν ξέρω να σου πώ επειδή δεν το έχω ψάξει και δε με απασχόλησε ποτέ είναι αν πετυχαίνει τη μέγιστη ανάλυση εκτύπωσης και περισσότερο τη μέγιστη ανάλυση σάρωσης.

 

 

http://www.linuxinsider.gr/forum/epson-stylus-sx-105

 αυτον εχω και δουλευει   ειναι σαρωτής και εκτυπωτής..

 Τα πιο συμβατα για λινουξ, ειναι h/p, Epson

Γενικα οσο πιο "διασημο" ειναι το μοντελο, τοσο πιο πολυ, θα παιξει σωστα στα λινουξ.

 

Απο τα πολυμηχανηματα αμα χαλασει κατι, αναγκαστικα αλλαζεις και τα υπολοιπα που εχει πανω του.